Γιώργος Καραμίχος: «Έχω έρθει με πολύ κέφι. Οι αποσκευές συνεχίζουν και γεμίζουν κάθε μέρα»
Showbiz

Γιώργος Καραμίχος: «Έχω έρθει με πολύ κέφι. Οι αποσκευές συνεχίζουν και γεμίζουν κάθε μέρα»

Μετά από δεκάδες συνεργασίες στο μακρινό Λος Άντζελες, ο Γιώργος Καραμίχος επέστρεψε με γεμάτες αποσκευές στη χώρα του για τον ρόλο του Δημήτρη Λαϊνό στον «Ήλιο» του ΑΝΤ1

Ο ηθοποιός μιλά για τη νέα του συνεργασία, για τα σχέδια του σε Αθήνα και Αμερική και τον ρόλο του Άρη στο «Καφέ της Χαράς».


Σας είχε λείψει η δουλειά στην Ελλάδα; «Μου είχε λείψει να παίζω στη γλώσσα μου και να συνδέομαι με τέτοιους εσωτερικούς μηχανισμούς της μητρικής μου εκπαίδευσης. Είναι πιο εύκολο να αυτοσχεδιάσει και να αναπτύξει τη φαντασία σου σε μια οικεία δόνηση. Επίσης μου είχαν λείψει και κάποιοι συνεργάτες από την Ελλάδα με τους οποίους χαίρομαι που ξανασμίξαμε. Όπως επίσης είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι για πρώτη φορά με κάποιους που δεν είχα τη χαρά να δουλέψω ποτέ στο παρελθόν».


Ωστόσο, με τι εφόδια γυρίσατε από την Αμερική; Τι βάλατε στις αποσκευές σας από τις μεγάλες παραγωγές που πρωταγωνιστήσατε; «Έχω έρθει με πολύ κέφι. Οι αποσκευές συνεχίζουν και γεμίζουν κάθε μέρα. Για να πω την αλήθεια, δεν μου είναι εύκολο να διακρίνω τι έχει έρθει απέξω και τι απλώς ήρθε στο φως ζώντας και δουλεύοντας μακριά από την πατρίδα μου. Φαντάζομαι, γύρισα με μια άλλου είδους αφοσίωση και έναν αυτοσεβασμό, ο οποίος δεν είναι εύκολο να καλλιεργηθεί στη χώρα μας όπου μας αρέσει να χρεώνουμε και να χρεωνόμαστε για όλα».


Σκοπός σας είναι να συνδυάσετε τη δουλειά μεταξύ των δύο χωρών ή θα επιστρέψετε κάποια στιγμή; «Σκοπός μου είναι να είμαι χαρούμενος όπου βρίσκομαι. Και για να είμαι χαρούμενοι θέλω να νιώθω δημιουργικός. Κι όπου μας βγάλει ο καιρός...».


Πρέπει κατά τη γνώμη σας οι ηθοποιοί να ανεβάζουν τον πήχη στη δουλειά τους και να αναζητούν επιπλέον ευκαιρίες μακριά από τη χώρα τους; Είναι αυτή μια διαδικασία που αξίζει όλοι να περάσουν; «Δεν ξέρω για όλους. Για μένα ήταν ένα απαραίτητο βήμα, με τις καλές και με τις δύσκολες όψεις του. Σίγουρα μαθαίνει πολλά όταν ξανοίγεσαι και ρισκάρει. Αλλά φαντάζομαι υπάρχουν και κάποιοι που καταφέρνουν την αυτοβελτίωοη με λιγότερη κίνηση. Είμαστε όλοι μοναδικοί».

Τον ρόλο σας στον «Ήλιο» τον επιδιώξατε ή προέκυψε;
«Προέκυψε και το ευχήθηκα και λίγο. Με εντυπωσίασε η όλη συνεργασία από την αρχή. Δεν είναι μόνο ο ρόλος. Είναι συνδυασμός συνεργατών και λόγου». Ποια στοιχεία του Δημήτρη σας γοήτευσαν και θέλατε να τον ενσαρκώσετε; «Η ακεραιότητα του. το ένστικτο και π εμμονή του στην αλήθεια. Όπως επίσης και π παιδική του αντιμετώπιση σε συναισθηματικά τοπία -τα οποία συναισθήματα λόγω δουλειάς τα αφήνει λίγο στην άκρη κι όταν τα απελευθερώνει γίνονται χείμαρρος. Ανεξέλεγκτοί».

Σε ποιο σημείο αλήθεια πετυχαίνουμε τον ήρωα σας;
«Σε μια μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει. Και πολύ πόνο. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες αλλά ο Λαϊνάς δεν τα πάει καλά τις απώλειες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι»


Όπως βλέπουμε, δεν μένει τελικά με τη Λήδα καθώς εκείνη του αποκαλύπτει την απιστία της. Πώς θα αντιδράσει ο Δημήτρης; «Δικαιώνοντας κάποιους κι αδικώντας κάποιους άλλους, δυστυχώς. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χάνουμε τις ισορροπίες μας οι άνθρωποι».


Η δουλειά θα είναι η μόνη του απασχόληση θα συνεχίσει να την ακολουθεί/διεκδικεί; «Μακάρι να ήξερα. Εύχομαι να είναι ξανά μαζί. Εύχομαι να γυρίσει. Λήδα, ακούς;», λέει ο ηθοποιός στο tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved