Η Ντάνη Γιαννακοπούλου στο gossip-tv: Ο ρόλος στον «Ήλιο» και η αποκάλυψη για το γάμο της
Showbiz

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου στο gossip-tv: Ο ρόλος στον «Ήλιο» και η αποκάλυψη για το γάμο της

Αυτό που την γοητεύει στην υποκριτική, είναι η ψυχή των ηρώων και του εκάστοτε ήρωα που θα ερμηνεύσει. Εμείς, πάλι βρίσκουμε αμέτρητα στοιχεία πάνω της που την καθιστούν ως μια από τις πιο γοητευτικές και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της.

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου, γεμάτη όρεξη και πάθος για τη δουλειά της κι έτοιμη για το πιο μεγάλο βήμα στη ζωή της, αυτό του γάμου, ανοίγει την καρδιά της και ξετυλίγει άγνωστες πτυχές της ζωής της, μιλώντας αποκλειστικά στο gossip-tv.gr.

Το τηλεοπτικό κοινό τη γνώρισε καλύτερα μέσα από το ρόλο της «Μίκας» στη σειρά «Έλα στη θέση μου», ενώ τη φετινή τηλεοπτική σεζόν καθηλώνει ως «Αθηνά» στη νέα σειρά του Ant1 «Ήλιος».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική και ποιο ήταν εκείνο το πρόσωπο που συνέβαλε στην καλλιτεχνική της διαμόρφωση, τι ήταν αυτό που την προβλημάτισε στην αρχή σε σχέση με το νέο της τηλεοπτικό ρόλο, πώς είναι οι συνθήκες στο θέατρο λόγω κορονοϊου, ενώ μας αποκάλυψε και πότε ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η γιαγιά μου συνέβαλε πολύ στην καλλιτεχνική μου διαμόρφωση
Πώς ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι σου στην υποκριτική;

«Από πολύ νεαρή ηλικία, ήξερα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου και πώς θα ήμουν ευτυχισμένη. Η γιαγιά μου συνέβαλε πολύ στην καλλιτεχνική μου διαμόρφωση. Με πήγαινε θέατρο, μου διάβαζε ποίηση, ακούγαμε ραδιοφωνικές παραστάσεις, κλασσική μουσική στο πικ απ, χορεύαμε, τραγουδούσαμε. Έμαθα να εκφράζομαι έτσι. Το να πάρω την απόφαση όμως να επιλέξω την υποκριτική ως επαγγελματικό δρόμο, δεν ήταν τόσο εύκολο!»

Δυο χρόνια με την συμμετοχή σου στην σειρά Έλα στη θέση μου, μπήκες δυναμικά και με «κόντρα» ρόλο θα τολμήσω να πω στην σειρά Ήλιος. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Πέρασα από 2-3 ακροάσεις για αυτή την σειρά. Στην αρχή δοκιμάστηκα για άλλο ρόλο και αρχές Αυγούστου μου προτάθηκε η Αθηνά. Και είπα ναι, γιατί δεν είχα δουλέψει ποτέ κάτι αντίστοιχο»

Πες μου δυο λόγια τον ρόλο σου;

«Η Αθηνά είναι μια γυναίκα που πατάει στα πόδια της. Είναι αφοσιωμένη στη δουλειά της, ηθική αλλά και πολύ σκληρή. Επιβάλλεται δικαίως με τη γνώση και τον επαγγελματισμό της αλλά όταν το συναίσθημα υπερισχύει, μπερδεύεται και λειτουργεί εξουσιαστικά»

Έχεις κοινά στοιχεία με την ηρωίδα σου;

«Με όλες τις ηρωίδες που υποδύομαι βρίσκω κοινά στοιχεία. Σε άλλες συνθήκες βέβαια και με άλλο τρόπο, έχω υπάρξει το ίδιο σκληρή και το ίδιο αφόρητα συναισθηματική».

Φοβήθηκες την σύγκριση «Μίκας» - «Αθηνάς»; Γιατί μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικούς ρόλους, εξίσου όμως δυναμικούς

«Με προβλημάτισε στην αρχή η ομοιότητά τους, όσον αφορά στο δυναμισμό που τους χαρακτηρίζει, αλλά γρήγορα κατάλαβα τις ακραίες διαφορές τους. Η Μικα ήταν περισσότερο ένα παιδί, ένας νεαρός ενήλικας που ψάχνει τα βήματά του. Αντιθέτως η Αθηνά, είναι μια ολοκληρωμένη γυναίκα, στιβαρή, της οποίας ο κόσμος γκρεμίζεται όταν ερωτεύεται. Και προσπαθεί να τον συνθέσει από την αρχή. Αυτό είχε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα».

Πώς είναι τα γυρίσματα λόγω κορονοϊού;

«Μάσκες, αποστάσεις και ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό τη μέρα. Το συνήθισα και δεν με ενοχλεί».

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown; Είσαι προετοιμασμένη;

«Ειδικά τις τελευταίες μέρες με τη έξαρση των κρουσμάτων, το σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν είμαι προετοιμασμένη, το πάω μέρα με τη μέρα. Με ανακουφίζει πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτό».

Θεατρικά φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες σε συναντάμε σε μια μεγάλη παραγωγή στο «Τρίτο Στεφάνι». Πώς είναι η συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τους υπόλοιπους συντελεστές;

«Είναι η τρίτη μου συνεργασία με τον Κωνσταντίνο και κάθε φορά που βρισκόμαστε θεατρικά νιώθω απόλυτα ελεύθερη, ασφαλής και δημιουργική. Παρ ‘όλη την δυσκολία των συνθηκών και την ασάφεια της καθημερινότητας, ζω μια από τις πιο ευτυχείς συνεργασίες της ζωής μου»

Είμαστε 20 άτομα θίασος, ενωμένοι σαν γροθιά! Και κάνω παρέα και με τους 20!

Θεωρείς ότι σε αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο το κομμάτι του πολιτισμού το έχουν διαχειριστεί σωστά;

«Ο πολιτισμός κατ εμέ, δεν έχαιρε της καλύτερης διαχείρισης. Άργησαν να δοθούν απαντήσεις, να παρθούν αποφάσεις κι ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για τους ανθρώπους του κλάδου. Επίσης, υποστηρικτικά μέτρα που αποφασίστηκαν δεν αφορούσαν σε όλους. Ο πολιτισμός οφείλει να επιβιώσει κι αυτής της κρίσης. Είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Παρά το γεγονός ότι ανήκεις στην κατηγορία των πιο ταλαντούχων ηθοποιών της γενιάς σου, σπάνια κάνεις δημόσιες εμφανίσεις; Γιατί;

«Κάποιες χρονιές, όπως πέρυσι που συμμετείχα στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», στο θέατρο Αθηνών, πάλι σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη, επιλέγω να αφοσιωθώ πολύ στο ρόλο που υποδύομαι, μάλλον επειδή με δυσκολεύει και θέτω αυτόν ως προτεραιότητα στην καθημερινότητα μου. Και όσον αφορά στη μελέτη αλλά και σε πιο πρακτικά θέματα, πχ να μην ξενυχτήσω για να είμαι ξεκούραστη στην παράσταση. Γενικότερα, μου αρέσει να ησυχάζω στις αγκαλιές των αγαπημένων μου, όταν η έκθεση του επαγγέλματος με επιφορτίζει».

Προτιμάς να διατηρείς την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

«Ναι!»

Διάβασα ότι ενώ επρόκειτο να παντρευτείς, λόγω κορονοϊού ο γάμος σας αναβλήθηκε. Έχετε σκεφτεί να το προγραμματίσετε και αν ναι, πότε;

«Για τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου και κορονοϊού επιτρέποντος!»

Το ενδεχόμενο ενός παιδιού είναι στα πλάνα σας; Έχεις σκεφτεί την Ντάνη μαμά;

«Ναι αλλά έχω την αίσθηση πως θα πάρουμε λίγο χρόνο ακόμα».

Με δεδομένο ότι εσύ κάνεις μια απαιτητική δουλειά με πολύωρα γυρίσματα και θέατρο πώς καταφέρνεις και βρίσκεις την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή;

«Εκφράζω συχνά την αγάπη μου. Και είμαι ψυχικά διαθέσιμη»

Πες μου λίγο την όμορφη ιστορία πίσω από το όνομα σου;

«Στην προσπάθεια μου να αποκαλέσω τον παππού μου με το όνομά του, Γιάννη, τον έλεγα Ντάνη. Και κάπως έτσι η γιαγιά σκέφτηκε να με πουν Ντάνη, μιας κι ήταν από τις πρώτες μου λέξεις».

Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σου που να σε σημάδεψε;

«Πολλές στιγμές με αιφνιδίασαν, με αναστάτωσαν, με ανάγκασαν να αλλάξω. Τις επεξεργάζομαι, μαθαίνω και προχωρώ».

Θα έκανες μια extreme αλλαγή για τις ανάγκες ενός ρόλου;

«Με μεγάλη χαρά!»

Πώς διατηρείς τη φρεσκάδα και φυσικά αυτό το υπέροχο κορμί;

«Παραμένω παιδί, χαίρομαι με το παραμικρό κι ονειρεύομαι. Παράλληλα, προσέχω τη διατροφή μου και κάνω γιόγκα».

Η Ντάνη αποδέχτηκε το challenge μας και απάντησε στο «10 στα γρήγορα» αποκαλύπτοντας τα μικρά της μυστικά!

10 ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

  • Αγαπημένο φαγητό;

Μακαρόνια, μακαρόνια και πάλι μακαρόνια.

  • Αγαπημένο μέρος για ποτό (μέχρι τις 12 πια);

Warehouse

  • Τι μουσική ακούς;

Alternative rock από παιδι

  • Το πιο ωραίο δώρο που έχεις λάβει;

Ένα road trip Στη Κυανή Ακτή.

  • Η πιο ωραία ανάμνηση;

Τα καλοκαίρια με τη γιαγιά στον Άγιο Πέτρο.

  • Το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές;

Ικαρία, Κύθηρα και Γαλλία.

  • Η τελευταία σκέψη πριν κλείσεις τα μάτια για ύπνο;

Ευγνωμοσύνη για όσα έχω.

  • Τι φοβάσαι;

Τη μοναξιά

  • Η πιο όμορφη ευχή που σου έχουν δώσει;

Να μου επιτρέψω να είμαι ο εαυτός

  • Ποια συμβουλή δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Να μην στενοχωριέμαι για ο, τι διορθώνεται.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved