Ο θεατρικός παραγωγός Βασίλης Γκουρούσης στο gossip-tv: «Θα χάσουμε τις δουλειές μας»
Showbiz

Ο θεατρικός παραγωγός Βασίλης Γκουρούσης στο gossip-tv: «Θα χάσουμε τις δουλειές μας»

Ο θεατρικός παραγωγός Βασίλης Γκουρούσης, μίλησε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης λόγω του κορονοϊού και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με το θέατρο.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr ο γνωστός επιχειρηματίας, τα θέατρα είναι κλειστά εδώ και μήνες, τα έξοδα τρέχουν και ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ενώ είναι πολύ δύσκολο να ορθοποδήσει.

Τα νέα μέτρα είναι τελείως ασύμφορα.

  • Πώς σας φαίνονται τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα θέατρα;

Τα νέα μέτρα είναι τελείως ασύμφορα για τη βιομηχανία του θεάτρου και για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό.

Για όλους μας, παραγωγούς, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, για όλους!

Δεν είναι δυνατό να γίνει παράσταση με 30% πληρότητα. Φανταστείτε σε ένα θέατρο μεγάλο που είναι 100-1200 θέσεων, το πλαφόν του είναι 150 θέσεις. Είναι απερίγραπτο. Σε ένα μικρό θέατρο 80-100 θέσεων, μπορούν να μπουν 22 άτομα.

Τι να κάνουμε; Να βάλουμε ένα χιλιάρικο το εισιτήριο; Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσει ο κλάδος με τίποτα. Ούτε με την επιδότηση, με 7 ευρώ το εισιτήριο.

Οι επιχειρηματίες που έχουν να κάνουν με θέατρο και έχουν να πληρώσουν ενοίκιο, ΔΕΗ, υλικά κτλ έχουν σοβαρό πρόβλημα.

  • Οι λογαριασμοί τρέχουν ενώ τα θέατρα είναι κλειστά…

Για να σας πω την προσωπική μου εμπειρία, η ΔΕΗ με χρέωσε κανονικά σε όλα μου τα μαγαζιά. Και στα μαγαζιά που ήταν κλειστά και στο θέατρό μου. Μου χρέωσε κανονικά έναντι λογαριασμού με την περσινή κατανάλωση. Δηλαδή τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, μου χρέωσε στο θέατρο 2.400 ευρώ το μήνα. Και το θέατρο ήταν 3 μήνες κλειστό! Ήρθε η καταμέτρηση μετά του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη και δεν έχουν αφαιρέσει τίποτα.

Δημήτρης Αποστόλου - Σπύρος Μπιμπίλας - Βασίλης Γκουρούσης.
  • Ποια είναι η άποψή σας για τις διαδικτυακές παραστάσεις;

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει για να ξέρουμε τι ανταπόκριση θα έχει. Από την άλλη, ποιος επιχειρηματίας θα ρισκάρει να κάνει μια διαδικτυακή παράσταση με 10-12 άτομα, να ξοδέψει χρήματα για σκηνικά, φώτα κτλ; Αν σκεφτεί κανείς πως για ένα έργο μεσαίας τάξης χρειάζονται τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Θα βγάλει τα έξοδά του; Δεν θα ρισκάρει κανείς να το κάνει αυτό. Μόνο αν είναι προ πωλημένα τα εισιτήρια.

Θα χάσουμε την περιουσία μας και τη δουλειά μας.

  • Ουσιαστικά περιμένετε να ληφθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση ή να δοθούν κάποια επιδόματα;

Να δώσει επιδόματα, να βοηθήσει με τα ενοίκια. Με κλειστό μαγαζί πώς μου ζητούν εμένα να πληρώσω τους λογαριασμούς; Πού θα τα βρω; Το 40% που χαρίζει η κυβέρνηση είναι η φορολόγηση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δεν δίνουν κάποια χρήματα, απλώς δεν παίρνουν. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε. Και αν δεν πληρώσουμε θα μας κάνουν έξωση και θα χάσουμε την περιουσία μας και τη δουλειά μας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved