Πορτοκάλογλου: «Στόχος των μουσικών ριάλιτι είναι να προβάλλονται οι παρουσιαστές»
Showbiz

Πορτοκάλογλου: «Στόχος των μουσικών ριάλιτι είναι να προβάλλονται οι παρουσιαστές»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα είναι ο παρουσιαστής της νέας μουσικής εκπομπής το «Μουσικό κουτί» που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου στην ΕΡΤ1.

Στόχος της εκπομπής είναι να προβάλει νέους καλλιτέχνες που δεν βρίσκουν χώρο στην TV, και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Θα αναζητήσετε νέους δημιουργούς μέσα από την εκπομπή;

Πρόθεση μου είναι να κάνουμε και μία έρευνα και να βρούμε ποιες νέες τάσεις υπάρχουν στο Ελληνικό τραγούδι. Κυρίως στο χώρο της δημιουργίας όλα τα μουσικά reality στηρίχτηκαν στο ότι ψάχνουμε να βρούμε νέες εντυπωσιακές φωνές. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βρει νέους δημιουργούς. Βρίσκουμε νέες ωραίες φωνές, καθώς ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν. Τι θα τραγουδήσουν αυτές οι φωνές; Πάλι τα παλιά τραγούδια; Δεν πρέπει να βρούμε τους νέους στιχουργούς, τους συνθέτες που θα πάρουν τη σκυτάλη και θα συνεχίσουν αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που λέγεται ελληνικό τραγούδι;

Τι φιλοδοξείτε σε αυτή την εκπομπή;

Φιλόδοξο εκτός από τους δύο φιλοξενούμενους που θα είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί, ο ένας παλαιότερος και ο άλλος νεότερος, όπως και εμείς οι οικοδεσπότες, να παρουσιάζουμε και εντελώς νέα πρόσωπα. Είτε είναι δημιουργοί είτε καν ενδιαφέρουσες διασκευές.

Ο τίτλος αντιπροσωπεύει το ύφος της εκπομπής;

Η εκπομπή ονομάζεται «Μουσικό κουτί» σαν τα μουσικά κουτιά που είχαμε ως παιδιά. Που έπαιζαν μαγικές μελωδίες . Τα κούρδισες με μία μανιβελάκι, επειδή η εκπομπή έχει να κάνει με παιδικές και εφηβικές μνήμες πιστεύω ότι είναι πολύ ταιριαστός ο τίτλος της εκπομπής.

Πιστεύετε ότι η μουσική είναι εξοριστεί από τα τηλεοπτικά κανάλια;

Για πολλά χρόνια οι μουσικές εκπομπές είχαν μπει στην κατηγορία αντί εμπορικές για τα κανάλια, με εξαίρεση την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου -η μακροβιότερη μουσική εκπομπή στην τηλεόραση έχοντας φιλοξενήσει πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες- δεν υπήρχαν άλλες εκπομπές. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες κυριαρχούσαν τα μουσικά reality τα οποία για μένα δεν προωθούν τη μουσική ούτε τα νέα ταλέντα είναι ένα σόου όπου κυρίως προβάλλονται οι παρουσιαστές παρά οι νέοι καλλιτέχνες. Απόδειξη είναι ότι μέσα από αυτές τις εκπομπές δεν έχουν καταφέρει να σταθούν νέα ονόματα.

Ετοιμάζεται νέο άλμπουμ;

Ετοιμάζω μία σειρά από τραγούδια με πρώτο αυτό που προανέφερα «Ένα νέο καλό». Δεν ξέρω πότε θα κυκλοφορήσω το άλμπουμ. Η κυκλοφορία ενός άλμπουμ που είναι μία ιστορία που έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια Ίσως να κυκλοφορήσω ένα-ένα τα τραγούδια ξεκινώντας από αυτό, είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved