Στέλιος Παρλιάρος: «Χρειάστηκε να πω ψέματα»
Showbiz

Στέλιος Παρλιάρος: «Χρειάστηκε να πω ψέματα»

Ο Στέλιος Παρλιάρος δε μεγαλώνει ποτέ και η ενέργεια που έχει του δίνει ζωή.

Ο γνωστός pastry chef σε συνέντευξή του μίλησε για τους λόγους που δε θα ήθελε να πάει σε πρωινό, ανέφερε αν έχει χρειαστεί να πει ψέματα και τι ρόλο παίζουν οι φίλοι στη ζωή του.

Αν δεν είχες τη δική σου εκπομπή θα το σκεφτόσουν;

Όχι για πρωινό, δεν θέλω, δεν θα πήγαινα. Δε βάζω ποτέ στο κρασί μου, από μικρός είχα ένστικτο για ό,τι κάνω. Πήγαινα στην κρατική τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική από μικρός, στην Ειρήνη Νικολοπούλου, στη Ρίκα Βαγιάνη με την Πόπη Τσαπανίδου, είχαν κάτι να σου πουν, να επικοινωνήσει. Εκεί που πτοήθηκα και δε θα ξαναπάω ποτέ, δεν θυμάμαι ποια ήταν η παρουσιάστρια τότε, σ' ένα πρωινό του ΑΝΤΕΝΝΑ, που με κάλεσαν, κι αγχώθηκα τόσο πολύ, γιατί μου έλεγαν ότι δεν έχουμε χρόνο... Δεν πρόλαβα να σπάσω τ' αυγά και η συνταγή τελείωσε, τότε είπα δεν θα ξαναπάω ποτέ σε κανάλι, γιατί κάνω κακό σε μένα και στο κοινό μου. Φέτος πήγα στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που είναι φίλη, η οποία υπήρξε και μαθήτρια μου, όταν ήρθε από την Πάρο, πριν γίνει γνωστή.

-Οι φίλοι παίζουν ρόλο στη ζωή σου;

Πάρα πολύ, παίζουν μεγάλο ρόλο.

-Τεστάρεις τους ανθρώπους;

Όχι, γιατί είμαι καλοπροαίρετος. Δε θέλω να τεστάρω από την πρώτη στιγμή, γιατί πολλές φορές πέφτεις έξω, μπορεί να κάνεις λάθος κριτική. Το ένστικτο μου πάντως δεν έχει πέσει έξω, μπορεί μικρότερος τώρα με την ωριμότητα... δύσκολο. Δεν μπορώ το ψέμα.

-Χρειάστηκε να πεις κάποια στιγμή ψέματα;

Καμιά φορά ναι, χρειάστηκε να πω ψέματα, αλλά δεν το κράτησα, κι αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί σε προσωπικό είμαι ξεκάθαρος. Τώρα τελευταία είμαι ξεκάθαρος, ή θέλω ή δε θέλω, 1 + 1=2.

-Είσαι τόσο πράος και ήρεμος... Δεν έχεις ένταση;

Έχω πάρα πολλή ένταση.

Τι γίνεται όταν νευριάζεις, δημιουργείς... ωστικό κύμα;

Εκεί γίνομαι ταύροδ σε υαλοπωλείο, δε μπορείς να φανταστείς, μπορεί να γίνω θηρίο. Με πνίγει το δίκιο, πολλά πράγματα τα βλέπω κι εκνευρίζομαι, τα καταπίνω, γιατί λέω θα γίνω έξαλλος, θα βρίσω και δεν θέλω, γιατί θα πληγωθώ εγώ. Πληγώνομαι πάρα πολύ... Μετά τα ξεχνάω και πάω παρακάτω, δεν κρατάω ποτέ κακίες, μιλάω με όλους ακόμα και με κάποιους που μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα. Δεν θα κάνω παρέα, δεν θα είμαι ο Στέλιος που ήμουν... θέλω την ηρεμία και τη συνέπεια, αν δεν είναι κάποιος συνεπής πεθαίνω, μπορώ να τρελαθώ. Είμαι πολύ τακτικός, γι' αυτό τα προλαβαίνω και τα κάνω όλα αυτά στη ζωή μου, έχω "κουτάκια". Αυτό νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι της επιτυχίας μου, η συνέπεια μου.

Για σένα τι κάνεις;

Αρκετά πράγματα, προσπαθώ να ταξιδεύω πάρα πολύ, πηγαίνω διακοπές το καλοκαίρι, τις ευχαριστιέμαι, πήγαινα σινεμά, κάτι που μου λείπει πολύ αυτόν τον καιρό. Μου αρέσουν οι κλειστοί χώροι, για να δω θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες, δεν μου αρέσουν τα ανοιχτά θέατρα. Είμαι άνθρωπος της ζεστασιάς, δε μπορώ τα χαοτικά. Επίσης διαβάζω βιβλία της δουλειάς μου ακόμα, μελετάω, αναθεωρώ, κι αυτά με ικανοποιούν. Είμαι παιδί της παρέας, πάρα πολύ. έχω χιούμορ, είμαι έξω καρδιά, η ψυχή της παρέας. Από την άλλη μεριά είμαι και παιδί του σπιτιού, η μοναξιά μου αρέσει πάρα πολύ, είναι το καλύτερο μου, γιατί τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Στην καραντίνα τα πέρασα τέλεια. Είχα να κάτσω 40 χρόνια, κι έκατσα στην καραντίνα, έκανα το πρωινό μου έβλεπα ταινίες... Περνούσε η μέρα και δεν το καταλάβαινα, ήταν μαγικό. Το όνειρο μου είναι να είχα μια φάρμα, σ' ένα χωριό, να πηγαίνω να την αράξω εκεί, κοντά σε θάλασσα, θέλω να βλέπω τ' αστέρια και τον ήλιο. Ακόμα και τηλεόραση να μην κάνω, είμαι τόσο γεμάτος που δεν με νοιάζει, θέλω να την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου την καταστρέψει. Δεν αφήνω κάποιον να έρθει να μου καταστρέψει αυτό που έχτισα, καλύτερα να το σταματήσω εγώ. Δεν έχω λόγο μετά από αυτό, φέτος κλείνω 40 χρόνια ζαχαροπλάστης, δεν είναι λίγα... Είμαι 40 χρόνια πάντα στην επικαιρότητα, που είναι πολύ δύσκολο πράγμα, είναι ακατόρθωτο. Έχω όλη την ενέργεια, το κουράγιο, βλέπω μπροστά, εξελίσσω τα πράγματα μ' ένα κλασικό τρόπο, δε γίνομαι εφήμερος, δεν μου αρέσει αυτό, δεν έχω "καεί". Την τηλεόραση τη χειρίζομαι, δεν έχω αφήσει να με χειρίζεται εκείνη, αν το είχα κάνη θα είχα εξαφανιστεί τον πρώτο χρόνο.

-Εννοείς να μην ακούς συμβουλές;

Ναι, να μην ακούω συμβουλές, να μη σέρνομαι από κανάλι σε κανάλι με άχρηστες συνεντεύξεις, να μη μαϊντανοποιούμαι. Με θεωρούν εγώ δεν θεωρώ καθόλου έτσι τον εαυτό μου, απλώς έτυχε να είμαι στην τηλεόραση και στα περιοδικά πριν την ιδιωτική τηλεόραση και ν' ασχοληθεί όλος ο κόσμος με τη ζαχαροπλαστική. Δεν είμαι παιδί της τηλεόρασης, δεν είναι το επάγγελμα μου η τηλεόραση. Δεν λέω, με βοήθησε η τηλεόραση, αλλά κι εγώ τη βοήθησα πάρα πολύ και τη χρησιμοποίησα έτσι όπως έπρεπε για να μου κάνει καλό, άνοιξα πάρα πολλούς δρόμους στο επάγγελμα αυτό, σε μεγάλο βαθμό. Χαίρομαι να βλέπω νέα παιδιά που ακολουθούν το επάγγελμα αυτό και να μου λένε ότι μ' έβλεπαν όταν ήταν μικρά.

-Όταν σου το λένε αυτό, νιώθεις ότι μεγαλώνεις;

Νιώθω ότι δε μεγαλώνω ποτέ. Φέτος έκλεισα τα 61, δεν το κρύβω, αλλά αισθάνομαι το ίδιο, δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην ηλικία αυτή. Μου το λένε όλοι, τα παιδιά στο εργαστήριο, όλοι οι νέοι θέλουν να κάνουν παρέα μαζί μου, λέγοντάς μου: "Μακάρι να είχαμε κι εμείς την ενέργεια που έχεις εσύ". Αυτή η ενέργεια μου δίνει ζωή. Είμαι γεμάτος με πολλή δουλειά και δε χρωστάω. Δε με παίρνει ποτέ από κάτω, δεν θέλω μιζέρια, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved