Ο Χαριτάτος μιλάει αναλυτικά για το νέο του ρόλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης!
Showbiz

Ο Χαριτάτος μιλάει αναλυτικά για το νέο του ρόλο στο υπουργείο Δικαιοσύνης!

Τον γνωρίζουμε χρόνια ως έναν από τους καλύτερους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο Σπύρος Χαριτάτος ασχολείται με πολλά που αφορούν τον άνθρωπο, βοηθώντας τον σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Είναι σύμβουλος επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων σε πρόσωπα και θεσμούς, καθώς και σύμβουλος εξαρτημένων ατόμων, με παραβατική συμπεριφορά και ποινική εμπλοκή.

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, ο πολυμήχανος Σπύρος Χαριτάτος κατέχει έναν ακόμα σημαντικό τίτλο, αφού πλέον είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής του υπουργείου Δικαιοσύνης και βοηθά ώστε δύο αντιμαχόμενα μέρη να καταλήγουν σε συμφωνία χωρίς ουσιαστικά να εκφράζει επισήμως γνώμη υπέρ μίας ή άλλης πιθανής λύσης στη διαφορά.

Ο ίδιος μιλώντας στο «5» περιγράφει ποια είναι ακριβώς η καινούργια του αποστολή και εξηγεί τις νέες του αρμοδιότητες.

«Είναι ένας νέος θεσμός στην απονομή δικαιοσύνης. Πετυχαίνεις δηλαδή συμβιβασμό με εξωδικαστικούς τρόπους. Εγώ ως νομικός σύμβουλος έχω περάσει εξετάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να είμαι διαπιστευμένος», τονίζει και παραδέχεται πως είναι κάτι καινούργιο για εκείνον, που τον ενδιαφέρει πολύ. «Πρόκειται για νέα εμπειρία. Είμαι στα πρώτα μου βήματα σχεδόν και αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θεωρώ πολύ δυνατή εμπειρία είναι το να φέρνεις κοντά δύο πλευρές που αισθάνονται μόνο ότι έχουν κάτι να χωρίσουν. Ειδικά όταν υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές, ακόμα και μίσος αρκετών χρόνων», εξηγεί, προσθέτοντας πως θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρον να τους παρουσιάζει τα πραγματικά στοιχεία και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. «Δεν υπάρχει συμβιβασμός σε όλες τις περιπτώσεις, θέλει προσπάθεια. Όμως υπάρχουν σχέσεις που θέλουν να εκτονωθούν. Τι εννοώ; Πως πίσω από μια διαμάχη που μπορεί να κρατά πολλά χρόνια, πίσω από την οργή μπορεί να υπάρχει η ανάγκη της εκτόνωσης με έναν τρόπο, που να είναι δίκαιος και για τους δύο», δηλώνει. Στην περίπτωση της διαμεσολάβησης, το θετικό είναι πως «δεν υπάρχει κανένας χαμένος, αλλά ούτε και απόλυτα κερδισμένος. Κατανοούν τον άλλον και οι ίδιοι την πραγματική τους ανάγκη να ξεμπλοκάρουν κάτι που τους βαραίνει τη ζωή».

Σε αυτό το αποτέλεσμα όμως θα πρέπει να έχει και συμμάχους.

«Είναι διστακτικοί ακόμα οι πολίτες, αλλά και οι δικηγόροι. Πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα και χωρίς τη βοήθεια των δικηγόρων δεν γίνεται κάτι», τονίζει και ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για υποθέσεις ιδιωτικού Δικαίου, όχι ιδιωτών με το Δημόσιο.

«ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ». Πόσο τον βοήθησε η δημοσιογραφία σε αυτό;

«Με βοηθά πολύ που το κάνω παράλληλα με τη δημοσιογραφία, καθώς είμαι πιο ευέλικτος», λέει. Σχετικά με το αν ο ίδιος έχει βοηθηθεί από αυτό που κάνει τον τελευταίο καιρό παραδέχεται πως «όταν έχεις αναλάβει να φέρεις κοντά δύο πλευρές με βαριές αντιδικίες, μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου και θέλεις να του δημιουργείς κλίμα εμπιστοσύνης. Είναι ένα βάρος ευθύνης και τον διαμεσολαβητή πρέπει να τον επιθυμούν και οι δύο πλευρές», σύμφωνα με το «5».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved