Η Μέλπω Κωστή στο gossip-tv: Η «Αγγελική», η εναλλακτική ιατρική και η συγκίνηση για τον γιο της
Showbiz

Η Μέλπω Κωστή στο gossip-tv: Η «Αγγελική», η εναλλακτική ιατρική και η συγκίνηση για τον γιο της

Με μεγάλη χαρά και τιμή, το gossip-tv.gr υποδέχτηκε την Μέλπω Κωστή σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

Ζεστή, ευδιάθετη, γεμάτη αισιοδοξία και λάμψη, αφοπλιστικά ειλικρινής και με ηρεμία στη φωνή της, σχεδόν μελωδική… άνοιξε την καρδιά της σε μια συζήτηση που μόνο μηνύματα έχει να περάσει.

Το ραντεβού παρότι δόθηκε τηλεφωνικά, λόγω των απαιτούμενων αποστάσεων, τελικά πραγματοποιήθηκε με βιντεοκλήση καθώς η Μέλπω Κωστή, είναι άνθρωπος που στηρίζει απόλυτα, ότι η οπτική επαφή είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι και εργαλείο στην ποιότητα των προσωπικών αλληλεπιδράσεων.

Και είχε δίκιο… η κουβέντα μας εξελίχθηκε σε μια ιστορία ζωής…

Περιγράφοντας αναμνήσεις, συγκινητικές στιγμές και εξομολογήσεις, μας έκανε να γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά της Μέλπως Κωστή, που σπάνια μοιράζεται!

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν επέστρεψε για τα καλά (την περασμένη σεζόν την είχαμε δει σε λίγα επεισόδια της σειράς Έρωτας Μετά) στην τηλεόραση μετά από απουσία ετών μέσα από τη νέα σειρά του Alpha «Αγγελική» και τον ρόλο της Όλγας, την οικονόμο του σπιτιού.


- Θα ήθελα να ξεκινήσω κατευθείαν από την υπέροχη αυτή έκπληξη που μας έκανες να επιστρέψεις, αν και από πέρσι σε είχαμε δει σε κάποια επεισόδια του Έρωτα Μετά, αλλά είναι τόσο σπουδαία η πορεία σου, που θα ήθελα έτσι να μου πεις την δική σου ιστορία πίσω από την επιλογή σου να ασχοληθείς με την υποκριτική.

«Ξεκίνησα σχεδιάζοντας ρούχα για μια μπουτίκ, που ήταν στην Κυψέλη. Επειδή όμως ήμουν αδύνατη και είχα και το κατάλληλο ύψος, με έβαζαν κι έκανα το μοντέλο, τις πασαρέλες τους. Έτσι ξεκίνησα. Έγινα το πρόσωπο κάποιον διαφημιστικών εταιρειών κι άρχισαν να κάνω διαφημίσεις στην τηλεόραση. Από εκεί με πήρε και ο Νίκος Φώσκολος για τη σειρά «Καλημέρα Ζωή», ο Γιάννης Μπέζος για την σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά». Σε εκείνη τη φάση είπα πως δεν γίνεται να παίζω χωρίς να έχω τελειώσει μια σχόλη και έδωσα εξετάσεις, μπήκα στη δραματική σχολή και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στην υποκριτική. Μετά τη σχολή, ήρθε και το θέατρο. Το θέατρο δεν μπόρεσα να το ακολουθήσω, γιατί ξέρεις, όταν έχεις οικογένεια δεν μπορείς να είσαι σε δυο «βάρκες». Οπότε επέλεξα να κάνω τηλεόραση και εκφωνήσεις. Έκανα τηλεόραση, λίγο θέατρο και εκφωνήσεις. Ήμουν, ας πούμε, για πολλά χρόνια εκφωνήτρια της Dior»

- Το θέατρο δεν σου έλειπε;
«Μου έλειπε πολύ το θέατρο κι ακόμη μου λείπει. Ο θεατρικός χρόνος είναι μια άλλη διάσταση, η επαφή με τον κόσμο. Όχι, από άποψη έπαρσης, αλλά από την πλευρά της αλληλεπίδρασης. Εισπράττεις και δίνεις πράγματα. Είναι μια μαγική διεργασία, την οποία η τηλεόραση δεν έχει. Έχει κι αυτή βέβαια την ομορφιά της. Στη δική μας σειρά, στην «Αγγελική» για να σου δώσω να καταλάβεις, γίνονται όλα πολύ προσεγμένα. Μας προσέχουν πολύ, μας βοηθάνε κι έτσι εκεί αφήνεσαι. Είναι πολύ ωραία η ομάδα μας. Για τους συναδέλφους τι να πω; όλοι είναι ένας κι ένας και τι ομορφιά!»


- Πώς πήρες την απόφαση να επιστρέψεις στην τηλεόραση μετά την αποχή;
«Φέτος, μετά τη μικρή συμμετοχή μου στον «Έρωτα Μετά», επέστρεψα πιο δυναμικά με έναν ρόλο που τώρα αρχίζει να «φαίνεται» η εξέλιξη του. Ένας ρόλος «κλειδί». Ας το πάρουμε όμως από την αρχή… δεν περίμενα ότι μετά από τόσα χρόνια θα με θυμηθούν γιατί έλειπα μεγάλο διάστημα. Σχεδόν 11 χρόνια»


- Γιατί έλειψες τόσο μεγάλο διάστημα;
«Έλειψα για καλό σκοπό. Για να κάνω όλα αυτά τα όμορφα πράγματα, που είχα ξεκινήσει πριν πάρω την απόφαση να σταματήσω, το 2007. Το 2008 ξεκίνησα τις σπουδές μου, έχω κάνει πολλά πράγματα. Πέρα από την Κινέζικη ιατρική, έχω κάνει και body-oriented psychotherapy. Είναι ένας είδος ψυχοθεραπείας που αποβάλλει τα μπλοκαρίσματα μέσα από το σώμα, σωματική αποθεραπεία. Πήγα και στην Ολλανδία ως βοηθός της καθηγήτριας μου. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν έκανα πολλά που κι εμένα με βοήθησαν σαν άνθρωπο και με βοηθούν ακόμη και με τους ασθενείς μου αλλά και στην τηλεόραση. Έδωσα λοιπόν και εξετάσεις στη φυσιοθεραπεία.

Είχα φύγει από όλα αυτά και κάθε φορά που έβλεπα τηλεόραση έλεγα «αυτό είναι οικογένεια μου». Δεν περίμενα ότι θα με θυμηθούν ξανά. Έκαναν λοιπόν αυτά τα δυο επεισόδια στον «Έρωτα Μετά» με μεγάλη χαρά. Μετά οι ίδιοι παραγωγοί με πήραν για την «Αγγελική» κι αυτό για μένα είναι τιμή… Να μου ανοίγει την πόρτα μετά από τόσα χρόνια η τηλεόραση και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη. Βέβαια τη φυσιοθεραπεία, το βελονισμό δεν τα αφήνω. Ήταν κι ένα challenge για μένα, να δω αν μπορώ να τα κάνω και τα δυο και κατάλαβα ότι μπορώ να τα συνδυάσω πάρα πολύ καλά και τα δυο, ταυτόχρονα. Με γεμίζει όλο αυτό, έχω δυο επαγγέλματα που είναι και τα δυο λειτουργήματα, αφού περνάνε μηνύματα. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή και για την συγκεκριμένη παραγωγή και μου δίνεται και το δώρο να γνωρίζω ανθρώπους στο άλλο μου επάγγελμα που αισθάνομαι εξίσου ευγνωμοσύνη που τους έχω γνωρίσει»

«Εύχομαι να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα με τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε κανονικά. Να έχουμε όλοι τις δουλειές μας, να ανοίξουν τα θέατρα, να ανασάνουμε, να βάλουμε μυαλό. Όλοι αυτό είναι κι ένα μάθημα αλληλεγγύης, θα το πάρουμε άραγε;»


- Τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό;
«Κάποια προβλήματα υγείας που είχε το παιδί μου. Από μια αδιάγνωστη κοιλιοκάκη ξεκίνησε. Δεν έβρισκα λύση κι έτσι άρχισα να πηγαίνω σε γιατρούς. Μέχρι που συναντήθηκα με έναν γιατρό από τη Νότιο Αφρική. Επειδή εγώ είχα μελετήσει πολύ τα θέματα υγείας, μου είπε: «εσύ, πρέπει να ασχοληθείς, πρέπει να γίνεις θεραπεύτρια». Έτσι μου έκανε δωρεάν σεμινάρια και ξεκίνησα. Δεν ήξερα ότι έχω τη δύναμη να το κάνω. Τη δύναμη σου την ανακαλύπτεις στη πορεία. Με έβαλε σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι, αφιέρωσα πολλές ώρες, ψυχικό σθένος, ξενύχτια, εξετάσεις… για να γίνω αυτό που έγινα, δεν έγινα τυχαία. Έχω μια μεγάλη φαρέτρα»


- Πες μου δυο λόγια για την Όλγα, τον ρόλο που υποδύεσαι
«Είναι μια γυναίκα που δεν θέλει ο κόσμος να μάθει τίποτα για εκείνη. Κρατάει απίστευτα μυστικά. Γνωρίζει πολλά πράγματα για την οικογένεια. Είναι ελεγκτική για αυτό κι έχει το ρόλο της οικονόμου, ένας δύσκολος ρόλος. Κρατάει μυστικά, κρατάει ισορροπίες. Και η ίδια φοβάται μερικές φορές. Η Όλγα ζει σε μια οικογένεια που δεν είναι απλή. Είναι ρόλος «κλειδί». Την Αγγελική δεν τη χωνεύει και της το δείχνει γιατί βάλλεται. Της έχει πάρει τη θέση της, ας πούμε, δίπλα στην Αθηνά. Έχει πολλά να περάσει ακόμη. Γίνονται πράγματα και η Όλγα πρέπει να τα ελέγχει, τα δει πού θα μιλήσει και πού όχι. Έρχονται αρκετές ανατροπές και στην Όλγα, θα περάσει δύσκολα. Η ίδια δεν έχει οικογένεια και θέλει από κάπου να πάρει αγάπη. Έχει ανάγκη να αποκτήσει μια οικογένεια, αδιάκριτα. Ταυτίστηκε μαζί τους από αγάπη και από ανάγκη. Περιμένει να πάρει την ανταπόκριση. Για να δούμε θα την πάρει; Δεν είναι κακός άνθρωπος, απλά στηρίζει την οικογένεια για να γίνουν όλα τέλεια. Φέρεται απότομα σε όλους αλλά δεν είναι κακιά. Είναι απλά πληγωμένη, αυτό θα φανεί στην πορεία…»


- Πώς είναι τα γυρίσματα τώρα με την τρέχουσα κατάσταση;
«Τώρα κάνουμε κάθε εβδομάδα πια τα τεστ. Είμαστε με μάσκα όλοι, τηρούμε τους κανόνες πάντα και παντού. Προσέχουμε… τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ιός υπάρχει και απαιτείται προσοχή»

Είπα θα το κάνω φως αυτό το μαύρο, ο πάτος στον οποίο βρέθηκα, το γκρέμισμα
- Θα κρατήσω μια φράση που είχες πει , όταν κλήθηκες να αντιμετωπίσεις το μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να βιώσει μια μανά, όταν χάνει το παιδί της, ότι την απώλεια ήθελες να την κάνεις φως και την έκανες, βρήκες το κουράγιο

«Η ενέργεια είναι μια, εγώ είπα θα το κάνω φως αυτό το μαύρο, ο πάτος στον οποίο βρέθηκα, το γκρέμισμα. Είπα θα το κάνω «φως». Καλείσαι να μετασχηματίσεις αυτή την ενέργεια. Θέλει δύναμη, κόπο, πόνο. Κόπος και πόνος είναι κοντά. Δεν μπορώ να σου πω από πού αντλώ τη δύναμη, μπορώ όμως να σου πω ότι είναι ένας φόρος τιμής στο παιδί μου γιατί ήταν φως. Απλώς μερικές φορές χρειάζεται να ανακαλύψεις τη δύναμή σου»


- Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η κόρη σου σε είχε εξίσου ανάγκη;
«Στηρίξαμε η μια την άλλη. Υπήρχαν στιγμές που έπεφτα εγώ και έβλεπα πόσο συγκοινωνούντα δοχεία ήμασταν, ανέβαινε εκείνη για να με στηρίξει. Δεν θέλω να βάζω την κόρη μου σε αυτή τη διαδικασία. Πάντα έλεγα στα παιδιά μου, όταν αρρώσταινα να φύγουν, δεν ήθελαν να τα βάζω στη θέση του φροντιστή, ήταν παιδιά. Μεγαλώνουν αλλά το παιδί δεν μπορεί να κρίνει τον γονιό κι αυτό είναι και η ιεραρχία. Της κόρης μου της λέω ότι με το να λυγίζουμε, δυναμώνουμε. Την ιεραρχία εγώ την έμαθα κάνοντας εκπαίδευση στην ψυχολογία. Μετά έμαθα την ταπεινότητα, οι γονείς δίνουν το δώρο της ζωής».


«Ναι, λέω την ηλικιά μου και θα κλείσω τα 56»


- Κάνεις αλλαγές; Θα έκανες αισθητική επέμβαση;
«Ναι, είμαι πολύ της αλλαγής, είμαι Τοξότης. Μου αρέσουν πολύ. Αισθητικές επεμβάσεις, δεν ξέρω αν θα έκανα γιατί έχω το βελονισμό μου, βάζω βελονίτσες στο πρόσωπο. Η ηλικία πάντα φαίνεται. Με το βελονισμό όμως και κάνοντας ασκήσεις στο σώμα, μεγαλώνουμε όμορφα. Η υγεία αντανακλάται στο δέρμα. Κάνω τη διατροφή μου, παίρνω τις βιταμίνες μου. Μεγαλώνουμε, το θέμα είναι να ομορφαίνουμε μέσα μας, δεν θα ήθελα να πάω να με «κόβουν και να με ράβουν». Δεν με ενοχλεί που βλέπω κάποια πραγματάκια στο πρόσωπό μου».

Την αγαπάμε και την ευχαριστούμε πολύ για αυτή την όμορφη συζήτηση και τα σπουδαία μηνύματα που πέρασε.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη απολαμβάνουμε την τηλεοπτική Όλγα στην «Αγγελική».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved