Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Μιλά για τις σχέσεις του με την Ανθή Βούλγαρη
Showbiz

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Μιλά για τις σχέσεις του με την Ανθή Βούλγαρη

Μπορεί τα ναυτιλιακά να ήταν η πρώτη επαγγελματική επιλογή του, αλλά τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος εργάζεται ασταμάτητα από τα τέλη των 80s, σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ύστερα από χρόνια συνεργασίας με την εφημερίδα Bραδυνή ως πολιτικός συντάκτης, είναι πλέον ο διευθυντής της. Στην τηλεόραση, τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσίαζε με την Ανθή Βούλγαρη την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Οpen. Φέτος, επέστρεψε στο Μega, στο οποίο εργαζόταν από το 1994 έως το 2016, στο πολιτικό και το κυβερνητικό ρεπορτάζ, αλλά και ως παρουσιαστής εκπομπών τα Σαββατοκύριακα.

«Η επιστροφή μου στο Μega είναι η επιβεβαίωση της φράσης "Η ζωή μου κύκλους κάνει". Τέσσερα χρόνια ύστερα από εκείνα τα λυπηρά γεγονότα, τα έφερε έτσι η ζωή που συνεχίζω αυτό που έκανα με πολύ μεγάλη όρεξη όπως τότε. Απλώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Είναι μια δικαίωση για τον αγώνα που κάναμε τότε να κρατηθεί ανοιχτό το κανάλι και μια επιβεβαίωση για όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να χτιστεί ένα ισχυρό brand name. Απέδειξαν πως ένα ισχυρό όνομα δεν μπορεί τόσο εύκολα να σβήσει».

«Δυστυχώς, ανάμεσα στα ελαττώματα που έχω είναι και το ότι όταν κάνω κάτι ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Πάντα έχω τις αμφιβολίες μου αν θα μπορούσα και καλύτερα. Η εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μega χρειάζεται χρόνο για να καθιερωθεί. Είμαστε μια ομάδα με όρεξη, που δουλεύουμε νυχθημερόν για να δώσουμε στον τηλεθεατή μια εικόνα φρεσκάδας και νέας αντίληψης για την ενημέρωση, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη τηλεοπτική πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Με χιούμορ και αισιοδοξία, με λίγη γκρίνια και όσο γίνεται αιχμηρή ματιά στα γεγονότα και στις εξελίξεις».

«Με την Ανθή είναι η τρίτη χρονιά που είμαστε μαζί και όσο περνά ο καιρός η συνεργασία μας -χωρίς υπερβολή- γίνεται καλύτερη. Μοιάζουμε στη δουλειά, γιατί είμαστε και οι δυο εργασιομανείς. Επίσης, από την αρχή έχουμε ξεχωρίσει τα όρια και τις δυνατότητες ο ένας του άλλου. Για να σας το πω απλά, έχουμε μοιράσει μεταξύ μας τους ρόλους. Και αυτό έγινε και συνεχίζει να γίνεται τελείως φυσικά. Αυτό ήταν και το μυστικό της καλής χημείας που υπήρξε μεταξύ μας και στον αέρα της εκπομπής, αλλά και στην προετοιμασία της».

«Τις καθημερινές δεν υπάρχει στιγμή που να φεύγει από το μυαλό μου η επικαιρότητα. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, φροντίζω να υπάρχουν πολλές ώρες που δεν ασχολούμαι μαζί της, μόνο και μόνο για να καθαρίσει ο σκληρός δίσκος - και να μπορέσει από τη Δευτέρα το πρωί να ξαναφορτωθεί». «Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου - και ιδίως τα πρωινά. Για αυτό μου αρέσει η πρωινή ενημέρωση. Και αυτό, ξέρετε, το έχω πληρώσει πολλές φορές ακριβά. Έβλεπα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και δεν μπορούσα να δω τα δεινά που έρχονταν. Είναι και αυτό μια ικανότητα».

«Για μένα, η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τα επόμενα χρόνια. Τα προβλήματα με την Τουρκία και το μεταναστευτικό είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά. Αυτό που δεν μπορεί, όμως, να προβλεφθεί εύκολα και προκαλεί τεράστια ζημιά είναι η ύφεση στην αγορά λόγω κορονοϊού».

«Όταν θέλει κάποιος, πάντα βρίσκει ελεύθερο χρόνο για να κάνει αυτό που τον ενδιαφέρει. Μου αρέσει να ταξιδεύω, να βλέπω σινεμά, να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας και να περπατάω. Στην αρχή κάθε σεζόν, βέβαια, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μεγάλη πίεση και ιδίως όταν κάποιος κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα σε ένα νέο κανάλι. Σιγά-σιγά, όμως, όλα τα πράγματα έρχονται στη θέση τους και βρίσκουν τις ισορροπίες τους. Αλλωστε, 35 χρόνια αυτοί ήταν οι ρυθμοί μου. Αυτή είναι η ζωή», είπε στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved