Η Άννα Αδριανού στο gossip-tv:Το θέατρο, τα τηλεοπτικά σχέδια και τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου
Showbiz

Η Άννα Αδριανού στο gossip-tv:Το θέατρο, τα τηλεοπτικά σχέδια και τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου

Η Άννα Αδριανού, αναμφισβήτητα μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλους και για όλα. 

Η ίδια μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ξεκούρασης αποδέχθηκε μία ενδιαφέρουσα πρόταση για δουλειά.
Η σεναριογράφος και ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Ανθισμένες μανόλιες» στο θέατρο Χυτήριο, σε παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στη σειρά «Επιθυμίες» και μάλιστα μίλησε στο gossip-tv.gr με τα καλύτερα λόγια για εκείνη!

Η Άννα Αδριανού αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορονοϊός, στη σχέση της με τον σύζυγό της Γιάννη Μπότση, στη δυναμική επιστροφή της μυθοπλασίας και για πολλά άλλα!

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με την Άννα Αδριανού.
  • Θα σας απολαύσουμε στο θέατρο Χυτήριο. Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Οι Ανθισμένες μανόλιες».

Είναι ένα υπέροχο έργο, βαθιά ανθρώπινο, που πραγματεύεται την δύναμη της γυναικείας φιλίας και την συμφιλίωση με την ζωή, που μας περνάει συνεχώς από την χαρά στην θλίψη, όπως και στο έργο το γέλιο και το δάκρυ εναλλάσσονται. Έξι γυναίκες συναντιούνται κάθε Σάββατο στο κομμωτήριο της μιας, και μοιράζονται τις χαρές, τα όνειρα και τους φόβους τους, στηρίζοντας πάντα η μια την άλλη με αγάπη και χιούμορ.

Όταν δυο από αυτές θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που απειλεί την μια, όλες οι άλλες θα συσπειρωθούν γύρω τους για να τις βοηθήσουν και να τους θυμίσουν ότι η αγάπη μπορεί να απαλύνει την ζωή ακόμα και στις πιο οδυνηρές στιγμές της. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού και τις υπέροχες… μανόλιες ερμηνεύουν εκτος από εμένα, η Υρώ Μουκίου, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Κατερίνα Μπιλάλη, η Κρίστη Παπαδοπούλου και η Εύη Δαέλη. Εγώ παίζω την Μαλέν, μια μητέρα που προσπαθεί να σώσει την κόρη της από μια επικίνδυνη ασθένεια και κάνει μια μεγάλη θυσία για να την βοηθήσει.

  • Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Βάσια Παναγοπούλου;

Εξαιρετική. Την Βάσια την γνώρισα σαν μια από τις πρωταγωνίστριες των «Επιθυμιών», όπου έκανε τότε μεγάλη επιτυχία ερμηνεύοντας την Δάφνη, τα δυο χρόνια της μεγάλης επιτυχίας αυτής της σειράς. Μέσα από αυτή την συνεργασία γίναμε φίλες κι είναι ένα άτομο που εκτιμώ κι αγαπώ πολύ. Κυρίως για την γενναιοδωρία της απέναντι στους άλλους ηθοποιούς, για το άσβεστο πάθος της για το θέατρο και το θάρρος της να γίνει παραγωγός σε τόσο δύσκολους καιρούς. Και ιδιαίτερα φέτος που μέσα στον κορονοϊό αποφάσισε να ανεβάσει ένα έργο με 6 άτομα και μάλιστα πρωταγωνιστικά και να στηρίξει την παράσταση με κάθε τρόπο. Ελπίζω να την ξαναδώ σύντομα και να παίζει στην σκηνή, γιατί είναι λαμπερή και ταλαντούχα.

  • Είχατε μείνει εκτός για λίγο καιρό. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση να κάνετε ένα διάλειμμα και πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε;

Ήμουν στην τηλεόραση επτά συνεχή χρόνια. Πριν σταματήσω τα δυο τελευταία. Ήθελα να κάνω μια παύση για να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου, να ανανεώσω τις ιδέες μου και να ξεκουραστεί και ο κόσμος από την παρουσία μου στην μικρή οθόνη. Στο θέατρο όμως το ίδιο διάστημα δεν έλειψα καμιά σεζόν, αλλά αντίθετα ερμήνευσα τους καλύτερους ρόλους μου σε παραστάσεις ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες, όπως: ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΥ του Κατσικονούρη και η ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ του Μηνά Βιντιάδη. Μονόλογοι που ήθελαν πολύ δουλειά και για μένα ήταν μια δεύτερη σχολή.

  • Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Εσείς πώς το βιώνετε όλο αυτό;

Με υπομονή και ψυχραιμία. Τι άλλο; Δεν θεωρώ ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου οι καλλιτέχνες. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με μεγαλύτερα πιθανόν προβλήματα. Περνάμε μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο που μας πλήττει όλους. Πρέπει να μάθουμε και κάτι που ονομάζεται καρτερία.

  • Πώς σχολιάζετε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα θέατρα;

Σίγουρα δεν είναι εύκολη η κατάσταση που δημιουργούν αλλά όταν έχεις τόσα κρούσματα… Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Μόνο το ίδιο το κοινό μπορεί αυτή την στιγμή να στηρίξει το θέατρο με την προσέλευσή του έστω και με μειωμένες θέσεις και μακάρι να το κάνει. Αλλά αυτό θα το δούμε σύντομα.

  • Την περίοδο της καραντίνας σκεφτήκατε να κάνετε κάτι άλλο; Όπως για παράδειγμα να γράψετε ένα βιβλίο;

Την περίοδο της καραντίνας ξεκίνησα να γράφω ένα μυθιστόρημα και το προχώρησα πέρα από την μέση, αλλά μετά οι υποχρεώσεις στο θέατρο δεν με αφήνουν να αφιερωθώ σ’ αυτό όπως πρέπει. Περιμένω λοιπόν να κάνουμε πρεμιέρα για να το συνεχίσω. Ένα βιβλίο είναι πάντα ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στην ψυχή και αλλά στον κόσμο που δημιουργείς με την φαντασία σου. Χρειάζεται όμως αφοσίωση και αποκλειστική δουλειά.

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο νέας καραντίνας;
Το σκέφτομαι σαν πιθανότητα. Και ελπίζω να την αντιμετωπίσω με την ίδια ψυχραιμία και υπομονή.
  • Με τον σύζυγό σας, Γιάννη Μπότση είστε πολλά χρόνια μαζί. Περάσατε μαζί την καραντίνα;

Φυσικά και περάσαμε μαζί την καραντίνα. Και περάσαμε όμορφα, ζεστά κι αγαπησιάρικα, όπως πάντα. Ήταν μια ευκαιρία να έρθουμε ακόμα πιο κοντά.

Ο γάμος θέλει αρετή κι αγάπη.

  • Έχετε δηλώσει πως ο σύζυγός σας είναι ο άντρας της ζωής σας. Ποια είναι τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου;

Δεν υπάρχουν… τεχνικές και κολπατζίδικα μυστικά. Ο γάμος θέλει αρετή κι αγάπη. Μόνο όταν ο έρωτας μπολιάζεται με αγάπη, κρατάει την λάμψη του και το πάθος την διάρκειά του. Όσο για την αγάπη, για να γεννηθεί και να αναπτυχθεί, θέλει ψυχές ανοιχτές, ελεύθερες από εγωκεντρισμούς κι ανταγωνισμούς, που να μπορούν να χωρέσουν μέσα τους αυτό το συναίσθημα.

  • Πόσο δύσκολο είναι να συμβιώνει ένα ζευγάρι καλλιτεχνών; Μοιράζεστε τις ανησυχίες σας; Τον συμβουλεύεστε ή σας συμβουλεύετε;

Με τον Γιάννη λέμε και μοιραζόμαστε τα πάντα. Ο καθένας χαίρεται με τις χαρές του άλλου και υποφέρει με τις λύπες του. Η καρδιά του καθενός χτυπάει στο στήθος του άλλου. Η ένωσή μας ήταν τόσο δυνατή από την αρχή που ποτέ δεν έπαιξε ρόλο το ότι είμαστε καλλιτέχνες ή οτιδήποτε άλλο.

  • Πολλοί ηθοποιοί είναι κατά των προβολών παραστάσεων μέσω διαδικτύου. Εσείς έχετε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο;

Δεν είμαι αντίθετη αλλά πιστεύω ότι είναι ένα άλλο είδος θεάματος. Η μαγεία του ζωντανού θεάτρου θα υπάρχει πάντα και θα είναι αναντικατάστατη.

  • Το θέατρο Alhambra θα μετονομαστεί σε θέατρο «Κώστας Βουτσάς», πώς σας φαίνεται αυτό;

Καλή σκέψη. Ο Βουτσάς έγραψε ιστορία σαν ηθοποιός και γενικά σαν θεατρική και κινηματογραφική προσωπικότητα. Πρέπει να υπάρχει μια αίθουσα με το όνομά του.

  • Μετά από χρόνια η μυθοπλασία κάνει ξανά ένα δυναμικό άνοιγμα. Πώς το βλέπετε; Ακόμα και η ΕΡΤ, επενδύει φέτος στη μυθοπλασία.

Είναι πράγματι καλό, παρότι εκτός από κάποιες που είναι πράγματι ιδιαίτερες, στο σύνολό τους δεν φέρνουν κάτι καινούργιο ή πρωτότυπο. Ίσως ένα θέμα να είναι ότι στηρίζονται σε ξένα concept. Νομίζω όμως ότι όσο περνάει ο καιρός τα κανάλια θα εμπιστευτούν όλο και πιο πολύ τους έλληνες σεναριογράφους, που πιστεύω ότι είναι πολύ αξιόλογοι κι αν τους αφήσουν πιο ελεύθερους θα κάνουν θαυμάσια δουλειά.

  • Ουσιαστικά το άνοιγμα στη μυθοπλασία έγινε την περασμένη σεζόν με τη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1, Άγριες μέλισσες, θα λέγατε ναι σε ενδεχόμενη πρόταση; Κι αν ναι, γιατί;

Είναι πολύ αξιόλογη σειρά, καλά γυρισμένη και με θαυμάσιους ηθοποιούς, θεατρικούς ως επί το πλείστον. Όσο για μένα είμαι ανοιχτή σε προτάσεις άλλων σεναριογράφων (έχω παίξει σε δουλειές που δεν ήταν δικές μου) αν με ιντριγκάρει ο ρόλος και μπορώ να τον υπερασπιστώ.

  • Παρακολουθείτε σειρές στην τηλεόραση;

Όχι, λόγω προβών, αυτή την στιγμή. Βέβαια έχω δει πολλές ξένες κυρίως και οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιες από αυτές είναι πολύ προχωρημένες και μπαίνουν επάξια στον χώρο της τέχνης.

  • Εσείς τηλεοπτικά ετοιμάζετε κάτι;

Όχι ακριβώς αυτή την στιγμή. Αλλά υπάρχει μια δυνατή ιδέα για παρακάτω. Εννοώ τον επόμενo χειμώνα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved