Γιάννης Καπετάνιος: «Το ζωντανό θέατρο δεν αντικαθίσταται με τίποτα»
Showbiz

Γιάννης Καπετάνιος: «Το ζωντανό θέατρο δεν αντικαθίσταται με τίποτα»

Ο Γιάννης Καπετάνιος, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί λόγω covid-19, αλλά και για το μέλλον!

Έχει μπει έντονα στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό, η νέα μέθοδος παρακολούθησης θεάτρου, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, κάτι στο οποίο συμμετέχει κι εσύ.

Έφτιαξε μια πλατφόρμα ο κύριος Σεφερλής, γιατί μας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα μας άφηνε έτσι και κράτησε τον λόγο του. Είχαμε ξεκινήσει πρόβες για θέατρο και ξαφνικά, μια μέρα που ήμασταν επάνω στη σκηνή, σηκώθηκε, έβαλε το σακίδιο στην πλάτη, κι είπε: "Τσάμπα τρώμε τον χρόνο μας, τσάμπα κουραζόμαστε, αφού θα μας κλείσουν, πάμε στα σπίτια μας". Μείναμε "κάγκελο" όλοι, όπου μετά από μια εβδομάδα τα θέατρα έκλεισαν. Έτσι έκανε μια δική του πλατφόρμα, κι εκεί μέσα θα βάλει παλιές παραστάσεις, την ταινία, παλιά νούμερα που δεν παίχτηκαν ποτέ από την τηλεόραση, νούμερα που κόψαμε από το θέατρο "Δελφινάριο". Τώρα ξεκινήσαμε να κάνουμε την παιδική παράσταση "Ο ζυμαρούλης", κι ένα ακόμα παιδικό που έχει σχέση με τις γιορτές και τα Χριστούγεννα το “ELFBI missions save Christmas”. Ξεκινάμε δειλά-δειλά μ' αυτά τα δύο, η πλατφόρμα είναι του Μάρκου Σεφερλή, θα είναι συνδρομητική, κι όταν ολοκληρωθεί η συνδρομή θα είναι 24 ευρώ το χρόνο.

-Θεωρείς ότι αυτό θ' αποδώσει;

Δεν νομίζω, το ζωντανό θέατρο δεν αντικαθίσταται με τίποτα, είναι ζωντανός οργανισμός, δεν μπορεί να το αντικαταστήσει οποιαδήποτε μορφή, είτε ηλεκτρονική, διαδικτυακή, τηλεοπτική, κινηματογραφική, γιατί το καθένα έχει ξεχωριστή μαγεία, όμως το θέατρο είναι ολόκληρη η μαγεία.

-Είναι θέατρο η παράσταση που παρακολουθείται μέσα από το διαδίκτυο;

Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι απλά "σε δουλειά να βρισκόμαστε" και πρέπει να βρισκόμαστε, αφού οι συνθήκες το επιβάλλουν. Τι να κάνουμε, να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Αφού όλοι τώρα ακολουθούν αυτή τη μέθοδο, θα πάμε κι εμείς με τα "νερά" τους. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα μείνει, απλά θα γυρνάμε ένα έργο, όποτε, κι αντί να το δείτε στην τηλεόραση, θα το βλέπετε στην δική του πλατφόρμα Self Flix, έτσι θα παίρνει ο Μάρκος Σεφερλής την επισκεψιμότητα και τα λεφτά, αφού έχουν εκατομμύρια views αυτά που κάνει.

-Η πανδημία μετέτρεψε τα δεδομένα σε ζητούμενα και πλέον μιλάμε για μια νέα πραγματικότητα, ανατρέποντας την καθημερινότητα που γνωρίζαμε...

Ακριβώς, μάλιστα συζητώντας με ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία, μου είπαν ότι έζησαν πολέμους, κατοχή, χούντα, αλλά σαν αυτό που ζούμε τώρα το 2020, δεν το έχουν ξαναζήσει, ούτε στον πόλεμο δεν γίνονταν τόσο απαγορευτικά πράγματα, ούτε στην κατοχή, να επιβάλλουν πράγματα, να στερούν την ελευθερία και τη θρησκευτική πεποίθηση... Ούτε σε εμπόλεμη κατάσταση, σε καμία των περιπτώσεων, μου το λένε όλοι οι παλιοί, το βλέπω και μόνο μου, είπε ο Γιάννης Καπετάνιος στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved