Κατερίνα Στικούδη: «Στόχος μου ήταν να έχω τη δική μου ταυτότητα»
Showbiz

Κατερίνα Στικούδη: «Στόχος μου ήταν να έχω τη δική μου ταυτότητα»

Η Κατερίνα Στικούδη που κατέκτησε τον ανδροκρατούμενο χώρο της ραπ, δεν ζει σε «γυάλινο πύργο».

Η λαμπερή τραγουδίστρια η οποία αυτή την περίοδο ετοιμάζει τον πέμπτο της δίσκο, ανέφερε για ποιο λόγο επέλεξε αυτό το είδος μουσικής, αν θα πήγαινε στη Eurovision και αν υπάρχει η σκέψη για διεθνή καριέρα.

Γιατί επέλεξες τα ραπ μουσική; Υπήρχαν δυσκολίες εκεί για σένα;

Στόχος μου ήταν να έχω τη δική μου ταυτότητα, να κάνω κάτι που δεν κάνει κάποιος άλλος. Φυσικά, ήταν κάτι που δεν το έκανα τεχνοκρατικά, μόνο και μόνο για να διαφέρω, αλλά και γιατί με εκφράζει. Οι σκληροπυρηνικοί της χιπ χοπ δεν με αποδέχτηκαν εύκολα γιατί στο συγκεκριμένο είδος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να γράφεις ο ίδιος τους στίχους των τραγουδιών σου και όχι να έχεις «ghost writer». Παρόλα αυτά μετά το «ενθάδε κείται» όλα τα παραπάνω δεδομένα ανατράπηκαν. Ήταν πολλοί αυτοί που μου έδωσαν respect για το συγκεκριμένο τραγούδι. Επίσης αποφάσισα να μάθω και πιάνο για να μπορέσω να γνωρίσω ακόμα καλύτερα τη μουσική έτσι ώστε να μπορέσω να γίνω και λίγο πιο μελωδική. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά τραγούδια που δεν έχουν καθόλου στοιχείο ραπ μέσα, εξαρτάται πλέον από τα συναισθήματα μου το πώς θα εκφραστώ και δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με την καλλιτεχνική ταμπέλα που βάζουν κάποιοι.

-Η ραπ και η τραπ λένε κάποιοι πως είναι το «ρεμπέτικο του σήμερα». Συμφωνείς με αυτό;

Φυσικά και δεν ισχύει αυτό, το ρεμπέτικο έχει τη δική του ιστορία και καλό είναι να μην τα μπλέκουμε.

-Στις αρκετές δουλειές σου, στα περισσότερα βίντεο κλιπ υπάρχει ένα concept και συνήθως περνάς ένα μήνυμα είτε προσωπικό, είτε κοινωνικό. Αυτά πώς τα επιλέγεις, μόνη σου;

Καθόμαστε κάτω και βρίσκουμε διάφορες ιδέες. Άλλες φόρες μπορεί να δω κάτι στον ύπνο μου, άλλες φόρες μπορεί να καθίσω να παίξω στο πιάνο και να μου έρθει μια έμπνευση πάνω σε μια λέξη ή σε μια σκέψη ή πάνω σε ένα όνειρο, σε οτιδήποτε. Σαφώς και ο Βαγγέλης ο άντρας μου είναι ο βασικός μου συνεργάτης που σκέφτεται πάρα πολλές ιδέες και τις υλοποιούμε, αλλά πάντα με βάση με το τι μου ταιριάζει. Και ο Βαγγέλης με ξέρει πάρα πολύ καλά. Δουλεύουμε και με άλλους ανθρώπους, δεν είμαστε οι δυο μας, έχουμε πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες με τους οποίους γνωρίζομαι εξίσου καλά. Και όταν ο άλλος σε ξέρει, μπορεί να σε αγγίξει με τους στίχους του. Θα ακούσω πάρα πολλά demο, θα ακούσω πάρα πολλά τραγούδια και θα επιλέξω τι είναι αυτό που μου αρέσει, τι είναι αυτό που μου ταιριάζει. Ακούω τις συμβουλές των συνεργατών μου, αλλά τον τελικό λόγο τον έχω εγώ.

-Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η σκέψη για διεθνή καριέρα, να βγεις στο εξωτερικό;

Η διεθνής καριέρα είναι κάτι που «σηκώνει» πάρα πολλή συζήτηση, δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θέλει συγκεκριμένες γνωριμίες, μάνατζμεντ, μια πολύ μεγάλη οικονομική επένδυση, δεν είναι τόσο απλό. Αλλά εντάξει, σαφώς και είναι ωραίο να ονειρευόμαστε όλοι μας ή να κάνουμε σκέψεις. Γιατί άμα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, πάει να πει ότι δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε.

-Στην Εurovision θα πήγαινες; Θα το ήθελες ή είναι κάτι που δεν σε αφορά καθόλου;

Παλαιότερα δεν το σκεφτόμουνα καθόλου γιατί πίστευα ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το ποια χώρα εκπροσωπείς και όχι η προσπάθεια του κάθε καλλιτέχνη. Για μένα πρωταγωνιστής είναι η μουσική, το τραγούδι και μετά η εμφάνιση, ο χορός το μαλλί και οτιδήποτε άλλο.

-Ποια δυνατή ελληνική εμφάνιση στη Eurovision σου άρεσε πολύ, ποια ξεχωρίζεις;

Μου άρεσαν όλες, αλλά η πιο πρόσφατη που με εντυπωσίασε ήταν εκείνη της Τάμτα που ήταν πάρα πολύ δυνατή φωνητικά. Είναι ένα κορίτσι που έχει τη δική της γνώμη και στάση όσον αφορά τη μόδα και όσον αφορά το τραγούδι. Είναι εξαιρετική, έχει την ταυτότητα της και το στυλ της που την κάνει μοναδική και ξεχωρίζει.

-Μίλησε μας για τραγούδι σου «Διαφέρω» και τη συνεργασία σου με την Ελευθερία Ελευθερίου. Ετοιμάζεις καινούργιο δίσκο;

Ετοιμάζεται το πέμπτο άλμπουμ και είμαι πολύ χαρούμενη, θα περιλαμβάνει το «Διαφέρω», το ντουέτο με την Ελευθερία «Οι ιστορίες μας» και πολλά αλλά τραγούδια που πολύ σύντομα θα τα δείτε οπτικοποιημένα. Θα κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρεία Minos ΕΜΙ. Είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση που την απολαμβάνω εκατό τοις εκατό. Οσο για τη συνεργασία μου με την Ελευθερία, ήταν κάτι που χάρηκα πολύ, ειδικά τα γυρίσματα στη Νάξο για το βίντεο κλιπ, διότι είναι μια κοπέλα με πολύ χιούμορ και ταιριάζουμε πολύ! Επίσης από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε με στήριζε σε κάθε μου βήμα, σε κάθε παρουσίαση, σε κάθε κυκλοφορία, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για μένα στο να συνεργαστώ με κάποιον, είπε στο Grande.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved