Νίκος Κουρής: Απαντά για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του
Showbiz

Νίκος Κουρής: Απαντά για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής του

Νίκος Κουρής: Ο γνωστός ηθοποιός φέτος μπήκε σε ρόλο παρουσιαστή.

O Νίκος Κουρής φέτος βρίσκεται στο δυναμικό της ΕΡΤ, όπου και παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι Δες & Βρες. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία του ως παρουσιαστής, ενώ σχολίασε την προσπάθεια της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπή του.

Aπό την περσινή σεζόν επέστρεψες στην τηλεόραση, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 παρουσιάζοντας, καθημερινά, στις 13.00, το τηλεπαιχνίδι «Δες & βρες». Πώς αισθάνεσαι;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την εκπομπή και την ποιότητα της, καθώς επίσης και για την αποδοχή του κόσμου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο προσπαθούμε να παρουσιάζουμε καινούργια θέματα ούτως ώστε οι οι τηλεθεατές να μαθαίνουν καινούργια πράγματα ή να παίρνουν κάποια ερεθίσματα. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό για να μην πέφτει βαριά η γνώση.


Είχες ενδοιασμούς ή δεύτερες σκέψεις όταν σου έγινε η πρόταση;

Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό και, μάλιστα, δεν σκέφτηκα καθόλου να μην το κάνω. Επεσα μετά μούτρα στο παιχνίδι και με μεγάλη χαρά.

Στην εκπομπή σε βλέπουμε χαλαρό και λυμένο. Χρειάστηκες χρόνο για να προσαρμοστείς;

Φυσικά και χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ και, νομίζω όσο περνούν οι εκπομπές χαλαρώνω ακόμη περισσότερο. Βρίσκω πιο πολύ τον εαυτό μου και είμαι πιο κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω. Βέβαια, σε αυτό βοηθάει όλη η ομάδα της εκπομπής, γιατί, όπως ξέρεις, η τηλεόραση είναι μια ομαδική δουλειά.


Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο από όλη τη διαδικασία;

Απολαμβάνω το παιχνίδι, γιατί το διάλεξα και μου άρεσε πολύ από την αρχή. Επίσης, απολαμβάνω το να συναντάω καινούριους ανθρώπους και με όλους να αναπτύσσω μια σχέση.

Οι παίκτες σε προσεγγίζουν πιο χαλαρά απ' ό,τι, ενδεχομένως, να έκαναν στο θέατρο;

Κατά έναν τρόπο, ναι, συμβαίνει αυτό που λες. Στο παιχνίδι έχουμε μια πιο χαλαρή και καθημερινή επικοινωνία. Ωστόσο, γενικά, η τηλε­όραση έχει μια άλλη ενέργεια πάνω στους ανθρώπους. Σε θεωρούν λίγο πιο δικό τους άνθρωπο, επειδή μπαίνεις στα σπίτια τους. Μάλι­στα, αυτοί που σε βλέπουν, σε ακολουθούν και σε αγαπούν είναι πο­λύ πιο εκδηλωτικοί. Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυ­τό. Το βρίσκω πάρα πολύ ευχάριστο και το θεωρώ μεγάλη τύχη. Το «Δες & βρες» σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης για τα δεδομένα της ΕΡΤ 1.

Το περίμενες;

Δεν θα σου πω μόνο για το «Δες & βρες» αλλά για το συνολικό πρό­γραμμα της ΕΡΤ 1, που κάνει μια με­γάλη προσπάθεια και χαίρομαι που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας­. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περί­μενα, αλλά ήλπιζα και περίμενα ότι κάτι θα καταφέρουμε. Είμαι περή­φανος για το τηλεπαιχνίδι και συ­νολικά για όλο το φετινό πρόγραμ­μα της ΕΡΤ 1. Η επιβράβευση αυτής της προσπάθειας φαίνεται στα νού­μερα τηλεθέασης και είναι σαφές ότι η ΕΡΤ 1 άλλαξε.

ΠΗΓΗ: ΜΥtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved