Δημήτρης Σαμόλης: «Μου αρέσει να λέω ότι είμαι παραμυθάς»
Showbiz

Δημήτρης Σαμόλης: «Μου αρέσει να λέω ότι είμαι παραμυθάς»

Ο Δημήτρης Σαμόλης εισβάλει στην καθημερινή σειρά «Ήλιος» του ΑΝΤ1 και διεκδικεί την φρεσκοχωρισμένη Αλίκη.

Ο Δημήτρης Σαμόλης, σε συνέντευξή του, μίλησε για την επιλογή του να ασχολείται ελάχιστα με την μικρή οθόνη, για το θέατρο, αλλά και για το πώς βιώνει την όλη κατάσταση.

-Έχετε μεγάλη ενασχόληση με τη μουσική, με τον κινηματογράφο και το θέατρο και ελάχιστη με την τηλεόραση. Επιλογή;

«Ναι, μπορεί. Ήμουν αφοσιωμένος στο θέατρο, οι προτάσεις που έρχονταν δεν με ενδιέφεραν και τόσο. Η πρώτη πρόταση που είπα "ναι" ήταν η "Ζωή εν τάφω" στην ΕΡΤ, πάνω σε ένα βιβλίο του Στρατή Μυριβήλη, που το ήξερα και το αγαπούσα, και μετά οι "Αγριες μέλισσες", που ήταν προϊόν μυθοπλασίας και εποχής, που μου αρέσουν πολύ. Και από ένα σημείο και μετά, έχουν έρθει εξαιρετικές τηλεοπτικές προτάσεις, όπως ο "Ηλιος". Έχει ανέβει πάρα πολύ η ποιότητα των σειρών».

-Αν σας ρωτούσα τι επαγγέλεστε, θα απαντούσατε «καλλιτέχνης»;

«Εμένα μου αρέσει να λέω ότι είμαι παραμυθάς, γιατί λέω ιστορίες μέσα από τη μουσική και από τους ρόλους. Και το καλλιτέχνης, όμως, ακούγεται πολύ ωραία».

- Στο θέατρο αφήσατε κάτι στη μέση;

«Είχαμε ξεκινήσει πέρυσι την παράσταση "Μαρίκα" με τη Νένα Μεντή, σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Με ένα θίασο δέκα ταλαντούχων ηθοποιών, το έργο μας ταξιδεύει ξανά στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θέατρο "Χώρα". Ελπίζαμε ότι θα συνεχιζόταν, αυτό δεν έγινε και τώρα ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί το καλοκαίρι».

- Πώς βιώνετε την όλη κατάσταση;

«Είναι ζήτημα υγείας και έτσι προέχει απ' όλο το υπόλοιπο. Παραμένουμε αισιόδοξοι και σε αναμονή των εξελίξεων. Έχω και τη μουσική, έχω γράψει πολλή μουσική και σε αυτήν την καραντίνα και στην πρώτη, οπότε είναι λυτρωτική διέξοδος».

- Αν το καλοκαίρι έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία, τι θα θέλατε;

«Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να κάνω βόλτες και ταξίδια χωρίς μάσκες, να τρώω παγωτά, να είμαστε χαλαροί, να απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο, χωρίς να φοβόμαστε τους γύρω μας, χωρίς να απομακρυνόμαστε. Σε επαγγελματικό επίπεδο με κάποια παράσταση περιοδεία, με γυρίσματα κάποιας σειράς, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved