Γιώργος Σουξές: Θυμάται την πρώτη του δουλειά σε ηλικία 21 ετών - «Ήμουν κούκλος»
Showbiz

Γιώργος Σουξές: Θυμάται την πρώτη του δουλειά σε ηλικία 21 ετών - «Ήμουν κούκλος»

Γιώργος Σουξές: Όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός για την πορεία του στο χώρο της υποκριτικής.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ξεχωρίσει με το ρόλο του Προύσαλη, του αστυφύλακα για το Διαφάνι. Ο Γιώργος Σουξές παραμένει στις Άγριες Μέλισσες, ενώ θυμάται το ξεκίνημα της καριέρας του σε αρκετά νεαρή ηλικία.

Εντυπωσιάστηκα από τη συμμε­τοχή σας σε ταινίες. Έχετε παίξει σε 25 σημαντικές παραγωγές. Το διαλέγατε ή σας διάλεγαν;

«Ποτέ δεν διάλεξα τίποτα, δεν είχα τέτοια δυνατότητα, δεν είμαστε και στο Χόλιγουντ. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, θα σας εξηγήσω όμως γιατί συμβαίνει αυτό. Αποφά­σισα πολύ γρήγορα να γίνω πολύ καλός στη δουλειά μου. Πολύ κα­λός ηθοποιός. Ξεκίνησα το 1981, περίπου 21 χρόνων. Και να πω ότι δεν χάλασα στη γέννα, τώρα είμαι άσχημος, τότε ήμουν κούκλος. Θέ­λω να πω, λοιπόν, ότι έβλεπα τους ζεν πρεμιέ που έπαιζαν με κάποιο τρόπο και μετά από κάποια χρόνια χάνονταν. Συνειδητοποίησα ότι αν δεν μάθω καλά την τέχνη, δεν θα είχα διάρκεια. Ηθοποιός είναι αυ­τός που θα πεθάνει στο σανίδι. Όχι αυτός που θα κάνει μια μικρή πο­ρεία και μετά θα χαθεί. Αυτό πρέ­σβευα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο, ήξερα ότι όταν κάποια στιγμή όλοι όσοι διάλεγαν φίλους και παρέες για μια παραγωγή, θα χρειαστούν και έναν καλό ηθοποιό για να τους κάνει τη δουλειά, αποφάσισα να είμαι αυτός».

Έχετε κάνει πάρα πολύ θέατρο και τηλεόραση. Ασταμάτητη δουλειά. Κάνατε ποτέ παύση από το επάγγελμα;

«Όχι, είχα αποφασίσει ότι αν δεν μπορώ να ζήσω από αυτή τη δουλειά, θα το σταματούσα. Ήταν συνεχής, φυσικά υπήρξαν περίο­δοι που τα χρήματα δεν έβγαιναν και πέρασα φτωχικά, αλ­λά αυτό είναι το επάγγελμα μου».

Στην παρούσα συγκυρία πώς αι­σθάνεστε;

«Στην πρώτη καραντίνα μείναμε μέσα, δεν δούλευε κανένας, μου έκανε και καλό, χρειαζόμουν λίγες διακοπές. Τώρα, για εμάς δεν είναι καραντίνα. Πηγαίνουμε κανονικά, κάνουμε το γύρισμα, απλά δεν βγαίνουμε το βράδυ. Εγώ προσω­πικά δεν έβγαινα κιόλας, άρα δεν έχει αλλάξει κάτι. Χαίρομαι που συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλά αυτή η καραντίνα με ενοχλεί περισ­σότερο, είναι χειμώνας, δεν μπο­ρείς αν βγεις έξω, να περπατήσεις λίγο. Θα ήθελα από το βήμα που μου δίνετε, να πω στους συμπολί­τες μας να προσέχουν πάρα πολύ, με την εξής έννοια: Δεν είναι αυτό που βλέπουμε κάθε βράδυ στις ει­δήσεις, αλλά αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό και θα μεταφερθεί εδώ. Και δεν πρέπει να το πάθουμε αυτό, ξέρουμε τι γίνεται, τα έχουμε δει. Πρέπει να προσέχουμε περισ­σότερο».

Φέτος δεν υπάρχει θέατρο, ετοι­μάζατε κάτι;

«Το φανταζόμουν ότι δεν θα υπάρ­χει, παρακολουθώ τι γίνεται στο εξωτερικό και καταλάβαινα τι ερχό­ταν. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία προβων, αλλά καταλαβαίνω τους συναδέλφους που ταλαιπωρήθη­καν με τις πρόβες και δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή μιλάω για μια παράσταση για το καλοκαί­ρι, και ελπίζω να έχουν καλυτερέ­ψει λίγο τα πράγματα, γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος».

ΠΗΓΗ:ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved