Τάσος Χαλκιάς: «Δεν θα γίνει ποτέ κάποιος Κούρκουλος ή Βουτσάς μέσα από την ελληνική τηλεόραση»
Showbiz

Τάσος Χαλκιάς: «Δεν θα γίνει ποτέ κάποιος Κούρκουλος ή Βουτσάς μέσα από την ελληνική τηλεόραση»

Ο Τάσος Χαλκιάς είναι από τους πιο αγαπητούς και καταξιωμένους ηθοποιούς και για 11  χρόνια βρέθηκε δίπλα στον αείμνηστο Αλέξη Μινωτή.

Ο Τάσος Χαλκιάς, σε συνέντευξή του, μίλησε για το αν ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που θα τους μνημονεύουν οι επόμενες γενιές και για το αν αφήνει παρακαταθήκη…

Έχετε καταθέσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής σας στο θέατρο και την υποκριτική, ποια είναι τώρα η συνέχεια; Ανήκετε στην κατηγορία των καλλιτεχνών που θα σας μνημονεύουν οι επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχει μέσα στις φιλοδοξίες μου κάτι τέτοιο, γιατί είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος, ότι η τέχνη του ηθοποιού πεθαίνει μαζί του, όποιος κι αν είναι αυτός, όσο σπουδαίος κι αν είναι, ό,τι κι αν μείνει από αυτόν... Μια ταινία, μια παράσταση... Δεν μένει τίποτα από την υποκριτική τέχνη, γιατί έχει την απόλυτα πρακτική εφαρμογή της ζωντανά. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι κάτι θα μείνει για γενιές και γενιές... Οι λεγόμενοι σταρς και πολύ αγαπητοί ηθοποιοί, γεννήθηκαν μέσα από τον ελληνικό, καλώς ή κακώς εννοούμενο κινηματογράφο και παραμένουν στην ψυχή των ανθρώπων για πάρα πολλέ3 γενιές. Έγιναν σταρς κάτω από την "πίεση" να βγει κάποιο από το σπίτι του να πάει να τους δει, να ξοδέψει κάποια λεφτά. Σήμερα οι άνθρωποι που βγαίνουν, για να γίνουν γνωστοί, "σταρς" μέσα από την τηλεόραση, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μ' εκείνους. Η παρουσία στην τηλεόραση, μπορεί να σε κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή για την εποχή. Δεν θα γίνει ποτέ κάποιος Κούρκουλος ή Βουτσάς μέσα από την ελληνική τηλεόραση.

-Όπως δεν θα γίνει και Τάσος Χαλκιάς, καθώς είστε ένας εκπρόσωπος της γενιάς σας;

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο οριοθετημένο πλαίσιο, τι είναι ακριβώς ως καλλιτέχνης ο Τάσος Χαλκιάς. Σήμερα υπάρχει ο ελληνικός κινηματογράφου, αλλά δεν κατασκευάζει σταρς της εποχής εκείνης, με καμία δύναμη. Σήμερα υπάρχει ο θρίαμβος του σκηνοθέτη και παρεμπιπτόντως παίζουν και οι τάδε ηθοποιοί. Τότε έβλεπες μια ταινία του Νίκου Κούρκουλου, έλεγες: Η "Φίνος Φιλμ". Ένας εκ των εκπροσώπων της γενιάς μου, πιστεύω πως είμαι, αλλά από εκεί και πέρα, σαφώς το μοιράζομαι και πρέπει, γιατί δεν έχω και την τόσο αρχηγική τάση του να είμαι ο επικεφαλής όλων αυτών.

-Αφήνετε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές...

Αυτό δεν θα το επιβεβαιώσω εγώ, θα το δείξει ο καιρός και η ιστορία, δεν είναι δικαιοδοσία δική μου. Μέσα στη δουλειά μα$ έχουν παρεισφρήσει άτομα, τα οποία δεν έχουν λόγο να είναι μέσα στον χώρο των θεατρίνων. Ο σπουδαίος, μεγάλος και μοναδικός Έλληνας επιστήμων ηθοποιός ο Αλέξης Μινωτής, έχει πει: "Η συντεχνία των ηθοποιών, είναι αυτό που ορίζει τη συναδελφικότητα", αν δεν είσαι σύντεχνος, δεν μπορώ να σε πω συνάδελφο.

-Τ' πιστεύετε ότι θα έλεγε σήμερα ο αείμνηστος Αλέξης Μινωτής για την κατάσταση;

Θα ήταν αρκετά στεναχωρημένος, βλέποντας πού οδηγείται το θέατρο, κι έχω κάθε δικαίωμα να το λέω, γιατί 11 χρόνια ήμουν κοντά του. Διίστανται οι γνώμες για τον άνθρωπο Μινωτή, πόσο καλός ήταν ή όχι, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved