Γιώργος Λέξης: «Η Βιτάλη ήταν η έμπνευση για να μπω στα καλλιτεχνικά δρώμενα»
Showbiz

Γιώργος Λέξης: «Η Βιτάλη ήταν η έμπνευση για να μπω στα καλλιτεχνικά δρώμενα»

Ο Γιώργος Λέξης μετράει περισσότερα από 25 χρόνια στον χώρο του λαϊκού πενταγράμμου, μας έχει χαρίσει πολύ όμορφα τραγούδια και μίλησε για την έμπνευσή του από την Ελένη Βιτάλη.

Ένας καθαρόαιμος λαϊκός ερμηνευτής, μόλις επέστρεψε δισκογραφικά με ένα αυθεντικό ζεϊμπέκικο, σε μουσική Πάνου Καπίρη και στίχους Νίκου Κοϊνάκη, και από το πρώτο κιόλας άκουσμα του «Η πρώτη και η τελευταία μου σκέψη» σε καθηλώνει.

Διαθέτοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο στο βιογραφικό του, ο Γιώργος Λέξης, που πριν καλά καλά προλάβει να ανέβει στην πίστα του Bodega, μαζί με τους Καρουσάκη, Δασκουλίδη, Σαμπρίνα και Vegas, «χτυπήθηκε» όπως και άλλοι καλλιτέχνες από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, αποκαλύπτει στην «Espresso» την άγνωστη επαγγελματική του σχέση με την Ελένη Βιτάλη, από την οποία γεννήθηκε και το νέο του τραγούδι!

Αληθεύει, ότι η Ελένη Βιτάλη κρύβεται καλλιτεχνικά πίσω από το νέο σου τραγούδι, που «γεννήθηκε» την περίοδο της καραντίνας;

Η Ελένη Βιτάλη είναι ένας καλλιτεχνικός γκουρού, μπορώ να πω, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για πολύ κόσμο. Είναι ένας άνθρωπος και ένας καλλιτέχνης ιδιαίτερα ξεχωριστός! Με βοήθησε στα πρώτα βήματά μου. Η σχέση μας ήταν πρώτα οικογενειακή και μετά καλλιτεχνική! Υπήρξε συνεργάτρια του πατέρα μου (ο οποίος είναι μουσικός) για πολλά χρόνια, ενώ η ίδια διατηρεί ακόμα μια παρά πολύ στενή φιλική σχέση με τη μητέρα μου! Για μένα η Βιτάλη ήταν η σπίθα, η έμπνευση, μπορώ να πω, για να μπω στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Με ξέρει από παιδί, μου φέρεται σαν να είμαι παιδί, γιατί κι εκείνη είναι ένα μικρό παιδί, και βεβαίως επέμενε και επέλεξε η ίδια το τελευταίο μου τραγούδι «Είσαι η πρώτη και η τελευταία σκέψη μου», το οποίο επιμελήθηκε και καλλιτεχνικά, χωρίς να βάλει την υπογραφή της επισήμως, εν μέσω καραντίνας!

Ξεκινήσατε πρώτοι τα απογευματινά μπουζούκια στο Bodega και σας έκλεισαν πάλι λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό…

Είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει. Εμφανιζόμασταν στο ανανεωμένο Βodega στο Περιστέρι μαζί με τον Δασκουλίδη, την Καρουσάκη, τη Σαμπρίνα και τους Vegas. Είχαμε ετοιμάσει ένα νεανικό κεφάτο πρόγραμμα, σε έναν παρά πολύ ωραίο, καινούργιο χώρο, όμως κλείσαμε εξαιτίας των κρατικών μέτρων. Ο κλάδος της μουσικής διανύει την πιο δύσκολή του περίοδο και, αν δεν αλλάξει σύντομα η κατάσταση, πολύ φίλοι, συνάδελφοι, θα βιώσουν άθλιες καταστάσεις.

Είχες συζητηθεί πριν από χρόνια για την «απόδρασή» σου από το «Fame Story» πηδώντας τον φράχτη!

Ακριβώς, απέδρασα! Πήδηξα τον φράχτη του «Fame Story», αλλά βέβαια με γύρισαν την επόμενη μέρα. Αυτό συνέβη τότε γιατί δεν νομίζω ότι διαχειρίστηκα καλά την κλεισούρα και την πίεση!

Θα πήγαινες ξανά σε ένα talent show ή μουσικό reality;

Δεν νομίζω να το ξαναέκανα! Θα έπρεπε να ήταν πολύ σοβαρός ο λόγος για να ξαναπάω.

Νύχτα, θαυμάστριες, πειρασμοί! Τι εφόδια χρειάζονται για να κρατήσει ένας καλλιτέχνης την οικογένειά του;

Έχω μια θαυμάσια οικογένεια, έχω ένα αγοράκι τριών χρονών και μια δυνατή γυναίκα που με στηρίζει χωρίς να την κρατάω μακριά από τον χώρο μου. Όλα γίνονται και όλα λύνονται με συζήτηση και κατανόηση!

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες και τι θα κρατούσες;

Θα ήθελα να διαχειριστώ πολλές ευκαιρίες που μου δόθηκαν με διαφορετικό τρόπο!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του παιδιού μου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved