Γιάννης Ζουγανέλης: «Δε γίνεται χωρίς τέχνη, δε γίνεται χωρίς πολιτισμό»
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δε γίνεται χωρίς τέχνη, δε γίνεται χωρίς πολιτισμό»

Ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Γιάννης Ζουγανέλης, μίλησε για τις άσχημες στιγμές που βιώνει ο πολιτισμός, οι καλλιτέχνες και όχι μόνο, λόγω  του ιού.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας καθώς αυτή πλήττεται από τον φονικό ιό.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό όταν αναγκάζεται να βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να δουλέψει ούτε στο θέατρο ούτε στην τηλεόραση λόγω του ιού;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό. Και οι μουσικοί είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα, γιατί δεν υπήρχε και το ασφαλιστικό περιβάλλον και πρέπει να σκεφτούμε αυτούς τους ανθρώπους. Και αποτελούμε δε έναν τεράστιο κύκλο εργασιών, που αποτελείται από τεχνικούς, σκηνογράφους, ζωγράφους, ανθρώπου που δουλεύουν στα παρασκήνια. Εμείς στο θέατρο ήμασταν τριάντα άτομα στη σκηνή και άλλοι τόσοι που δούλευαν για να βγει το έργο, δηλαδή, γύρω στις εξήντα οικογένειες προσπαθούσαν να ισορροπήσουν.

-Πιστεύετε ότι όταν βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση θα μπορέσει η τέχνη να σταθεί ξανά στα πόδια της;

Αυτό είναι αυτονόητο, δεν γίνεται χωρίς τέχνη, δεν γίνεται χωρίς τους ανθρώπους, δεν γίνεται χωρίς τον πολιτισμό, δεν γίνεται να μείνουμε απολίτιστοι, θα είναι μια επανέναρξη, με περισσότερη σημασία και κατανόηση για το παρόν που θα μας πάει στο μέλλον. Τα μέτρα τα τηρούσαμε και εν λειτουργία που ήμασταν αλλά βλέπεις τι γίνεται. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο, ελπίζω να μπορούμε να επιστρέψουμε, γιατί φοβάμαι μήπως εκμεταλλευτούνε αυτή την λογική της νέας τάξης πραγμάτων και τη συνεχίσουν για κάποιους άλλους λόγους που αυτή την ώρα είναι δύσκολο να το πει κάποιος με σιγουριά. Αλλά το βλέπουμε ότι γίνεται κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στην ανθρωπότητα. Θέλαμε παγκοσμιοποίηση... Ας την φάμε τώρα στη μάπα. Η παγκοσμιοποίηση αναιρεί τη διαφορετικότητα και την ετερότητα των λαών, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved