Άγριες Μέλισσες: Αυτός είναι ο δημιουργός που κρύβεται πίσω από τη μουσική της σειράς
Showbiz

Άγριες Μέλισσες: Αυτός είναι ο δημιουργός που κρύβεται πίσω από τη μουσική της σειράς

Πίσω από τη μουσική επιμέλεια της σειράς, κρύβεται ο Alex Sid. Ο δημιουργός και συνεργάτης των Άγριων Μελισσών μίλησε για όλα.

Και τη φετινή χρονιά, οι Άγριες Μέλισσες συνεχίζουν δυναμικά στο πρόγραμμα του ANT1. Μάλιστα οι δημιουργοί της σειράς φροντίσουν για την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε γύρισμα αλλά και τα πλάνα τα οποία θα περάσουν στο μοντάζ. Πίσω από τη μουσική επιμέλεια της σειράς, κρύβεται ο Alex Sid. Ο δημιουργός και συνεργάτης των Άγριων Μελισσών μίλησε για όλα.

- Για πρώτη φορά στην τηλεόραση, τα τραγούδια μιας σειράς γράφονται για συγκεκριμένες σκηνές;

«Δε νομίζω ότι είναι πρώτη φορά. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στα μιούζικαλ. Μπορεί οι "Μέλισσες" να μην είναι μιούζικαλ, αλλά ακολουθούν τους κανόνες της μυθοπλασίας για τη μικρή οθόνη. Το πρωτότυπο στη σειρά είναι ίσως ότι ο ερμηνευτής συχνά παίρνει το ρόλο του αφηγητή».

- Ζείτε σε δημιουργικούς ρυθμούς;

«Αυτόν τον καιρό, σίγουρα. Οι "Μέλισσες" μας έχουν βάλει σε μια κατάσταση εγρήγορσης. Μιλάμε καθημερινά για τραγούδια που έχουμε στα σκαριά και σχέδια για το προσεχές μέλλον. Είναι πανέμορφη η στιγμή που ζούμε».


- Αληθεύει ότι με δανεικό μικρόφωνο και κιθάρα δουλέψατε την πρόταση που σας ζήτησε ο σκηνοθέτης, Λευτέρης Χάριτος;

«Ναι, έτσι ακριβώς. Ήμουν τυχερός που βρέθηκαν δύο φίλοι να βοηθήσουν. Είναι τρομερό πόσο εύκολα θα μπορούσα να είχα πει "δεν έχω τα όργανα μαζί μου, δεν μπορώ να κάνω την πρόταση" και να το άφηνα εκεί. Ποτέ δεν το υποψιαζόμουν ότι εκείνο το πρωινό στο Λονδίνο, που είπα στην οικογένεια ότι δεν μπορώ να είμαι μαζί · τους λόγω δουλειάς, θα οδηγούσε σε αυτό που βιώνω σήμερα».

- Η εικόνα θέτει όρια ή με τη μαγεία της διευκολύνει το δημιουργό;

«Και τα δύο. Βάζει το δημιουργό μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο πρέπει αυτός να σεβαστεί. Από την άλλη, η δύναμη της μπορεί να απογειώσει μία μουσική. Όχι μόνο στο τελικό της στάδιο, αλλά και την ώρα της δημιουργίας. Η εικόνα οδηγεί το συνθέτη σε μονοπάτια που από μόνος του αυτός δεν θα ακολουθούσε».


- Πώς γράφτηκε το «Κάθε δειλινό»;

«Η μελωδία μου ήρθε πάνω σε μια βόλτα, σε ένα πάρκο στο Λονδίνο. Έτσι, με τα δανεικά εργαλεία έκανα το ντέμο. Όταν το άκουσε η Ουρανία Πατέλλη, με την οποία ήδη συνεργαζόμασταν, μου το ζήτησε για να γράψει στίχους, βασισμένους στο σενάριο των "Αγριων μελισσών". Όταν μου έστειλε τους στίχους, έκανα μια πρόχειρη ηχογράφηση για να το δώσουμε σε μια τραγουδίστρια να το πει. Όταν άκουσαν, το ντέμο οι συνεργάτες μας στη σειρά, αποφασίσαμε όλοι μας ότι έπρεπε να βγει όπως ήταν ήδη και να μην ερμηνευτεί από άλλον. Όλα ήταν κάπως τυχαίο. Η εμπιστοσύνη του Λευτέρη Χαρίτου και της Μελίνας Τσαμπάνη υπήρξε καθοριστική».

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved