Ελένη Ανουσάκη: To φεστιβάλ, το προκλητικό φόρεμα και η αστυνομία
Showbiz

Ελένη Ανουσάκη: To φεστιβάλ, το προκλητικό φόρεμα και η αστυνομία

Η Ελένη Ανουσάκη απαντά ανοιχτά για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1964 αλλά και όσα ακούστηκαν εκείνη την εποχή.

Η Ελένη Ανουσάκη μετρά δεκαετίες στο χώρο της υποκριτικής, ενώ κάνει τον απολογισμό της ζωής της, δίνοντας μια διαφορετική συνέντευξη στο περιοδικό "Λοιπόν"

Η επιτυχία δεν αργεί να έρθει, όπως και ο παροξυσμός του κοινού. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1964 δημιουργήθηκε σάλος από το προκλητικό φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε και οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν πως Ο εισαγγελέας της απαγόρευσε την είσοδο: «Όλα όσα έχουν ακουστεί για αυτό το συμβάν είναι ψέματα, ουδέποτε με πλησίασε η αστυνομία εμένα. Μπήκα στο Φεστιβάλ με τον Ανέστη Βλάχο και τον Τζέιμς Μπαρ και δεν συνέβη το παραμικρό. Για να μπουν τότε οι ηθοποιοί στο Φεστιβάλ όχι μόνο εγώ, αλλά και η 'Ελενα Ναθαναήλ και άλλοι... είχαμε αστυνομική φρουρά. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε από το μέγεθος του πλήθους. Εκείνη την ημέρα φόρεσα ένα καταπληκτικό ρούχο και κανείς δεν με εμπόδισε να μπω. Οι αστυνομικοί με συνόδευαν με εντολή του κυρίου Βελλίδη. Όλα όσα γράφτηκαν τότε ήταν στη φαντασία ενός δημοσιογράφου. Όσοι αστυνομικοί συνόδευαν εμένα, άλλοι τόσοι συνόδευαν και τους άλλους ηθοποιούς».

Η πρώτη γνωριμία με την Τζένη Καρέζη .

Συγκινημένη θυμάται την πρώτη της γνωριμία με την Καρέζη: «Την Τζένη την γνώρισα για πρώτη φορά στο θέατρο, όπου έπαιζαν μαζί με τη μητέρα μου. Θυμάμαι άνοιξα κατά λάθος το καμαρίνι της Καρέζη, νομίζοντας ότι είναι της μαμάς μου και είδα ένα καταπληκτικό πόδι. Σκέψου ότι ήμουν στο ύψος του ποδιού της τότε. Αυτή η γυναίκα είχε το ωραιότερο σώμα του κόσμου και κανείς δεν το ξέρει, γιατί προσπαθούσε να το κρύψει βγάζοντας ενοχές που δεν υπήρχαν και όταν έτρεξα και την αγκάλιασα από τη μέση τότε η Καρέζη θυμήθηκε ότι με είχε γνωρίσει μια μέρα στο Σούνιο όπου είχε έρθει με τον Γιώργο Παππά, τον πρώτο της έρωτα και μου λέει στο καμαρίνι της "Χρυσό μου Λενάκι είσαι η κόρη της Μαλαίνας, η μικρούλα". Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος η Τζένη Καρέζη και κανείς δεν την κατάλαβε. Είχαν παίξει έναν τρελό ανταγωνισμό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που ήταν λάθος, δεν ήταν ότι ήταν φίλες, οι ηθοποιοί δεν προλάβαιναν να γίνουν φίλοι, δούλευαν πάρα πολύ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved