Ναταλία Τσαλίκη: Το θέατρο, η τηλεόραση και κοινωνική απομόνωση!
Showbiz

Ναταλία Τσαλίκη: Το θέατρο, η τηλεόραση και κοινωνική απομόνωση!

Η Ναταλία Τσαλίκη σε πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε για τα κλειστά θέατρα, για τον κορονοϊό και τον εγκλεισμό! Εξηγεί πως βιώνει όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει στη χώρα μας.

Διανύουμε μία σκοτεινή περίοδο λόγω κορονοϊού. Η τηλεόραση μπορεί να αποτελέσει το αντικαταθλιπτικό ή αλλιώς το καταφύγιο του κόσμου;

Η τηλεόραση από μόνη της δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις δυσκολίες που περνάμε. Καλό είναι να προσπαθεί να βελτιώνει την ποιότητα των εκπομπών της, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Βλέπουμε όλοι ότι ταλαντεύεται ανάμεσα στην αναβάθμιση και την οπισθοδρόμηση, αν κρίνουμε από τα διάφορα ριάλιτι που επανακάμπτουν. Δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο. Ο καθένας θα πρέπει να επιλέγει τι και πόση τηλεόραση παρακολουθεί και να μην ξεχνάει ότι υπάρχει και το Βιβλίο, που, δυστυχώς, δεν το τιμάμε όσο του πρέπει, μια καλή μουσική, και μια καλή συζήτηση.

Λόγω της κατάστασης ο τομέας του πολιτισμού πλήττεται Βαθύτατα. Πώς Βλέπετε τα όσα συμβαίνουν;

Δεν θυμάμαι άλλη περίοδο που να επλήγη το θέατρο τόσο πολύ. Το κλίμα γύρω από τη δουλειά μας είναι χαοτικό και αβέβαιο. θεωρώ ότι πολλοί νέοι ηθοποιοί θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλη δουλειά, πολλά θέατρα θα κλείσουν, άγνωστο για πόσο, και ότι το καθεστώς στο θέατρο θα αλλάξει. Ήμασταν αρκετοί αυτοί που πιστεύαμε ότι ίο θέατρο χρειαζόταν μία μικρή ανανέωση, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν αυτή η πανδημία να την επιβάλει με τον πιο δραματικό και επώδυνο τρόπο.

Θεωρείτε ότι θα μπορούσαν τα θέατρα να παραμείνουν ανοιχτά;

Δεν μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά. Βιώνουμε ένα δεύτερο, επιθετικότερο κύμα του κορονοϊού και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μπει ο κόσμος που θα θέλαμε στο θέατρο. Παρ' όλο που εφαρμόζουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα πρωτόκολλα, δεν είμαι σίγουρη ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα θελήσει ο κόσμος να έρθει να μας δει. Δυστυχώς, θα δοκιμαστούν οι αντοχές ενός ολόκληρου κλάδου παραγωγών και καλλιτεχνών και δεν ξέρουμε για πόσο.

Σε προσωπικό επίπεδο είχατε θεατρικά σχέδια τα οποία αναβλήθηκαν;

Είμαι από τους τυχερούς που είχαμε προγραμματίσει, καιρό πριν, να κάνουμε δουλειά στη δεύτερη σαιζόν, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε. Πρόκειται να συμμετέχω σε μια παράσταση που θα ανέβει στο θέατρο «Πόρτα», με το έργο του Λούκας Νέιθ «Κουκλόσπιτο, Μέρος Β». Πρόκειται για την υποτιθέμενη επιστροφή της Νόρας, της ηρωίδας του Ιψεν, στο σπίτι της, μετά από 20 χρόνια. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Μανώλης Δούνιας.

Πώς κρίνετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέατρο;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να ξέρει τι εικόνα θα έχει το θέατρο από εδώ και μπρος. Αισθάνομαι ότι θα αλλάξουν πολλά, όταν όλα αυτά περάσουν και ότι θα είναι για καλό.

Πώς είναι πλέον η καθημερινότητα σας λόγω κορονοϊού;

Προσπαθώ, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι, να μην αφήνω το μυαλό μου να καταλαμβάνεται από συνεχείς αρνητικές-σκέψεις. Να βρίσκω διεξόδους με σωματική άσκηση στο σπίτι, περιπάτους στον καθαρό αέρα, ακούγοντας μουσική, βλέποντας καλές ταινίες, διαβάζοντας όσα Βιβλία δεν είχα προλάβει και συζητώντας με τους δικούς μου ανθρώπους όσο συχνότερα μπορώ. Κάνω ό,τι είναι ικανό να μου δώσει χαρά και να με αποσπάσει από την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τη στιγμή που δεν μπορώ να την αλλάξω.

Αισθάνεστε αυτό που αποκαλούμε «κοινωνική απομόνωση»;

Και, αλλά δεν με παίρνει από κάτω! θα ξαναβρεθούμε, με μεγαλύτερη λαχτάρα για αγκαλιές, σύμφωνα με το Τύπος Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved