H Θεοδώρα Σιάρκου στο gossip-tv: H επιστροφή στην tv, ο Πλάτανος και η εποχή της Λάμψης
Showbiz

H Θεοδώρα Σιάρκου στο gossip-tv: H επιστροφή στην tv, ο Πλάτανος και η εποχή της Λάμψης

Μετά από 13 σχεδόν χρόνια αποχής από την τηλεόραση η γοητευτική και ταλαντούχα Θεοδώρα Σιάρκου επέστρεψε μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» που ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Το κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης τη φετινή τηλεοπτική σεζόν επιχείρησε μια πιο συντονισμένη προσπάθεια και μπήκε δυναμικά στο χώρο της μυθοπλασίας.

Η Θεοδώρα Σιάρκου ως «Φιλιώ», αρχόντισσα του χωριού ζει τις πιο δημιουργικές στιγμές της ζωής της θεωρώντας, όπως η ίδια μας είπε «ευλογία» αυτή τη συνεργασία με τους τόσο σπουδαίoυς συντελεστές.

Η ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλα.

Αποκάλυψε τον λόγο που αυτά τα χρόνια επέλεξε να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε το θέατρο, θυμήθηκε τα πρώτα της χρόνια στην τηλεόραση, κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα στο πλευρό σπουδαίων ηθοποιών και σκηνοθετών στη «Λάμψη», μας ανέλυσε διεξοδικά το νέο της ρόλο στη σειρά της ΕΡΤ, μίλησε με τρυφερότητα για την οικογένεια της ενώ δε δίστασε να μοιραστεί μαζί μας και τα γυναικεία της μυστικά που την καθιστούν, δίχως καμία αμφισβήτηση, μια από τις πιο γοητευτικές γυναίκες της Ελληνικής showbiz.

  • Πότε ξεκίνησε το ταξίδι σου στην υποκριτική;

«Ξεκίνησε το 1992 όταν μπήκα στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Ήταν πραγματικά ένα δώρο γιατί ούτε καμία σοβαρή προετοιμασία είχα κάνει, ούτε είχα κάποια άκρη γιατί δεν προέρχομαι και από καλλιτεχνική οικογένεια. Τελείωσα το ίδιο σχολείο με τον Αλέξανδρο Σταύρου στην Πλάκα και εντελώς τυχαία πήρα την πληροφορία από μια καθηγήτρια μας, ότι ο Αλέξανδρος έχει περάσει στη δραματική σχολή του Εθνικού κι έχει ήδη τελειώσει το πρώτο έτος. Επειδή μάλιστα ήμασταν και γειτονάκια, πήρα το θάρρος και τον συμβουλεύτηκα. Είδε τα κομμάτια που είχα προετοιμάσει. Τον έχω πάντα με πολύ γλύκα και τρυφεράδα μέσα μου, όλο αυτό το σκηνικό. Ήταν πολύ ενθαρρυντικός και αυτό για μένα ήταν ένα εχέγγυο, με παρότρυνε θετικά κι έτσι έδωσα και πέρασα. Πραγματικά ήταν ένα μεγάλο δώρο»

Η άγνωστη σχέση με τον Αλέξανδρο Σταύρου και η πολύτιμη βοήθεια του
  • Οι γονείς σου γνώριζαν την επιλογή σου;

«Στην αρχή ήταν αντίθετοι και στην πραγματικότητα το έκανα και λίγο κρυφά από τους γονείς μου. Την παραμονή των εξετάσεων το ανακοίνωσα στη μαμά μου και μου είπε 'πόσοι θα δώσετε;' και όταν της είπα, περίπου 300 άτομα και θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι... ξέρεις... δεν το πίστευε. Όταν βγήκε το αποτέλεσμα και τους πήρα να τους το πω, χάρηκαν φυσικά! Μόλις γύρισα σπίτι, μου είχαν στήσει πάρτι με τους κολλητούς μου και τους συγγενείς. Κι έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι με υπέροχους δασκάλους στη σχολή. Πιστεύω ότι ένας καλός ηθοποιός, δεν είναι και ένας καλός δάσκαλος. Εγώ όμως έπεσα στα χέρια ταλαντούχων δασκάλων που πάνω από όλα ήξεραν να τιμούν τον όρο "ηθοποιός". Για μένα ήταν σπουδαίο και παραμένει έντονα χαραγμένο στη μνήμη μου. Αναρωτιέμαι ακόμη πώς πέρασαν τα χρόνια...»

  • Και ξαφνικά εκεί που είχες ζήσει τα «χρυσά» θα τολμήσω να πω, χρόνια της τηλεόρασης, παίρνεις την απόφαση να κάνεις ένα διάλειμμα το οποίο διήρκησε 13 χρόνια. Γιατί;

«Δεν ήταν ακριβώς επιλογή. Ήρθαν τα πράγματα έτσι στη ζωή μου, που με «υποχρέωσαν» να αποχωρήσω. Αυτό το διάστημα, αρχικά να πω, πως έγινα μητέρα δυο φόρες. Επίσης μέσα σε αυτά τα χρόνια οι γονείς μου, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και έπρεπε να είμαι στο πλευρό τους, οπότε δεν υπήρχε χρόνος και χρονιά με τη χρόνια, σιγά σιγά περνούσα στα αζήτητα. Να θυμίσω και κάτι πολύ σημαντικό, ότι διανύσαμε και τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που στην πραγματικότητα δεν είχαμε Ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές ή αν είχαμε ήταν ελάχιστες, οπότε ο κόσμος που εργαζόταν στην τηλεόραση ήταν λίγος.

Και τέλος, δεν το κυνήγησα κι εγώ. Άρχισα να κάνω περισσότερο θέατρο με πολύ ωραίες παραστάσεις. Ήταν πολύτιμες για μένα γιατί με ωρίμασαν ερμηνευτικά και συνεργάστηκα με πολύ σημαντικούς ανθρώπους, ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Έκανα μεγαλύτερους πια ρόλους και είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη διαδρομή μου. Έπειτα, όταν οι συνθήκες ήταν τέτοιες που θα μπορούσα να επιστρέψω, γιατί το ήθελα, άρχισα να δίνω το «παρών» και κάπως έτσι ήρθε η φετινή πρόταση στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση
- Πώς νιώθεις που η επιστροφή σου έγινε μέσα από μια τόσο μεγάλη και ωραία παραγωγή;

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί κάνω ένα πολύ δυναμικό comeback. Είναι άλλο ένα δώρο αυτό, άξιζε τον κόπο που τόσα χρόνια περίμενα και που επέστρεψα μέσα από μια τέτοια σειρά. Από όπου και να το πιάσεις, αυτή η πρόταση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για μένα. Ήταν πολύ τιμητική. Αρχικά είναι πολύ ωραίο το σενάριο, ο ρόλος, είναι μια δουλειά που γίνεται στο κρατικό κανάλι που δεν είχα ξαναδουλέψει. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι εκεί. Η ΕΡΤ κάνει μια πολύ φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθεια να αναβαθμιστεί. Η σειρά είναι μια ευχάριστη κωμωδία, ανάλαφρη, έχει ωραίο story με πλοκή. Γίνονται ανατροπές και παρεξηγήσεις»
  • Και «έξυπνη» θα συμπληρώσω γιατί η ΕΡΤ κάνει την είσοδό της στη μυθοπλασία σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει πραγματικά ανάγκη από τόσο ωραίες δουλειές.

«Σαφώς. Η ΕΡΤ και με τις τρεις σειρές μπαίνει πολύ δυναμικά και ενεργά στο χώρο της μυθοπλασίας και γενικά υπάρχει μια ανανέωση, μεγάλη φρεσκάδα στο πρόγραμμά της».

  • Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόταση;

«Πολλά. Το σενάριο, οι συντελεστές, το επιτελείο των ηθοποιών που με αρκετούς από αυτούς έχουμε δουλέψει και στο θέατρο παλαιότερα και φυσικά η συνεργασία με τον Ανδρέα Μορφονιό, με τον οποίο έκανα το ντεμπούτο μου στην τηλεοπτική κωμωδία, το 2003 στον Ant1 με τη σειρά «Το πιο γλυκό μου ψέμα», με συνεργάτες που μετά έγιναν και φίλοι. Έτσι ξεκίνησα να κάνω κωμωδία, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Ανδρέα Μορφονιού και πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένη που με τον Ανδρέα κάνω και το comeback μου.

Τον εμπιστεύομαι τυφλά. Για μένα επίσης είναι σημαντικό και το γεγονός ότι είμαι μαζί με συναδέλφους που είχαν καιρό να κάνουν τηλεόραση. Με αποκορύφωμα τον Πέτρο Φιλιππίδη. Νιώθω υπέροχα γιατί είναι ένας μοναδικός κωμικός ηθοποιός και όχι μόνο. Νιώθω πραγματικά τυχερή να δουλεύω στο πλευρό του. Τιμή μου! Είναι σπουδαίος και δημιουργεί υπέροχο κλίμα στο γύρισμα. Γελάμε πολύ. Συνεπής και πολύ υποστηρικτικός με τον συνάδελφο»

  • Πες μου δυο λόγια για την Φιλιώ

«Η Φιλιώ είναι μια αρχοντογυναίκα η οποία κρατάει το σπίτι της, αλλά και τις ισορροπίες σε όλο το χωριό. Είναι μια γυναίκα που όλοι στο χωριό την εκτιμούν και τη σέβονται. Σέβονται τη γνώμη της. Και το γεγονός ότι είναι και η γυναίκα του προέδρου του χωριού της δίνει ένα μεγαλύτερο κύρος. Είναι μια τρυφερή μαμά, μια πιστή σύζυγος η οποία φροντίζει για το καλύτερο.

Έχει καλά στοιχεία, είναι δίκαιη και θέλει να γίνονται όλα σωστά. Προσπαθεί να συνετίσει τον Παρασκευά ο οποίος καμία φορά με τον Χαραλάμπη κάνουν μπαγαποντιές. Η Φιλιώ έχει τα χαρακτηριστικά της κλασσικής Ελληνίδας μάνας. Θέλει να αποκαταστήσει το μοναχοπαίδι της που του έχει και τρομερή αδυναμία αλλά αυτό να γίνει με έναν τρόπο που εκείνη έχει οραματιστεί. Προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον Παρασκευά όταν πάει να κάνει «σκανδαλιές».

Είναι και λίγο κουτσομπόλα. Και αυτό που δεν είπαμε για τη Φιλιώ είναι πως τελεί χρέη γιατρού στον Πλάτανο. Αισθάνεται να απειλείται λοιπόν με την παρουσία της Κατερίνας που είναι κανονική γιατρός. Δεν την ενδιαφέρει να μείνουν τα χρήματα της κληρονομιάς στο χωριό, αλλά περισσότερο να μην μπλέξει ο γιος της με την Κατερίνα, την οποία βλέπει ανταγωνιστικά. Την κόβει κρύος ιδρώτας μόνο στη σκέψη, δεν θέλει με τίποτα, αυτή είναι η μεγάλη της αγωνία»

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Τάσος Κωστής είναι ένα υπέροχο δίδυμο και επειδή έχουν ξανασυνεργαστεί έχουν βρει τους κώδικες τους και πραγματικά περνάμε υπέροχα και γελάμε με την ψυχή μας»

  • Πώς είναι τα γυρίσματα λόγω κορονοϊού;

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί και τηρούνται όλα τα μέτρα. Οι άνθρωποι του συνεργείου φορούν με μάσκες, υπάρχει συνέπεια και πειθαρχεία. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις πολλές αγκαλιές και τα πολλά φιλιά. Κάνουμε τα τεστ μας και... τον σταυρό μας! Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά»

  • Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown; Είσαι προετοιμασμένη;

«Υπάρχει στο μυαλό μου, ναι. Θα είναι πολύ δυσάρεστο για όλους μας και για την οικονομία της χώρας αλλά και για την καθημερινότητά μας, την ψυχολογία μας. Ήδη ο κόσμος είναι φορτισμένος και θυμωμένος. Απειλείται η υγεία μας με προέκταση την ίδια μας τη ζωή. Οικογένειες που έχουν ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες είναι πανικοβλημένες. Ζούμε έναν «πόλεμο». Ο ιός είναι ένας ύπουλος «εχθρός», δεν ξέρουμε πότε και πώς θα χτυπήσει και τι συνέπειες θα έχει όλο αυτό. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας. Ζούμε και αγωνιζόμαστε μέρα με τη μέρα. Ας τηρούμε τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς»

Για μένα η Λάμψη ήταν η αφετηρία μου και το θυμάμαι πάντα με σεβασμό και εκτίμηση
Πήγα στην οντισιόν και στάθηκα τυχερή και πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτό. Ο Νίκος Φώσκολος μου έδωσε τον πρώτο μου μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο
  • Θα σε γυρίσω χρόνια πίσω και θέλω να μου πεις τι έχεις αποκομίσει από την εποχή που έπαιζες στη Λάμψη

«Για μένα η Λάμψη ήταν η αφετηρία μου και το θυμάμαι πάντα με σεβασμό και εκτίμηση. Η είσοδός μου στη Λάμψη, ξεκίνησε από τη συνεργασία μου με την Κάτια Δανδουλάκη, όταν ήμασταν μαζί στο Εθνικό θέατρο, το καλοκαίρι του 1997 στην παράσταση «Λυσιστράτη». Εκείνη την εποχή λοιπόν η κυρία Δανδουλάκη μας ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Φώσκολος θα κάνει μια μεγάλη οντισιόν για να πάρει καινούργια πρόσωπα και με παρότρυνε να πάω. Το έκανα. Πήγα, στάθηκα τυχερή και πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτό.

Ο Νίκος Φώσκολος μου έδωσε τον πρώτο μου μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο στη Λάμψη σε μια ιστορία που υποδύθηκα την «κακιά». Οι «κακοί» έχω να σου πω, ότι είναι και πολύ ενδιαφέροντες ρόλοι γιατί είναι εκείνοι που θα αναδείξουν τους καλούς. Μια φράση του Νίκου Φώσκολου που μου έχει μείνει: «Τους «κακούς» δεν τους ξεχνάει ποτέ κανείς». Είχε απόλυτο δίκιο.

Η γυναίκα που υποδυόμουν αισθάνθηκε προδομένη και ήθελε να εκδικηθεί εκείνους που την πλήγωσαν. Θυμάμαι επίσης ότι τα γυρίσματα ήταν πολύ απαιτητικά γιατί ήταν μια καθημερινή δραματική σειρά. Μεγάλο σχολείο αυτός ο ρόλος. Έπρεπε να βρω τα πατήματά μου και τους σωστούς κώδικες. Πράγμα που έρχεται με τον καιρό, την εμπειρία και την σπουδή. Θέλει καθημερινή εξάσκηση το επάγγελμά μας. Είναι μια μόνιμη μελέτη»

Φωτογραφία από τις Αέρινες Σιωπές
  • Θεωρείς ότι σε αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο, το κομμάτι του πολιτισμού το έχουν διαχειριστεί σωστά;

«Είναι πραγματικά απογοητευτικός και αποθαρρυντικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό στη χώρα μας, αυτό το διάστημα. Ας μην ξεχνάμε πώς αυτή τη δίμηνη καραντίνα για να τη φέρουμε εις πέρας και να ανταποκριθούμε, ανατρέξαμε στις τέχνες και η ψυχή μας έχει ανάγκη από τροφή. Ποιος δεν είδε ταινίες, τηλεόραση; Ποιος δεν διάβασε ένα βιβλίο, ποίηση; Ποιος δεν άκουσε μουσική; Ποιος δεν πήρε ένα χαρτί κι ένα μολύβι να γράψει μια σκέψη; Στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό υπάρχει αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά. Είναι θλιβερό. Οι καλλιτέχνες είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μεγάλο και σημαντικό που δυστυχώς αντιμετωπίζεται απαξιωτικά».

  • Εκτός από την λαμπερή εικόνα που εκπέμπεις και φυσικά της ταλαντούχας ηθοποιού είσαι και μια τρυφερή μαμά

«Πολλές φορές στον απολογισμό της ημέρας πιάνω τον εαυτό μου να έχει κάνει λάθη. Παρότι είμαι τελειομανής, δεν μπορώ να είμαι πάντα ευχαριστημένη, κάτι θα μου ξεφύγει. Το θέμα είναι να αντιλαμβάνονται τα παιδιά ότι ακόμη κι όταν γίνονται λάθη από τους γονείς η πρόθεση είναι πάντα καλή. Όλα γίνονται με αγάπη και νοιάξιμο. Να είναι ασφαλή και προστατευμένα και νομίζω ότι αυτό γίνεται αντιληπτό. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή βάλω μια φωνή μετά θα δοθεί χρόνος για κουβέντα και θα μπουν όλα στη θέση τους. Έχουν και τα παιδιά εκπαιδευτεί στους ρυθμούς της ζωής μας και προσαρμόζονται σε κάθε συνθήκη.

Ευτυχισμένη μαμά δυο υπέροχων παιδιών

Κι εγώ και ο σύζυγός μου, προσπαθούμε να στηρίξουμε τα «θέλω» τους και τις επιθυμίες τους και παράλληλα να μην τα ευνουχίζουμε, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Είναι κι αυτό μια ανάγκη των παιδιών, να νιώθουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Το μεγάλωμα τους οφείλω να πω ότι έχει γίνει με αγωνία αλλά και με χαρά. Επειδή είχα την ανάγκη άλλων ανθρώπων να με βοηθούν, λόγω της φύσης της δουλειάς μας, είχα φίλους που με στήριξαν και βοήθησε πολύ και η πεθερούλα μου»

Αν κάτι με έχει σημαδέψει είναι η απώλεια των γονιών μου

  • Η απώλεια των γονιών σου ήταν μια στιγμή που ενδεχομένως να σε «ταρακούνησε»;

«Πολύ, πάρα πολύ. Αν κάτι με έχει σημαδέψει είναι η απώλεια των γονιών μου γιατί «έφυγαν» μαζί μετά από μεγάλη ταλαιπωρία. Και μπορεί να έχουν περάσει 7 χρόνια, ακόμη με πονάει, είναι ένα «αγκάθι». Πιο πολύ για εκείνους γιατί ήθελαν τόσο πολύ να χαρούν τα εγγόνια τους και δεν πρόλαβαν. Η απώλεια ούτως ή άλλως είναι κάτι που πληγώνει και νιώθει κανείς ανίσχυρος μπροστά της»

  • Τι είναι για σένα ευτυχία;

«Νομίζω ότι η ευτυχία είναι ένα συνονθύλευμα μικρών στιγμών της καθημερινότητας. Η αγκαλιά του παιδιού, το παιχνίδι μαζί του, μια όμορφη βόλτα, μια ωραία έκπληξη. Αρκεί να υπάρχει αγάπη. Αυτά χτίζουν την ευτυχία στη ζωή του ανθρώπου. Φυσικά και οι στόχοι και τα όνειρα αν και εφόσον πραγματοποιούνται είναι θείο δώρο. Για να την κατακτήσεις την ευτυχία πρέπει πρώτα να την αναγνωρίσεις»

Η σχέση με το χρόνο, το ύψος και τα μυστικά

Εμένα μου αρέσουν οι ρυτίδες μου. Είναι η περιουσία μου, το βίωμα μου

«Αν νιώθεις μέσα σου όμορφα, αυτό καθρεφτίζεται και στο πρόσωπό σου. Για την ώρα έχω αποφύγει να κάνω τις όποιες αισθητικές παρεμβάσεις. Αισθάνομαι ότι δεν το έχω ανάγκη, εμένα μου αρέσουν οι ρυτίδες μου. Είναι η περιουσία μου, το βίωμα μου. Αν υπήρχε κάτι που δεν μου άρεσε πιθανώς και να το άλλαζα.

Για την ώρα αισθάνομαι πολύ καλά με την εικόνα μου και επειδή με θεωρώ και λίγο κλασσική, δεν έχω κάνει και μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή μου. Ακόμη και στα μαλλιά μου, είναι μικρές οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει. Εισπράττω πολλή αγάπη από την οικογένειά μου και τον κόσμο γύρω μου και αυτό με κάνει να νιώθω όμορφη»

  • Γιατί οι περισσότεροι χρήστες googlaρουν το ύψος σου;

«Είμαι 1,80 και παραμένω. Δεν είμαι η πιο ψηλή Ελληνίδα ηθοποιός. Υπάρχουν η Κάτια Δανδουλάκη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Κατερίνα Λέχου. Σε κάθε περίπτωση πάντως το ύψος μου, μόνο σύμμαχος έχει σταθεί στη δουλειά μου. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είχαν πει: ‘Είσαι πολύ ψηλή πώς θα κάνεις καριέρα’. Εμένα μόνο καλό που έχει προσφέρει. Το απολαμβάνω, μου αρέσει. Ευτυχώς μου λένε συχνά ότι είμαι ψηλή αλλά όχι άχαρη, είμαι αρμονική και αυτό με ευχαριστεί».

  • Υπάρχουν θεατρικά σχέδια;

«Επέλεξα προς το παρόν να μην κάνω θέατρο. Είμαι όμως σε συζητήσεις για την ερχόμενη σεζόν εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν»

Ραντεβού λοιπόν κάθε βράδυ στις 20.00 στην ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved