Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Μπουρδούμης: Μίλησε για την συνεργασία του με την ΕΡΤ
Showbiz

Χαιρέτα μου τον πλάτανο: Μπουρδούμης: Μίλησε για την συνεργασία του με την ΕΡΤ

Χαιρέτα μου τον πλάτανο: O Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για το ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ αλλά και για την στροφή της ΕΡΤ στη μυθοπλασία!

Πως νιώθετε που φέτος βρίσκεστε στην ΕΡΤ 1, η οποία ύστερα από χρόνια έκανε μία δυναμική στροφή στη μυθοπλασία;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μία σειρά στην ΕΡΤ. Το τηλεοπτικό μου ξεκίνημα το έκανα εκεί, πριν από 21 χρόνια, με τη σειρά «Η συκοφαντία του αίματος», και μετά ήρθε και το σίριαλ «Λούφα και παραλλαγή», που ήταν βασισμένο στην ταινία του Νίκου Περάκη. Ήταν μια σειρά που έγραψε ιστορία στην ΕΡΤ. Εκείνη την εποχή, τα ιδιωτικά κανάλια έκαναν γύρω στα σαράντα με πενήντα σίριαλ και η «Λούφα και παραλλαγή» είχε πάει τόσο καλά σε τηλεθέαση, είχε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, που συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά. Μετά πέρασαν τα χρόνια και να που η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή έχει τρεις πολύ ωραίες κομεντί. Ευδιάθετες, χαρούμενες και μία από αυτές είναι και η σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», που θεωρώ ότι έχει κάνει την έκπληξη φέτος στη ζώνη που προβάλλεται. Βλέπω ότι ο κόσμος τελικά δεν «μασάει» ό,τι του δώσεις, αλλά ψάχνει στο τηλεκοντρόλ και, αν δει κάτι που ίου αρέσει, θα μείνει και θα το παρακολουθήσει. Οπότε, η καραμέλα που ακούγεται ότι η τηλεόραση έχει μόνο σκουπίδια και ότι δεν αξίζει δεν ισχύει. Αν δώσεις τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να έχει επιλογές, θα βρει αυτό που του αρέσει. Το σίριαλ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» έχει δημιουργήσει ένα δικό του κοινό και σίγουρα τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ είναι υπερβολικό μεγάλα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Περιμένατε πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης;

Δεν μπήκα στη διαδικασία ότι πρέπει να είμαι σε μία σειρά που να σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Η δική μας δουλειά έχει πάντα το ρίσκο. Όμως αυτό που μου δημιούργησε ασφάλεια; στην παρούσα φάση, όταν δέχτηκα την πρόταση, ήταν πως π σειρά γίνεται στην ΕΡΤ. Δεν συνηθίζει μία δημόσια τηλεόραση να κόβει προγράμματα, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε ένα ιδιωτικό κανάλι, που, αν η σειρά δεν σημείωνε την τηλεθέαση που επιθυμούσαν, μπορεί να την έκοβαν. Από την άλλη, μου άρεσε που ήταν μια πολύ χαριτωμένη ιστορία και ένας πολύ ενδιαφέρων ρόλος, αυτός του παπά-Αντρέα. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάθομαι στα αβγά μου και προσπαθώ να εναλλάσσομαι. Δεν προσπαθώ να τυποποιηθώ, και αυτό το δείχνουν και οι επιλογές μου, είτε κάνοντας έναν κακό, όπως πέρυσι στο σίριαλ «Αν ήμουν πλούσιος», είτε κάνοντας τον Ζσυζουνέλ στη σειρά «Το σόι σου», είτε κάνοντας τον Τσίπρα στη σπουδαία ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα». Προσπαθώ να μπω στα παπούτσια ενός άλλου ανθρώπου, που δεν μου είναι πάντα εύκολο. Αυτή είναι η δουλειά μου, αλλιώς βαριέμαι. Είναι πολύ εύκολο να κάνω μία από τα ίδια. Όμως, είμαι από τους ηθοποιούς που το απεύχονται αυτό. Βρίσκεστε πολλά χρόνια στον χώρο της υποκριτικής.

Πλέον τι είναι αυτό που επιζητάτε σε κάθε σας συνεργασία;

Αισίως το καλοκαίρι του 2021 κλείνω 25 χρόνια στο θέατρο. Με τα χρόνια οι ανάγκες διαφοροποιούνται. Πλέον, με ενδιαφέρουν οι συνεργασίες, οι συναντήσεις με ανθρώπους τους οποίους είτε θαυμάζω και δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής να δουλέψω μαζί τους είτε με παλαιότερους συνεργάτες, που ξέρω ότι θα δουλέψω πολύ καλά, αλλά και οι συνθήκες εργασίες. Επιζητώ το καλύτερο δυνατό πλαίσιο. Δεν το πετυχαίνω, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου. Σίγουρα κοιτάζω τους ρόλους, τη δική μου πορεία, αλλά πλέον η συνεργασία είναι το άπαν για μένα. Δεν είναι ότι σώνει και καλά πρέπει να έχω τον κυρίαρχο ρόλο κάθε φορά σε μια 5συλειά. Χαίρομαι πάρα πολύ που στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» βλέπω νέους συναδέλφους που κρατούν πρωταγωνιστικούς ρόζους, τους καμαρώνω και έρχομαι από δίπλα για να τους στηρίξω. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό, σύμφωνα με το My Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved