Απόστολος Ρουβάς: Έτσι του έγινε η πρόταση συνεργασίας με το Mega
Showbiz

Απόστολος Ρουβάς: Έτσι του έγινε η πρόταση συνεργασίας με το Mega

Ο Απόστολος Ρουβάς μαγειρεύει κάθε μέρα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και έχει ήδη καταφέρει να γίνει ο πιο πολυσυζητημένος chef σε πρωινή εκπομπή.

Ο ίδιος μίλησε για το πώς του έγινε η πρόταση, πώς ξεκίνησε να μαγειρεύει, ενώ αποκάλυψε τι θα ετοίμαζε αν καλούσε για φαγητό μια κοπέλα στο σπίτι σου για πρώτη φορά.

Αν μας περιέγραφες τον εαυτό σου, ποια θα έβαζες ως προτερήματα και ποια ως ελαττώματα σου;

Πειθαρχώ στα πράγματα που κάνω, μου αρέσει να ακολουθώ τους κανόνες, κάτι που κάποιες φορές έχει και τα αρνητικά του, και είμαι πολύ επίμονος όταν έχω κάποιον στόχο. Στα μειονεκτήματα θα έλεγα ίσως ότι είμαι πεισματάρης παραπάνω από όσο πρέπει και ανυπόμονος κάποιες φορές.

Πώς σου έγινε η πρόταση από το ΜEGA;

Από την παραγωγή με προσέγγισαν. Έκανα ραντεβού, τα δοκιμαστικά και μετά γνώρισα και τη Δανάη. Να πω ότι είναι ένα εξαιρετικό παιδί που αμέσως σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί της, αναπτύξαμε αμέσως οικειότητα μεταξύ μας. Σαν να γνωριζόμασταν χρόνια.

Πώς ξεκίνησες να μαγειρεύεις;

Ζούσα σε ένα σπίτι που η μητέρα μου μαγείρευε κάθε μέρα. Κάθε μεσημέρι που γύριζα από το σχολείο το σπίτι ήταν γεμάτο με μυρωδιές από μπαχαρικά. Μονίμως την έβλεπα, την παρατηρούσα, είχε έναν δικό της πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο πώς μαγείρευε. Και αυτός ο τρόπος της μου μετέδωσε την αγάπη της για το φαγητό, αλλά και την τελετουργία του φαγητού.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου από τα φαγητά της;

Νομίζω τα πάντα από αυτά που μας έφτιαχνε μου άρεσαν. Τώρα, αν πρέπει να διαλέξω, θα έλεγα ότι έκανε μοναδική παστιτσάδα - ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό που το είχε μάθει από τη γιαγιά μου.

Γιατί άργησες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μαγειρική;

Πιστεύω ότι τώρα ήρθε η ώρα. Κοίτα, πάντα, από μικρό παιδί δούλευα, γιατί ήθελα να είμαι αυτόνομος. Ίσως γι' αυτό και να άργησα, αλλά όπως σου είπα και πριν πιστεύω πως τώρα έπρεπε να γίνει.

Από ποια κουζίνα έχεις επιρροές;

Φυσικά, από τη μεσογειακή. Μεγάλωσα σε ένα νησί που τρώγαμε φαγητά ανάλογα με τις εποχές και το τι έβγαζε ο κήπος μας. Αυτές τις επιρροές έχω και αυτές θέλω να αναπτύξω. Προέρχομαι από ένα σπίτι που στο τραπέζι βρίσκονταν συχνά γεμιστά και παστίτσιο, υπήρχε πάντα το έθιμο του κυριακάτικου τραπεζιού και φυσικά το κρέας.

Τα βράδια που βγαίνεις σε τι εστιατόρια πας;

Μου αρέσει να δοκιμάζω πολλές και διαφορετικές κουζίνες. Και ασιατική, και περουβιανή, και κινέζικη κουζίνα θα επιλέξω να δοκιμάσω, γιατί και εγώ θέλω να εξελιχτώ ως chef. Θέλω να διερευνήσω και να εξερευνήσω τις γεύσεις.

Προσέχεις τη διατροφή σου; Κάνεις κάποια παρασπονδία; Δείχνεις άνθρωπος που γενικά έχει έλεγχο στο σώμα του.

Γενικά, είμαι της υγιεινής διατροφής. Αλλά, ΟΚ, όχι σε βαθμό υστερίας έτσι που το λες. Δηλαδή, και πίτσα θα φάω, και burger με τηγανητές πατάτες, χωρίς να έχω καμία ενοχή. Αλλά αυτό σαφώς θα είναι η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι healthy επιλογές. Προσέχω τη διατροφή μου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κόβω τα πάντα. Πρέπει σε όλα να υπάρχει ισορροπία. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τα πάντα.

Αν καλούσες για φαγητό μια κοπέλα στο σπίτι σου για πρώτη φορά, τι θα της μαγείρευες;

Κάτι σε risotto ή μακαρονάδα, με ένα καλό κρασί και μια δροσερή σαλάτα, είπε στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved