Αγγελική Νικολούλη: «Η ποιότητα της δουλειάς μου δεν εξαρτάται από τα νούμερα»
Showbiz

Αγγελική Νικολούλη: «Η ποιότητα της δουλειάς μου δεν εξαρτάται από τα νούμερα»

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο τούνελ» έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, την ίδια στιγμή που οι αριθμοί αφορούν σε εξιχνιάσεις εγκλημάτων και υποθέσεων μιλούν από μόνοι τους.

Η Αγγελική Νικολούλη σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την 26η χρονιά που διανύει η εκπομπή της, για όσα της δίνουν κίνητρο να συνεχίσει, για τον φετινό της στόχο , αλλά και για το αν ακολουθεί το ένστικτό της.

Η σεζόν που διανύουμε είναι η 26η για εσάς... Πώς αισθάνεστε στο άκουσμα αυτού του αριθμού;

Σκέφτομαι πως πέρασαν τόσα χρόνια - ούτε που το κατάλαβα... Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο να κρατηθείς στην πρώτη γραμμή είκοσι έξι ρόνια σε ένα τόσο δύσκολο μέσον, όπως είναι η τηλεόραση. Το ότι παραμένουμε σίγουρα λέει πολλά. Βλέπουμε παλιά βίντεο υποθέσεων και χαίρομαι που οι συνεργάτες μου είναι οι ίδιοι με εμπειρίες πλέον στην έρευνα και με αγάπη για το «Τούνελ».

Αναφερόμενη σε αριθμούς, έχετε βρει πάνω από 1.650 άτομα σε 857 εκπομπές, ενώ έχετε εξιχνιάσει 26 δολοφονίες. Όλα αυτά είναι για εσάς το μεγάλο σας παράσημο στη μακρά πορεία σας;

Αν μείνει κανείς στους αριθμούς, μιλάνε από μόνοι τους. Πίσω όμως από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι-θύματα, αγνοούμενοι, συγγενείς που δοκιμάζονται και περιμένουν ένα φως στο σκοτάδι. Όταν αυτό ανάβει, εισπράττω μια ηθική αμοιβή γιατί δικαιώνονται οι αγώνες μας. Τα είκοσι πέντε βραβεία που έχουμε λάβει αποτελούν τα παράσημα στα οποία αναφέρεστε.

Παραμένετε πιστή και φέτος στο ραντεβού της Παρασκευής... Υπήρξαν φορές που θελήσατε να αλλάξετε ημέρα προβολής;

Στο παρελθόν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ώρα και μέρα προβολής αλλά επιστρέψαμε στην Παρασκευή μετά από απαίτηση των τηλεθεατών. Είναι πλέον μια αγαπημένη συνήθεια για όλους μας...

Νιώθετε ότι κάθε χρονιά είναι μία νέα αρχή;

Σαφώς και είναι. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Σαν αυστηρή επαγγελματίας βρίσκομαι συνεχώς σε επαγρύπνηση, αναλύω τις εκάστοτε συνθήκες και προσπαθώ να εξελίσσομαι.

Τι σας δίνει κίνητρο και συνεχίζετε στη μικρή οθόνη μετά από τόσα χρόνια;

Η προσφορά στον συνάνθρωπο, η έρευνα, η αναζήτηση της αλήθειας και η δημιουργική εργασία είναι το κίνητρο για να συνεχίσω στην τηλεόραση.

Ποιος είναι για φέτος ο στόχος σας;

Να φωτίσω τα σκοτάδια του εγκλήματος, να δω χαμόγελα στα θλιμμένα πρόσωπα συγγενών, να βρω αγνοούμενους στη ζωή και όχι στα αζήτητα. Να έχουμε μια δημιουργική και αποτελεσματική τηλεοπτική σεζόν. Πάνω από όλα ασφαλή, λόγω του κορονοϊού που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο.

Τα ποσοστά τηλεθέασης σας αφορούν, σας αγγίζουν ή -για την ακρίβεια- σας «επηρεάζουν»;

Όποιος παρουσιαστής σας πει ότι δεν τον αφορούν τα ποσοστά τηλεθέασης σίγουρα λέει ψέματα. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Άλλο τα ελέγχω και άλλο με ελέγχουν... Η ποιότητα της δουλειάς μου δεν εξαρτάται από τα νούμερα...

Αναφορικά με τις υποθέσεις που εξετάζετε, υπήρξε υπόθεση που ερευνήσατε και στην οποία πέσατε τελείως έξω;

Δεν διεκδικώ το αλάθητο γιατί όσο ζω μαθαίνω. Αυτή είναι μια αρχή που ακολουθώ και με βοηθά να διορθώνομαι και να εξελίσσομαι στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν υπήρξα ξερόλας και ενοχλούμαι πολύ να βλέπω τέτοιες απόλυτες συμπεριφορές.

Συνήθως ακολουθείτε το ένστικτο σας;

Το ακολουθώ αλλά παράλληλα Βλέπω και τα στοιχεία μιας έρευνας. Δε μπορώ να πορευτώ σε μια δύσκολη υπόθεση μόνο με το ένστικτο.

Η ιστορία του Μάριου Παπαγεωργίου απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και εσάς επίσης. Τι θα δούμε τη φετινή σεζόν αναφορικά με αυτό το κομμάτι;

Αυτή η υπόθεση απλά να θυμίσω ότι φωτίστηκε από το «Τούνελ» που βρήκε μαζί με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο το αίμα του άτυχου νέου στο αυτοκίνητο. Είναι σε εξέλιξη η ιστορία του Μάριου από δικαστικής πλευράς, θα δούμε πού θα οδηγηθεί...είπε στο Tύπος TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved