Ο συνονόματος ανιψιός του Μητροπάνου ζει στη Γερμανία και εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής
Showbiz

Ο συνονόματος ανιψιός του Μητροπάνου ζει στη Γερμανία και εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής

Ο συνονόματος ανιψιός του Δημήτρη Μητροπάνου εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής και τραγουδά σε ελληνικά γλέντια στην Γερμανία


Ο Δημήτρης Μητροπάνος ζει στη Γερμανία, εργάζεται ως μουσικός παιδαγωγός σε σχολεία, τραγουδά σε ελληνικά γλέντια και πρόσφατα μπήκε στη δισκογραφία.
Γεννημένος στον Βόλο το 1993, ο συνονόματος ανιψιός του αξέχαστου λαϊκού ερμηνευτή αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα τελειώνοντας το λύκειο για να βρει την τύχη του στα ξένα.

Λίγο νωρίτερα, στα 16 του, είχε πάρει μέρος στον δεύτερο κύκλο του «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», στον ΑΝΤ1, φτάνοντας μάλιστα έως τον τελικό του show. Τυχαίο; Καθόλου, αφού η μουσική βρίσκεται στην καρδιά του από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς.

«Σε ηλικία έξι ετών έπιασα για πρώτη φορά μπουζούκι, ξεκινώντας να ασχολούμαι αρχικά με τη μουσική και σταδιακά και με το τραγούδι» λέει ο Δημήτρης Μητροπάνος στην «Espresso» και τον Ηλία Μαραβέγια ξετυλίγοντας το νήμα της προσωπικής του ιστορίας.

«Σπούδασα Αρμονία στη μουσική και Αντίστιξη στο Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου και παράλληλα με τη φοίτησή μου στο μουσικό σχολείο της πόλης, συμμετείχα σε εκδηλώσεις και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, με αρκετές διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, ενώ είχα και πολλές τηλεοπτικές παρουσίες στην εκπομπή “Στην υγειά μας, ρε παιδιά”, όπως επίσης συμμετοχές σε συναυλίες σε όλη τη χώρα», συνεχίζει την αφήγησή του.


Με το που ενηλικιώθηκε, όντας πτυχιούχος του Ωδείου πια, άνοιξε τα φτερά του για τη Γερμανία, όπου συνέχισε τις σπουδές του με αντικείμενο τη μουσική παιδαγωγική. «Ηταν η δυσκολότερη στιγμή στη ζωή μου όταν έφυγα. Ξαφνικά, στα 18 μου, βρέθηκα σε μια ξένη χώρα χωρίς να ξέρω καλά τη γλώσσα, δίχως να έχω συγγενείς εκεί να με υποστηρίξουν.


Έπρεπε να βάλω τη ζωή μου σε μια σειρά, βασισμένος στις δικές μου οικονομικές δυνάμεις. Ευτυχώς, ξεπέρασα γρήγορα τα εμπόδια και έγινα ανεξάρτητος. Για να μπορέσω να σπουδάσω, δούλευα παράλληλα σε δυο δουλειές, ώστε να αντεπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου. Στη Γερμανία είναι τα πάντα πολύ ακριβά. Χωρίς έναν καλό μισθό δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, πόσο μάλλον σπουδές» αναφέρει ο Δημήτρης, ο οποίος σήμερα, στα 27 του, εργάζεται ως μουσικός παιδαγωγός.

«Πάντα ήταν όνειρό μου να δουλεύω με παιδιά και φυσικά ν’ ασχολούμαι με τη μουσική. Σήμερα δουλεύω σε σχολείο της περιοχής όπου ζω και παράλληλα τελειώνω το μεταπτυχιακό μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω πιάνο και ασχολούμαι με το τραγούδι, συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις και λαϊκές βραδιές που διοργανώνονται από Έλληνες εδώ στη Γερμανία. Φυσικά, η κύρια πηγή εσόδων μου είναι η δουλειά μου ως καθηγητής. Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις μόνο από τη μουσική. Μερικές φορές τραγουδάω και χωρίς να επιδιώκω καν οικονομικές απολαβές. Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη και περνώ πολλές ώρες παίζοντας και κάνοντας πρόβες. Δεν ήταν ποτέ οικονομικό το κίνητρο να ασχοληθώ με τη μουσική» ξεκαθαρίζει.


Το όνομα Δημήτρης Μητροπάνος είναι… βαρύ σαν ιστορία και ο ανιψιός του αλησμόνητου ερμηνευτή με τη δωρική φωνή το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι.

Το να κουβαλάς ένα μεγάλο όνομα, το οποίο έχει γράψει ιστορία, σίγουρα σου δημιουργεί μια ανασφάλεια και φόβο στο πώς να το διαχειριστείς. Αυτό που έχει για μένα μεγάλη βαρύτητα είναι το πώς θα το διαχειριστείς και η εικόνα που βγάζεις στον κόσμο» επισημαίνει.

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι από μόνος του μια ιστορία στην ελληνική δισκογραφία. Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να χαράξω τη δική μου πορεία. Θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένος, αν καταφέρω έστω το 50% από αυτά που κατάφερε αυτός ο μεγάλος καλλιτέχνης. Οι ακροατές φυσικά και περιμένουν πολλά από εμένα, αλλά αυτό με κάνει να βάζω στόχους και να θέλω να εξελιχτώ. Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω μια αξιόλογη και αξιοπρεπή πορεία στο τραγούδι και γενικά στη μουσική» λέει στη συνέχεια με το χέρι στην καρδιά, ενώ δεν κρύβει ότι ερμηνεύει στις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει και διαχρονικά «διαμάντια» του θείου του, καθώς του τα ζητάει ο κόσμος, όπως τα «Θάλασσες», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» και «Τα Λαδάδικα».

Δυστυχώς, ο συνονόματος ανιψιός του Δημήτρη Μητροπάνου δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο θείο του.

«Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος ήταν πρώτος ξάδερφος του πατέρα μου. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα τελικά να τον γνωρίσω από κοντά, διότι έφυγα στο εξωτερικό και έπειτα από μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή. Γνωστοί μου, που είχαν πάει σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις, του μίλησαν για μένα και τους είχε πει ότι είχε ακούσει στην τηλεόραση για έναν ανιψιό του, επίσης, από τον Βόλο. Δυστυχώς, η μοίρα τα έφερε έτσι να μην τον γνωρίσω από κοντά» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο 27χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος έκανε στο παρελθόν και ένα δυναμικό πέρασμα από το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».


Ήταν το μακρινό 2009, όταν παρουσίαζε την εκπομπή ο Χρήστος Φερεντίνος. «Ηταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και μια ευκαιρία να με γνωρίσει πολύς κόσμος στην Ελλάδα. Κόσμος που μου έδειξε την αγάπη του από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος. Αλλωστε, με την ψήφο του είχα φτάσει μέχρι τον τελικό αυτού του show. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με πίστεψαν και με αγάπησαν. Μετά το παιχνίδι μού δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες για καλλιτεχνικές συνεργασίες και γνώρισα καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, όπως οι Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας και Ματθαίος Τσαχουρίδης» λέει.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μπήκε πρόσφατα στο δισκογραφία μέσω της εταιρίας Real Music και δηλώνει ενθουσιασμένος γι’ αυτό. «Πραγματικά, μου ήρθε ξαφνικά αυτή η συνεργασία, αν και πάντα ήθελα να κάνω μια δισκογραφική δουλειά σε μια καλή εταιρία. Το πρώτο μου τραγούδι έχει τίτλο “Ψάξε στη δική μου καρδιά”. Το υπογράφει μουσικά ο Χρήστος Λιβέρης και στιχουργικά ο Πέτρος Βασιλειάδης, ένας πραγματικός φίλος και τεράστιος δημιουργός, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστώ δημόσια και τον Αποστόλη Βούλγαρη της Real Music που με εμπιστεύτηκε.


Εύχομαι να το αγαπήσει ο κόσμος και να πάει ψηλά. Εύχομαι, επίσης, να τελειώσει γρήγορα αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό και να μπορούμε σαν άνθρωποι να πάμε μια βόλτα και να διασκεδάσουμε. Πραγματικά στενοχωριέμαι για τους ανθρώπους που ζουν από τη μουσική, γιατί αυτοί περνάνε μαύρες μέρες, αφού δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων» εξομολογείται ο Δημήτρης Μητροπάνος στην «Espresso» λέγοντας ότι θα κυνηγήσει το όνειρό του με όλες του τις δυνάμεις, θέλοντας έτσι να αφήσει το δικό του στίγμα στο τραγούδι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved