Kόκκινο Ποτάμι: Κι όμως, ο Ονούρ δέχτηκε επίθεση με ομπρέλα στο μετρό
Showbiz

Kόκκινο Ποτάμι: Κι όμως, ο Ονούρ δέχτηκε επίθεση με ομπρέλα στο μετρό

Την περασμένη σεζόν τον είδαμε στην πετυχημένη σειρά του Open και στο ρόλο του Ονούρ. Φέτος ανήκει σε άλλο ένα πετυχημένο καστ για τις ανάγκες σειράς του ANT1.

O Κώστας Ξυκομηνός είναι ο ιδιοκτήτης του Καμπαρέ της Τρούμπας, όπου οι τηλεθεατές παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια τις αλλαγές στη ζωή της Δρόσως στις Άγριες Μέλισσες.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τις πρόσφατες τηλεοπτικές του δουλειές στο TV24

Στο «Κόκκινο ποτάμι» στον ρόλο του Τούρκου υπουργού Ονούρ Ασλάν, ωστόσο, ήσασταν αρ­κετά... μισητός.

«Ηταν ένας κόντρα ρόλος, αλλά μου άρεσε πολύ το πώς αφηγήθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης τηλεοπτικά αυτή τη συγκλονιστική ιστορία και χαίρομαι που με τον τρόπο μου συνέβαλα σε αυτό. Άλλωστε κάποιο πρέπει να κάνει και τον κακό. Δεν θα υπήρχε Κοκκινοσκουφίτσα αν δεν υπήρχε ο κακός λύκος».

Ο κόσμος που σας συναντούσε εκείνη την περίοδο πώς αντιδρούσε;

«Έζησα και περίεργες στιγμές. Να σας πω ένα περιστατικό. Παίζονταν τα επεισόδια που ο Ονούρ βασάνιζε την ηρωίδα, μια μέρα στο μετρό μια κυρία με πλησίασε και με χτύπησε με την ομπρέλα της. Από την άλλη ένα ταξίδι μου το καλο­καίρι στη Βόρεια Ελλάδα ήταν πολύ συγκινητικό, αν και δεν σας κρύβω πως είχα έναν φόβο πηγαίνοντας εκεί. Οι άν­θρωποι που ήταν και Πόντιοι στην καταγωγή, με δέχτηκαν με χαρά, μου άνοιξαν τα σπίτια τους, με κέρασαν και μου έδειξαν πολλή αγάπη».

Τώρα στις «Αγριες μέλισσες» υποδύεστε τον Νώντα, έναν άνθρωπο του υποκόσμου αλλά με καρδιά.

«Είναι ιδιοκτήτης καμπαρέ στην Τρούμπα αλλά από τους τελευταίους σε μια εποχή που αρχίζει να φθίνει και του αρέ­σει η καθαρότητα στις σχέσεις, η ντομπροσύνη, τα σταράτα λόγια. Εκείνη την εποχή ακόμα και μέσα στην άγρια νύχτα της Τρούμπας υπήρχαν άγραφοι κανόνες. Ο Νώντας μου αρέσει γιατί δεν είναι μονοδιάστατος. Είναι σκληρός εκεί που πρέπει, αλλά και συμπονετικός στον πόνο των άλλων».

Θα εμπλακεί περισσότερο στην ιστορία;

«Μαζί με τη μαντάμ Κούλα που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση καθώς ο ένας ξέρει τα εσώψυχα του άλλου, θα έχουν συμ­βολή στις εξελίξεις όσον αφορά στις σχέσεις της Δρόσως με τον Τάκη. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χάριτος χειρίστηκε το θέμα της Τρούμπας. Το κλίμα είναι πολύ δημιουργικό στα γυρίσματα και έχουμε εξαιρετική χημεία με τη Δανάη Μιχαλάκη, τον Αργύρη Πανταζάρα και τη σπουδαία Ναταλία Τσαλίκη. Είναι πανέμορφη εμπειρία για μένα. Η επιτυχία της σειράς έγκειται στη δρα­ματουργία, στο πώς το σενάριο αναπτύσσει χαρακτήρες και ενδιαφέρουσες ιστορίες».

«Εχετε κάνει όμως πρόσφατα και δύο ταινίες που ανα­μένονται να βγουν στις αίθουσες το 2021.

Η μία είναι μεγάλου μήκους, με τίτλο «Μήλα», του Χρήστου Νίκου, που αποτελεί την ελληνική πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού προς την ακαδημία του αμερι­κανικού κινηματογράφου για να μπει στη λίστα με τις υποψηφιότητες των Οσκαρ, στην κατηγορία των ξενόγλωσσων. Και το παράδοξο είναι ότι έχει ως θέμα μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώ­πους και προσβάλλει έναν άνδρα γύρω στα 40 (ΑρηςΣερβετάλης). Το σενάριο γράφτηκε πριν δύο χρόνια που δεν είχαμε υποψιαστεί καν τον κορονοϊό. Η άλλη ταινία είναι μικρού μήκους, λέγεται «Taki it and end it» του ΚυρηναίουΠαπαδημστου και επιλέχθηκε στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα Luis de Prince international short competition)όπου δίνει τη δυνατότητα στο φιλμ που θα κερδίσει το βραβείο, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου γιο το Οσκαρ μικρού μήκους! Είναι βασισμένο σε ένα κεφάλαια από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και αναφέρεται σε ένα στιγμιότυπο από τη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη».

Και όταν δεν είστε σε κάποια πρόβα ή γύρισμα πώς είναι η καθημερινότητα σας;

«Μου αρέσει να βλέπω αγαπημένους φίλους, να περνάω χρόνο με την αγαπημένη μου σύντροφο και όταν είναι ανοι­χτές οι αίθουσες, να βλέπω παραστάσεις και ταινίες».

Είστε άνθρωπος της πόλης; «Μου αρέσει η φύση και πολλές φορές δεν παύω να ανα­φτώ εκεί για διέξοδο. Με γαληνεύει και μου καθαρίζει το μυαλό. Όταν έχω να πάρω σοβαρές αποφάσεις προτιμώ να βρίσκομαι σε ένα δάσος ή δίπλα στη θάλασσα. Όμως δεν μπορώ μακριά από τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να είμαι ερημίτης. Για αυτό διάλεξα κι αυτό το επάγγελμα που έχει να κάνει με την επαφή με τον άνθρωπος»,

Ονειρεύεστε; «Η ονειροπόληση είναι ένας ωραίος σύμμαχος για να αντι­μετωπίσεις την καθημερινότητα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved