Κατερίνα Παπουτσάκη: «Αυτή η οικογένεια αγαπιέται πολύ»
Showbiz

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Αυτή η οικογένεια αγαπιέται πολύ»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη  υποδύεται μια χρυσοχέρα μοδίστρα την Μαίρη, στην σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερα μας χρόνια».

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για την επιστροφή της στη μικρή οθόνη, για την ηρωίδα της και για την τηλεοπτική οικογένεια της.

-Το κίνητρο της τηλεοπτικής επιστροφής σας;

«Η καταπληκτική δουλειά. Ένα δελεαστικό πρότζεκτ. Η εποχή, το σενάριο και η δομή του. Το γεγονός ότι είναι μια οικογενειακή κομεντί εποχής, κάτι που δεν είχε συμβεί. Με γρήγορα περάσματα χρόνου. Κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Την ιστορία της τηλεόρασης, μέσα από το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ».

- Η χειραφέτηση της Μαίρης πέφτει βαριά στον Στέλιο;

«Είναι η σκληρή εποχή της δικτατορίας. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες αρχίζουν να επιζητούν την ανεξαρτησία τους, με τη δουλειά εκτός σπιτιού. Να χειραφετηθούν, να βρουν τη φωνή τους. Τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό διαταράσσει τις ισορροπίες μέσα σε ένα οικογενειακό πλαίσιο».

-Αν και ο Στέλιος ανήκει στους σχετικά προοδευτικούς της εποχής…

«Μπορεί να μοιάζει αυστηρός, αλλά έχει πολλά σημεία που επικοινωνιακά μπορείς να τον προσεγγίσεις. Δεν είναι απροσπέλαστος. Αν και έχουν μια πολύ υγιή σχέση με τη Μαίρη, φέρνει οπωσδήποτε κόντρες».

-Οι ζυμώσεις ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις, με τον Αντώνη να πρωτοστατεί;

«Αυτή η οικογένεια είναι πολύ φοβισμένη. Δεν είναι πολιτικοποιημένη. Έχει επιλέξει να ζει συντηρητικά, χωρίς να εκφέρει άποψη, προκειμένου να επιβιώσει. Ο μεγάλος γιος έχει πολιτικοποιημένη θέση. Και μου αρέσει πολύ που μέσα από αυτόν το ρόλο βλέπουμε την αντίσταση».

- Αντίσταση και από την κόρη, την Ελπίδα;

«Κυνηγάει τα θέλω και τα όνειρα της. Θέλει να γίνει αεροσυνοδός. Και δεν διστάζει να έρθει σε κόντρα με την οικογένεια της. Αυτή η οικογένεια αγαπιέται πολύ. Φυσικά, είναι μεγάλη η συμβολή της Μαίρης σε αυτό. Βρίσκουν τον τρόπο να είναι πολύ υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλον».

-Ο Άγγελος είναι ο ευφυής Βενιαμίν της οικογένειας;

«Ο βασικός άξονας σε αυτήν τη σειρά. Με τη φωνή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που είναι μια μαγική αφήγηση των παιδικών, καλύτερων του χρόνων. Είναι καταπληκτική αυτή η ιστορία με τις αλάνες, τις σκανταλιές του Αγγέλου, Η ματιά της παιδικότητας που υπάρχει στο σενάριο. Ο Άγγελος -ο δικός μας Μανώλης- είναι εξαιρετικός στην ερμηνεία του».

-Τα νοικοκυριά αποκτούν τηλεόραση...

«Μεγάλο γεγονός για την οικογένεια. Κάνουν αιματηρές οικονομίες για να την αποκτήσουν. Η σκηνοθετική ματιά της Όλγας Μαλέα πρωτοτυπεί σε σχέση με την τηλεόραση που έχουμε συνηθίσει», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved