Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Είμαι άνθρωπος του σήμερα, δεν σκέφτομαι το αύριο»
Showbiz

Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Είμαι άνθρωπος του σήμερα, δεν σκέφτομαι το αύριο»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου τον τελευταίο χρόνο παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Εκτός όμως από επιτυχημένη δημοσιογράφος είναι και μαμά. Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για τα παιδιά της, για το πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν να τα πείσει να φορέσουν μάσκα, ενώ αποκάλυψε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει στο μέλλον.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να πείσεις τα παιδιά σου να φοράνε μάσκα; Ανησυχείς γι' αυτά όταν πηγαίνουν σχολείο;

Δεν χρειάστηκε καν να τα πείσω. Παρατηρώντας και εκείνα και τους συμμαθητές τους, κατάλαβα πως τα παιδιά ήταν πολύ πιο προσαρμοστικά από εμάς τους μεγάλους, ενδεχομένως επειδή η μάσκα μπήκε στη ζωή τους νωρίς, ενώ για εμάς ήταν εντελώς ξένο σώμα. Για το σχολείο δεν ανησυχώ καθόλου, θα ανησυχούσα γι' αυτά εάν έκλειναν τα σχολεία. Αυτό θα ήταν το μεγάλο τραύμα για τη γενιά τους.

Δημοσιογράφος, σύζυγος, μητέρα. Μπορείς να μου βάλεις τις ιδιότητες σε σειρά προτεραιότητας;

Θα έβαζα έναν σύνδεσμο, το «και». Γυναίκες και άντρες είμαστε όλα αυτά μαζί. Και γονείς, και επαγγελματίες, και φίλοι, και σύζυγοι. Τη σειρά την προσδιορίζει η στιγμή. Στη δουλειά είμαι μόνο δημοσιογράφος, στην παρέα φίλη, στο σπίτι σύζυγος ή μητέρα. Η κάθε μία από αυτές τις ιδιότητες είναι μοναδική και ιερή. Δεν είσαι μοναδική και ιερή ως φίλη για τους φίλους σου; Είσαι. Όπως είσαι μοναδική και ιερή για τα παιδιά σου και αυτά για εσένα.

Αν ξαναγύριζες τη ζωή σου προς τα πίσω, ποια πράγματα θα φρόντιζες να αποφύγεις, ποια θα έκανες διαφορετικά και για ποια νιώθεις περήφανη που τα έκανες;

Το παρελθόν είναι παρελθόν, δυσκολεύομαι να επιστρέφω πίσω. Είμαι μάλλον άνθρωπος του σήμερα, δεν σκέφτομαι καν το αύριο. Πώς το έλεγαν οι κλασικοί; Το παρελθόν δεν υπάρχει πια, το μέλλον δεν έχει υπάρξει ακόμη, υπάρχει μόνο το παρόν. Χτίζεις καθημερινά. Έτσι πλουτίζεις το παρελθόν σου για να νιώθεις γεμάτος, έτσι φροντίζεις και το μέλλον σου.

Τι είναι η ζωή για σένα;

Ένα ταξίδι. Αλλοτε συναρπαστικό, άλλοτε στενάχωρο, άλλοτε ήρεμο και γαλήνιο. Πολύτιμο σε κάθε περίπτωση και μια ανεπανάληπτη τύχη ακόμη και μέσα στις ατυχίες του. Δεν ξέρεις φυσικά πού θα σε βγάλει, αλλά καμιά φορά χαίρομαι μόνο που αναπνέω.

Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσεις στο μέλλον; Τι δεν έχουμε δει ακόμα από σένα;

Να περιγράψω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή έστω να τον σχολιάσω; Μάλλον μια τέτοια τρέλα, είπε στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved