Κουρούπη-Ουζουνίδου: «Το χιούμορ είναι αντίδοτο στα πάντα»
Showbiz

Κουρούπη-Ουζουνίδου: «Το χιούμορ είναι αντίδοτο στα πάντα»

Τη φετινή σεζόν η Βαλέρια Κουρούπη και η Ελένη Ουζουνίδου ήρθαν αποφασισμένες να χαρίσουν γέλιο στους τηλεθεατές, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν περίφημα μέσα από την επιτυχημένη κωμωδία του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε!».

Ποιες σειρές ξεχωρίζετε φέτος και γιατί;

ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Μου αρέσουν κάποιες σειρές, όπως οι «Αγριες Μέλισσες» και το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1.

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: Παρακολούθησα φέτος για πρώτη φορά τις «Αγριες Μέλισσες», είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά με υψηλή αισθητική και πλοκή, καθώς και ωραίες ερμηνείες, που με κράτησε.

«Ζηλεύετε» κάποιον ρόλο που να λέτε «πόσο θα ήθελα να τον υποδυθώ»;

ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Από τα ελληνικά σίριαλ, όχι. Είμαι ξετρελαμένη με τον ρόλο μου φέτος. Φυσικά ζηλεύω πράγματα στο Netflix, το επίπεδο εκεί είναι άλλο. Εμείς, στην Ελλάδα, με το μεράκι μας κάνουμε ωραίες δουλειές.

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: Λαχταράω πολλές φορές ρόλους που βλέπω στο θέατρο ή που διαβάζω, ακόμη και ρόλους που τους ονειρεύομαι εγώ και δεν υπάρχουν.

Νιώθετε ότι το χιούμορ είναι το αντίδοτο στην εποχή που ζούμε;

ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Σίγουρα, αυτό νιώθουμε κι εμείς στο σίριαλ. Οταν μας βλέπουν 1.000.000 τηλεθεατές, νιώθουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε χαρά και ποιοτικό γέλιο. Προσπαθούμε να έχουμε και μία ποιότητα.

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: Το χιούμορ είναι αντίδοτο στα πάντα! Παντοτινό όπλο των εύστροφων και αυτοσαρκαστικών ανθρώπων, δώρο στην ανθρωπότητα. Μαζί με τον έρωτα και τη δημιουργία, το χιούμορ κάνει τον κόσμο καλύτερο και τη ζωή πιο υποφερτή.

Πόσο δύσκολο, ωστόσο, είναι για έναν κωμικό ηθοποιό να χαρίζει γέλιο στο κοινό, όταν και ο ίδιος επηρεάζεται από αυτό που ζούμε ως χώρα αλλά και παγκόσμια;

ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Υπηρετώ τον ρόλο όπως είναι γραμμένος, δεν πιέζομαι για κάτι άλλο. Στο θέατρο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, να έχεις ρυθμό, παλμό. Στην τηλεόραση μπορείς να ξαναγυρίσεις μία σκηνή.

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: Η εποχή που ζούμε θα μείνει στην Ιστορία ως η εποχή που οι καλλιτέχνες κυνηγήθηκαν όπως οι μάγισσες στον Μεσαίωνα. Οι ηθοποιοί βιώνουν τις δυσκολότερες των ημερών τους και παρ' όλα αυτά έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν και να δεχθούν το ευεργετικό χάδι της τέχνης τους. Είναι συγκινητικός ο αγώνας τους είτε προσφέρουν γέλιο είτε συγκίνηση. Είναι ακόμα εκεί, κρατάνε γερά, παρόλο που είναι παροπλισμένοι, προσβεβλημένοι, ξεχασμένοι.

Κυρία Ουζουνίδου, γιατί άργησε να έρθει στην επαγγελματική σας ζωή η τηλεόραση;

Η πρώτη μου δουλειά ήταν ο «Αστέρας Ραχούλας» στον ΑLΡΗΑ. Θεωρώ ότι ήρθαν όλα την κατάλληλη στιγμή, όταν ήμουν έτοιμη για αυτό το βήμα.

Ο κλάδος των ηθοποιών πλήττεται βαθύτατα λόγω της πανδημίας. Κυρία Κουρούπη, εσείς δέχεστε και δεύτερο «χτύπημα», καθώς ασχολείστε και με τον χώρο εστίασης...

ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ: Εχω μια σύγχυση, όπως όλος ο κόσμος. Ακούω για συναδέλφους που πεινάνε και στεναχωριέμαι βαθύτατα. Δεν γίνεται τίποτα και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα ήθελα να βρίσκομαι σε ένα θέατρο με το 30% των θεατών. Είναι αποκαρδιωτικό. Προσωπικά δεν θέλω να κάνω όνειρα και να απογοητεύομαι, θέλω να περιμένω να τελειώσει όλο αυτό.

ΒΑΛΕΡΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ: Χτύπημα δέχεται η εστίαση, όχι τόσο Βαρύ όσο ο πολιτισμός, αλλά ωστόσο σημαντικό. Χτύπημα δέχονται και οι ελευθερίες μας, τα δικαιώματα μας, η δημοκρατία. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το αύριο. Τι έρχεται μετά; Πώς και κυρίως εάν θα αποκατασταθούν όλα αυτά που χάσαμε ή αν θα κρατηθούν ως γνώριμες και οικείες πλέον πρακτικές που θυμίζουν μαύρες κι ανελεύθερες εποχές, είπαν στο Τύπος TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved