Ιωάννα Ασημακοπούλου: Ο κορονοϊός, η τηλεοπτική επιστροφή και ο μεγάλος της φόβος
Showbiz

Ιωάννα Ασημακοπούλου: Ο κορονοϊός, η τηλεοπτική επιστροφή και ο μεγάλος της φόβος

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου μίλησε για τη σειρά του ANT1 στην οποία πρωταγωνιστεί.

Μια αρκετά δύσκολη χρονιά και για τους ανθρώπους του θεάματος, με τα θέατρα να μένουν καιρό κλειστά, πριν αλλά και μετά τη διάρκεια του lockdown. Η ηθοποιός, Ιωάννα Ασημακοπούλου μίλησε για την κρίση της πανδημίας αλλά και για τη νέα της τηλεοπτική δουλειά στον ANT1

Φέτος σας απολαμβάνουμε μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Η φαμίλια». Τι είναι αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον διαβάζοντας πρώτη φορά τα σενάρια;

Μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι η σειρά μιλάει για μία διαδικασία πάρα πολύ όμορφη, όπως είναι αυ­τή της ψυχοθεραπείας, καθώς στη «Φαμίλια» παρακολουθούμε ένα ζευγάρι κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας. Βλέποντας και τα επεισό­δια από το ισραηλιτικό -η σειρά βασίζεται σε ξένο φορμάτ- εντυπω­σιάστηκα με την αλήθεια των χαρακτήρων αλλά και με το γεγονός πως μέσα από την κωμωδία παρατηρούμε τις πιο μύχιες σκέψεις και τις πιο σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων. Ήταν πάρα πολύ ρεαλιστι­κό. Εγώ δεν είμαι παντρεμένη, αλλά μέσα από τη σειρά βλέπω πράγματα που συμβαίνουν σε πάρα πολλά φιλικά μου πρόσωπα και σε φί­λους μου που είναι παντρεμένοι αρκετά χρόνια. Η «Φαμίλια» νομίζω πως μιλάει σε κάθε άνθρωπο, και αυτό το διαπιστώνω και από τα μη­νύματα που μου στέλνει ο κόσμος. Οι άντρες βλέπουν στο πρόσωπο του Γιάννη, που τον υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, τον εαυ­τό τους και στο πρόσωπο της Μαίρης δικά τους στοιχεία, και αυτό εί­ναι το πιο όμορφο.

Θεωρείτε πως «Η φαμίλια» είναι μια σειρά που μπορεί να προβάλ­λεται για χρόνια;

Θεωρώ ότι κάθε σειρά στην οποία υπάρχουν αληθινά γεγονότα είναι ανεξάντλητη. Ναι, πιστεύω πως «Η φαμίλια» είναι ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να προβάλλεται για χρόνια, καθώς τέτοιου είδους σει­ρές αφορούν πολύ τον κόσμο. Αυτό που παρακολουθούν είναι αλη­θινό και όχι κάτι εξωπραγματικό. Έχει ευαίσθητες και αστείες στιγμές, κάτι βοηθητικό για την ψυχολογία του κόσμου, καθώς αυτή την επο­χή βιώνουμε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους. Ο κόσμος θέλει λί­γο να γελάει και να ξεφεύγει από αυτά που περνάει.

Εσείς αυτή την περίοδο πώς τη βιώνετε;

Αυτή την περίοδο δουλεύω, κάνουμε το σίριαλ, γιατί θέατρο, δυστυ­χώς, δεν υπάρχει. Για μένα έχει διαφορά η τωρινή περίοδος της καραντίνας με την προηγούμενη. Οφείλω να ομολογήσω ότι σίγουρα υπάρχει ο φόβος για το τι θα γίνει, αλλά είναι κάπως σαν να έχου­με συστηθεί με όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι όπως αυτό που είχαμε βιώσει τον περασμένο Μάρτιο, κάτι που ήταν άγνωστο σε όλους μας. Τώρα, δυστυχώς, έχουμε μάθει να ζούμε με τον κορονοϊό. Βέβαια, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχω χαλαρώ­σει τα μέτρα που λάμβανα πριν από λίγους μήνες. Λειτουργώ έτσι όπως λειτουργούσα και τότε, με απόλυτη προσοχή και προστασία για τον εαυτό μου και για τους γύρω μου! Βέβαια, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί στην πορεία όλο αυτό, γιατί μέχρι στιγμής είμαι από τους τυχερούς που δεν έχω πάθει κάτι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όμως, πε­ριμένω να τελειώσει αυτή η κατάσταση που βιώνουμε. Ο κόσμος έχει κουραστεί να φοβάται και πρέπει όλοι, με τον τρόπο μας, να δώσουμε λίγο φως και ελπίδα σε όλο αυτό το δύσκολο μονοπάτι. Έχω την ανάγκη να δω το φως και πλέον προσανατολίζομαι προς τη θετική πλευρά, ότι αυτό που ζούμε θα τελειώσει σύντομα. Τουλά­χιστον, έτσι θέλω να πιστεύω. Ελπίζω να επιστρέψουμε στην «κα­νονικότητα» των προηγούμενων ετών.

Γενικά είστε αισιόδοξος άνθρωπος;

Ναι, είμαι. Σίγουρα έχω και τις πιο σκοτεινές μέρες μου, αλλά θέ­λω να πιστεύω στο καλύτερο. Θεωρώ ότι τα καλύτερα θα έρθουν και πρέπει να αγωνιστούμε και να κινούμαστε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι πολύ δύσκολο το υπόλοιπο κομμάτι για να το αντέξουμε. Έχω επιλέξει να κοιτάω προς τη θετική πλευρά, κά­τι που πολλές φορές δεν είναι εύκολο, διότι θέλει πολύ προσωπική δουλειά για να μάθεις να προσανατολίζεσαι προς αυτή την κατεύ­θυνση. Μόνο έτσι θα επιβιώσουμε, συναισθηματικά, θέλουμε πίστη και αισιοδοξία γιατί χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά.

ΠΗΓΗ:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved