Kατερίνα Λέχου: «Δεν θεωρώ ότι τα κάνω όλα καλά. Μου αρέσει να τολμώ όμως»
Showbiz

Kατερίνα Λέχου: «Δεν θεωρώ ότι τα κάνω όλα καλά. Μου αρέσει να τολμώ όμως»

Η Κατερίνα Λέχου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της Cosmote TV «42 βαθμοί Κελσίου» η οποία αναμένεται να βγει στον «αέρα» στις αρχές του 2021.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το νέο ερωτικό – ψυχολογικό θρίλερ του συνδρομητικού καναλιού, για τον γάμο, αλλά και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η πανδημία του κορονοϊού.

«Η πρόταση της Cosmote ΤV ήταν δώρο εξ ουρανού, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γι’ αυτή τη δουλειά. Είμαστε στην Κέρκυρα από τον Ιούλιο σε μια ελεγχόμενη κατάσταση. Είχα να επισκεφτώ την Κέρκυρα πολλά χρόνια - ίσως και τριάντα. Είναι εντυπωσιακός τόπος με πολλή βροχή, πολύ πράσινο, πανέμορφος. Προσωπικά, όμως, προτιμώ το τοπίο των Κυκλάδων. Δεν κάναμε διακοπές με τον σύζυγο μου, τον Μάνο ,το καλοκαίρι, ήρθε εδώ μία εβδομάδα ενώ εργαζόμουν και απλά μοιραστήκαμε στιγμές. Λατρεύω να εργάζομαι εκτός έδρας γιατί συγκεντρώνομαι απόλυτα στη δουλειά μου και έρχομαι πολύ κοντά με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Ο συγκεκριμένος ρόλος μου δίνει τη μεγάλη ευκαιρία να φανεί μια άλλη πλευρά μου σε ένα είδος -το ψυχολογικό θρίλερ- που δεν έχω ξανακάνει. Η σειρά καταγραφεί μια εικόνα σκληρή και δωρική με αιχμές και το θέμα με αφορά, γιατί θεωρώ ότι η σπονδυλική στήλη του έργου έχει να κάνει με τη δομή της ελληνικής οικογένειας, το πώς χειρίζονται τα μέλη της καταστάσεις. Καταλήγει στο ότι η περιβόητη "αγία ελληνική οικογένεια" δεν υπάρχει. Τίποτα δεν είναι τέλειο, μυστικά και ψέματα μπορούν να τραυματίσουν τους ανθρώπους ανεπανόρθωτα και να τους φτάσουν σε ακραίες συμπεριφορές. Αντάμωσα ανθρώπους από το συνεργείο που είχα να τους δω πολλά χρόνια, ενώ γνώρισα και έναν καινούριο άνθρωπο, τον σκηνοθέτη, που, αν και Έλληνας, μεγάλωσε στη Γερμανία - και αυτός έδωσε την ιδιαίτερη πινελιά. Έχει άλλες καταβολές, άλλες γνώσεις, άλλη παιδεία και αυτό βοηθάει.

Χειρίζομαι το πέρασμα του χρόνου με αγάπη. Στα θετικά βάζω το ότι νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, εκτιμάς και ζεις το παρόν. Είναι μονόδρομος. Οτιδήποτε άλλο προσπαθούμε να κάνουμε είναι παραβίαση και θα βγει σε κακό.

Δεν είναι εύκολη ιστορία ο γάμος. Είναι μια μάχη που δίνεις κυρίως με τον εαυτό σου και με τον απέναντι. Μπαίνεις στη θέση του για να τον καταλάβεις, παραμερίζεις τον εγωισμό σου και προσπαθείς να μη χάσεις την πίστη σου. "Στα μάτια της γυναίκας μου αγαπώ τις γυναίκες όλου του κόσμου", έλεγε ο Μοράβια. Αν βρεις τον άνθρωπο σου, γιατί να μην επενδύσεις σε αυτόν, να κάνεις κάθε μέρα κάτι καλύτερο για τη σχέση σας; Πιστεύω στην αφοσίωση.

Διαβάζω πολύ. Η ψυχαναλυτική μάτια που σου δίνει η λογοτεχνική παιδεία βοηθάει πολύ στη δουλειά μας, στο να κατανοείς βαθιά και να αποκωδικοποιείς ρόλους. Έχω μεγάλη σύνδεση με το θέμα "οικογένεια". Είναι μια περιοχή που την αναλύω γιατί είναι η ρίζα μας που καθορίζει τη μετέπειτα ζωή μας περισσότερο από οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα φωτοστέφανο. Όλες οι οικογένειες έχουν τρωτά σημεία και χρειάζεται συνειδητή διαχείριση. Είμαι ευγνώμων για την οικογένεια μούρης χρωστάω την ύπαρξη μου και ό,τι είμαι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι τέλεια. Ευτυχώς, έχουμε κάνει καλή διαχείριση εμείς τα παιδιά και οι γονείς μου και έχουμε ισορροπία.

Στις συνεντεύξεις προσπαθώ να είμαι αληθινή, έχουν έναν αποκαλυπτικό χαρακτήρα και για μένα την ίδια. Αν η ερώτηση είναι ενδιαφέρουσα, ανακαλύπτω κάτι για τον εαυτό μου. Ένας ηθοποιός καλείται μες στη διαδρομή της καριέρας του να κάνει ,πολλά πράγματα - και εγώ αυτό το επιζητώ, θέλω να διαλέγω διαφορετικά πράγματα, να μεταπηδώ από τον έναν ρόλο σε έναν εντελώς διαφορετικό, με κόστος βέβαια γιατί δεν ξέρεις αν θα το πετύχεις. Δεν θεωρώ ότι τα κάνω όλα καλά. Μου αρέσει να τολμώ όμως.

Η πανδημία δεν άλλαξε τις καθημερινές μου συνήθειες. Η μεγαλύτερη απώλεια που επέφερε όμως είναι αυτή της αγκαλιάς, της εγγύτητας. Μου λείπει και λείπει σε όλους, έχουμε ανάγκη από την επαφή. Το καλύπτεις εν μέρει αγγίζοντας τον σύντροφο σου ή χαϊδεύοντας τον σκύλο σου, με τους γονείς και τα αδέλφια σου όμως κρατάς αποστάσεις», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved