Στέλιος Ρόκκος: Η σύζυγός του Λελέ ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο κέικ με ελάχιστες θερμίδες! Η συνταγή
Showbiz

Στέλιος Ρόκκος: Η σύζυγός του Λελέ ετοιμάζει Χριστουγεννιάτικο κέικ με ελάχιστες θερμίδες! Η συνταγή

Η σύζυγος του Στέλιου ΡόκκουΛελέ Γκόφα «κρύβει» έναν πραγματικό θησαυρό στον λογαριασμό της στα social media.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δίνει αναλυτικά τις υγιεινές συνταγές που κι εκείνη ακολουθεί.

Συνταγές νόστιμες με λίγες θερμίδες για πρωινό μεσημεριανό αλλά και για το σνακ που πάντα θέλουμε να τσιμπολογήσουμε.

Αυτή τη φορά έκανε το χατίρι των followers της και μοιράστηκε τη συνταγή της για το πιο νόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες Χριστουγεννιάτικο κέικ.

Για τη συνταγή θα χρειαστείς:

Hazelnut cake

Ζητήσατε χριστουγεννιάτικο κέικ

Βασικό συστατικό το φουντουκοβουτυρο !!! Εννοείται από @wildsoulsgr γιατί χωρίς αυτό το προϊόν ούτε συνταγή ούτε επιτυχία θα είχε ❤️

Αυτή είναι η πιο υγιεινή αλλά και η πιο νόστιμη εκδοχή 🤪🤪

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Μείγμα:

  • 250γρ αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 150γρ. φουντούκια ψημένα και τριμμένα σε πούδρα (στο μπλέντερ)
  • 10γρ baking powder
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100ml σησαμέλαιο
  • 160γρ μέλι ή 160γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 250 ml (1 κούπα) φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.σ. ξύδι (κανονικό)
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 4 κ.σ φουντουκοβούτυρο κακαο

Τopping:
• 50 γρ. Φουντούκια
• 3 κουταλιές σούπας φουντουκοβούτυρο κακάο ανακατεμένο με 2 κ.σ.μέλι ή 2 κ.γ.σφένδαμο

Εκτέλεση:
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
2.Λαδώνουμε μια φόρμα με λάδι και πασπαλίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια να καλύπτεται με αλεύρι.
3.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το κέικ με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
4.Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 ° C.
5.Αν το κέικ αρπάζει στην επιφάνεια του, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
6.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση topping

1.Χοντροκόβούμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν και να έχουν καβουρδιστεί.
2.σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ανακατεύουμε το φουντοκοβουτυρο κακάο με το μελι και 50ml γάλα αμυγδάλου η οποίο άλλο φυτικό γάλα θέλετε
Να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνει μια ρευστή σαλτσα
3.περιχύνουμε πάνω στο κέικ την σαλτσα
4. Στολίζουμε τα τα καβουρντισμένα φουντούκια Και κόκκινα μούρα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved