Μαρία Σόκαλη: «Η Τζένη Καρέζη είχε ανταγωνισμό με τη Βουγιουκλάκη και έκαναν τις φίλες»
Showbiz

Μαρία Σόκαλη: «Η Τζένη Καρέζη είχε ανταγωνισμό με τη Βουγιουκλάκη και έκαναν τις φίλες»

Η Μαρία Σόκαλη στα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο υποδύθηκε την Υβόννη Καρίπη, την ορκισμένη αντίζηλο της Τζένης Καρέζη στη σειρά «Τζένη Τζένη».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της αποκάλυψε άγνωστες πτυχές από τα παρασκήνια της ταινίας που άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό της Καρέζη με τη Βουγιουκλάκη.

Υπήρξε κάποια σκηνή του έργου που κόπηκε;

Ποτέ καμία.

-Αναβλήθηκε ποτέ κάποιο γύρισμα για παρασκηνιακούς λόγους;

Όχι ποτέ. Επρεπε να ήμασταν από τις επτά το πρωί στο στούντιο ακόμα και η σκηνή που θα πρωταγωνιστούσαμε ήταν να γυριστεί στη 1 το μεσημέρι. Ξυπνάγαμε από τις 5:30 για να είμαστε παρόντες όλοι στην ώρα μας. Τα ρούχα που φοράγαμε ήταν δικά μας το οποίο ήταν ένα επιπλέον έξοδο, γιατί τότε μπορεί να ήμασταν όλοι καλοί και όλοι αγαπημένοι αλλά δεν πληρωνόμασταν καλά. Εγώ για το «Τζένη-Τζένη» πήρα τότε 3.000 δραχμές, που ήταν πολύ λίγα λεφτά, μόνο για να ντυθώ ήθελα πολύ περισσότερα. Και με σταματάει μέχρι και τώρα κόσμος στον δρόμο και μου λέει για τα τότε φορέματα και πόσο σύγχρονα ήταν και δεν φαίνεται ότι είσαστε τόσο παλιά ηθοποιός και τους απαντάω όπως έχει πει και η Άννα Φόνσου «Παλιές είναι οι τσάντες, οι άνθρωποι δεν παλιώνουν».

Υπήρξε κάποιος ηθοποιός στην ταινία που ξέχναγε τα λόγια του;

Που ξέχναγε ε; Όχι πηγαίναμε όλοι διαβασμένοι σαν ρομποτάκια, δεν επέτρεπε ο Ντίνος Δημόπουλος τέτοια πράγματα. Αν ξέχναγες τα λόγια σου έτρωγες κατσάδα κανονική. Ούτε πολλές επαναλήψεις σκηνών είχαμε.

-Κάποιος που να ζήτησε να αλλαχθεί λίγο το σενάριο;

Όχι. Βέβαια αν κάποια λέξη μου ταίριαζε καμιά φορά, την κόλλαγα μόνη μου, μιλάμε όμως για μια-δυο λέξεις. Η Ρένα Βλαχοπούλου έκανε μόνο αυτοσχεδιασμούς στα λόγια της στον ελληνικό κινηματογράφο. Η Τζένη Καρέζη δεν έκανε ποτέ, πήγαινε το σενάριο κατά γράμμα και αν της άλλαζες εσύ μια λέξη μπερδευόταν και γύρναγε και σου έλεγε «Δεν τελειώνει έτσι η φράση σου, αλλιώς την διάβαζα εγώ στο σπίτι μου», τόσο πολύ ήταν του κειμένου και του σεναρίου.

-Μιλήστε μοβ λίγο και για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο νησί των Σπετσών...

Πολλά από τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο νησί και καθώς εγώ ήμουν νέα και ωραία ξενυχτούσα μέχρι το πρωί. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί μαζεύονταν να κοιμηθούν από τις 11 και εγώ γυρνούσα στο δωμάτιο μου στις 5 το πρωί, είχε ωραίες ντίσκο στο νησί. Και θυμάμαι κοιμόμουν με την Ελένη τη Ζαφειρίου που υποδυόταν τη θεία της Τζένης Καρέζη, η οποία ροχάλιζε πάρα πολύ και δεν μπορούσες να κοιμηθείς με τίποτα. Γύρναγα λοιπόν τα ξημερώματα, είχα και το ροχαλητό της Ελένης και πολλές φορές πήγαινα στο γύρισμα άυπνη. Ίσως να ήταν κουρασμένη από τα γυρίσματα, ροχάλιζε σαν τρένο, ήταν κάτι το απίστευτο το ροχαλητό της. Δεν είναι κακό όμως να ροχαλίζει κανείς.

-Πώς υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού όλους αυτούς τους μεγάλους ηθοποιούς που έφτασαν εκεί για να πραγματοποιήσουν τις σκηνές του σεναρίου;

Έρχονταν και παρακολουθούσαν τα γυρίσματα, ζητάγανε αυτόγραφα. Εμένα ήταν και από τις πρώτες μου ταινίες και ντρεπόμουν, δεν είχα αυτόγραφα, οι άλλοι ηθοποιοί είχαν, ήταν όλοι τους σταρ. Εγώ έλεγα δεν έχω αυτόγραφα και αναρωτιόντουσαν «Μα δεν έχετε αυτόγραφο, να πάτε να βγάλετε» και τι να κάνω πήγα μετά σε έναν φωτογράφο και έβγαλα όταν τέλειωσε η ταινία και επιστρέψαμε στην Αθήνα. Μας ζητάγανε να υπογράψουμε πάνω σε βιβλία και εφημερίδες, ήταν πολύ συνηθισμένο εκείνη την εποχή αυτό. Το κοινό είχε φρενίτιδα τότε με τους ηθοποιούς, τους κοίταζε με πιο πολύ δέος, τώρα επειδή είναι και η τηλεόραση, είναι πολλοί και οι ηθοποιοί και εναλλάσσονται και κάθε μέρα βγαίνουν και άλλοι. Δεν τους έχουν πλέον σαν είδωλα, εμάς μας είχαν. Τώρα τα καημένα τα νέα παιδιά δεν έχουν αίγλη. Βλέπεις π.χ. την Καραμπέτη να περπατάει στον δρόμο, την οποία έχω δει στο Κολωνάκι και δεν την σταμάτησε κανένας, σε αντίθεση με εμάς εκείνη την εποχή. Τότε ήταν αλλιώς, ο Χάρι Κλυνν ήταν τότε το... είδωλο. Εχουμε καλούς ηθοποιούς τώρα, αλλά δεν έχουμε είδωλα, μπορεί κάποια στιγμή να βγει κάποιο, εκτός βέβαια από την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δεν είναι εύκολο να ξαναβγεί η Αλίκη. Η Τζένη Καρέζη είχε ανταγωνισμό με τη Βουγιουκλάκη, έκαναν τις φίλες, αλλά θυμάμαι έπαιρνε στα διαλείμματα τα περιοδικά που είχαν την Αλίκη και έλεγε «Κοίτα την... Κοίτα την» και έλεγε διάφορα. Είχαν ανταγωνισμό μεταξύ τους, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved