Αντίνοος Αλμπάνης: «Η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πολύ»
Showbiz

Αντίνοος Αλμπάνης: «Η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πολύ»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης συμμετέχει στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος» η οποία από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον ρόλο του Φίλιππου, για τα κοινά στοιχεία που έχει με τον ήρωα του, ενώ αποκάλυψε αν κάνει ψυχοθεραπεία.

Για πρώτη φορά συμμετέχει σε καθημερινή σειρά. Τι αποτέλεσε κυρίαρχο λόγο, προκειμένου να λάβεις μέρος στον «Ηλιο»;

«Είναι δεύτερη φορά που συμμετέχω σε καθημερινή σειρά. Η πρώτη ήταν στον «Πρίγκιπα της φωτιάς» του Γιώργου Κυρίτση. Πλέον, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο, έχω σταματήσει να βάζω αυτούς τους χαριτωμένους τίτλους σε δουλειές, γιατί σημασία δεν έχει πόσες φορές ή ώρες προβάλλεται μέσα στην εβδομάδα ένα σίριαλ, αλλά πόσος χρόνος δίνεται για την παραγωγή ενός επεισοδίου. Αυτό που εμένα με απασχολεί είναι οι συντελεστές οι οποίοι βρίσκονται στην εκάστοτε δουλειά κοίτη στελεχώνουν. Η Βίκυ Μανώλη, για παράδειγμα, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, είναι μια καλλιτέχνις την οποία εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο δούλεψα στην τηλεόραση, όταν ήμουν είκοσι ετών. Με εμπιστεύθηκε. Με έβγαλε στο χώρο και με πολλή χαρά βρίσκομαι μαζί της έπειτα από είκοσι σχεδόν χρόνια. Θαυμάζω επίσης και εκτιμώ πολύ τον Γιώργο Καραμίχο, την Ευγενία Δημητροπούλου την Ντόρα Μακρυγιάννη. Είναι σοβαροί επαγγελματίες και πολύ καλοί καλλιτέχνες.

Τι αγαπάς στον Φίλιππο; Τι έχεις ξεχωρίσει σ' εκείνον, μπαίνοντας στην ψυχολογία του ρόλου;

Αγαπώ τις ευαισθησίες του. Παρόλο που έχει μεγαλώσει σε ένα σκληρό περιβάλλον, μια μητέρα ιδιαιτέρως σκληρή και στρυφνή, έχει διατηρήσει τις ευαισθησίες του και έχει καταφέρει να κρατήσει ένα ουσιαστικό, αξιακό σύστημα. Νοιάζεται πάρα πολύ για τον διπλανό του.

Ο ίδιος εκφράζει τον ερωτά του στη Λήδα, με την οποία ουσιαστικά ήταν μαζί στην ηλικία των δεκαοχτώ ετών. Θα καταφέρουν να υπάρξουν ξανά ως ζευγάρι;

Αυτό το οποίο διακρίνω εγώ είναι η μεγάλη ανάγκη που έχει ο ήρωας μου να βρεθεί ξανά με τον ανεκπλήρωτο, εφηβικό του έρωτα. Αυτή η σχέση διεκόπη πολύ βίαια, άγαρμπα στην τρυφερή ηλικία των δεκαοχτώ ετών. Του έχει ένα πολύ μεγάλο απωθημένο. Είναι μια φλόγα που σιγοκαίει μέσα του και τώρα με την επιστροφή της Λήδας στην Καβάλα αναζωπυρώνεται.

Ο Φίλιππος θα αντιδράσει στην ιδιαίτερη εμπλοκή της μητέρας του στη ζωή του.

Η επιθυμία του Φιλίππου από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι η μητέρα του είναι πολύ παρεμβατική στη ζωή του, επί σειρά ετών, είναι να διακόψει την όποια συνεργασία μαζί της, να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να χαράξει τον δικό του δρόμο. Έρχονται σε πολύ μεγάλη σύγκρουση. Απαιτεί εξηγήσεις από εκείνη. Δεν του αρκούν οι δικαιολογίες και τα επιχειρήματα που προβάλλει. Βαθιά μέσα του την αγαπάει και αντιλαμβάνεται ότι νοιάζεται τόσο για τα δίδυμα παιδιά του, όσο και για τον Πέτρο. Απλώς, υπάρχει ένα γκρίζο σύννεφο από πάνω της, το οποίο προσπαθεί να το διώξει με πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Έχεις κοινά στοιχεία με τον ήρωα σου;

Ναι, έχω και εγώ τις ευαισθησίες που έχει ο Φίλιππος. Με απασχολεί πολύ να έχω τους ανθρώπους γύρω μου αγαπημένους και ευτυχισμένους. Ούτε σε εμένα αρέσουν οι εντάσεις, θέλω να λύνω τα πράγματα με το λόγο.

Πώς αντιδράς όταν ζεις σε περιβάλλον έντασης;

Οι εντάσεις δεν μου είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχομαι σε πολύ μεγάλη αμηχανία.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ακόμα είμαι σε περίοδο που κάνω ψυχοθεραπεία. Δεν σταματά ποτέ.

Σε τι σε βοήθησε;

Μονίμως ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει στο ότι πλέον έχω σταματήσει να αντιδρώ αντανακλαστικά. Παίρνω περισσότερο χρόνο, προτού αντιδράσω σε οτιδήποτε, είτε αυτό είναι ένα θετικό είτε ένα αρνητικό συναίσθημα. Όχι να το κρίνω ή να το λογοκρίνω, αλλά γιατί δεν εμπιστεύομαι απολύτως τις αντανακλαστικές μου αντιδράσεις.

Αγάπησες περισσότερο τον εαυτό σου;

Αυτό είναι το ζητούμενο. Πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για να αγαπάμε τους δίπλα μας. Όλα από εμάς ξεκινούν και σε εμάς καταλήγουν. Οπότε είμαι σ' αυτήν τη διαδικασία.

Διάβαζα μια συνέντευξη σου όπου μεταξύ άλλων ανέφερες ότι είσαι αγνωστικιστής και δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία. Είναι δύσκολο αυτό; Το ρωτώ γιατί η πίστη αποτελεί ένα ουσιαστικό αποκούμπι στη ζωή μας, ειδικά σε κομβικά, δύσκολα γεγονότα.

Αυτή τη συνέντευξη την έδωσα πριν βυθιστώ στο πρόβλημα της υγείας το οποίο πέρασα. Δεν σου κρύβω ότι η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ήρθα κοντά στο θεό, με ένα δικό μου τρόπο, γιατί είχα ανάγκη την ελπίδα, να εναποθέσω κάπου το προσωπικό βάρος, να νιώσω ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη, η οποία μπορεί να με βοηθήσει. Έχω καταλήξει ότι είναι χρήσιμο πράγμα οι θρησκείες στις ημέρες μας, γιατί έχουμε οικοδομήσει πολύ υλιστικές κοινωνίες, έχουμε αποτοξινωθεί από το πνεύμα μας. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να είμαστε σε επαφή με τον πνευματικό μας κόσμο. Δεν με απασχολεί για κάποιον αν θα πιστέψει στον Θεό που πιστεύω εγώ ή σε μια φιλοσοφία, αρκεί να μη χάνει την επαφή του με το πνεύμα του, είπε στο 7 Μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved