Γρηγόρης Αρναούτογλου: Τι κρατά και τι πετά από το 2020;
Showbiz

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Τι κρατά και τι πετά από το 2020;

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο αγαπημένος παρουσιαστής, δεν δίστασε μάλιστα να μας πει και τι κρατά αλλά και πετά από το 2020.

Τι κρατάς και τι πετάς από το 2020;

Τι να κρατήσω, βρε Μαρία μου, τίποτα δεν κρατάω. Δεν θέλω να γίνομαι υπερβολικός, αλλά είναι τόσο θλιβερό και τραυματικό να φεύγουν άνθρωποι όλων των ηλικιών πια, που απλώς θέλω να κλείσω τα μάτια μου και όταν τα ξανανοίξω να έχει τελειώσει όλο αυτό το θρίλερ που ζούμε.

Τι σου έμαθε αυτή η χρονιά που φεύγει;

Κάτι που είχα ήδη αντιληφθεί και τα προηγούμενα χρόνια και το μαθαίνεις μεγαλώνοντας. Και βέβαια έχει να κάνει και με το ρητό της ζωής μου, μια φράση που είχε πει ο Ηράκλειτος, ότι «τα πάντα ρει».

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητα σου εν μέσω πανδημίας;

Τα πάντα άλλαξαν. Ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών. Και επειδή είμαι άνθρωπος που γενικά του αρέσει να αγγίζει τους άλλους ανθρώπους, μου έχουν λείψει πάρα πολύ οι αγκαλιές. Όσο για την καθημερινότητα μου, το γεγονός ότι είμαι κλεισμένος στο σπίτι είναι κάτι δύσκολο για μένα, γιατί γενικά μου αρέσει να κυκλοφορώ έξω. Αυτή η αλλαγή μου στοιχίζει.

Έχεις κάνει ψυχανάλυση πολλά χρόνια. Βοηθήθηκες από μνήμες που ανέσυρε σε τρόπους και μεθόδους που σε ώθησαν ώστε να μην πάθεις πανικό ή φόβο από την πανδημία που χτύπησε όλο τον πλανήτη;

Πριν από δέκα χρόνια έγραψα και ένα βιβλίο που είχε να κάνει με τις φοβίες. Αλλά όλο αυτό που συνέβη, ήταν πάνω από ψυχοθεραπεία ή υποτιθέμενες φοβίες. Είναι ένας υπαρκτός, αόρατος κίνδυνος, τον οποίον προσπαθείς να αντιμετωπίσεις με τα μέσα που έχεις και με τις γνώσεις που διαθέτεις. Εδώ χρειάζεται σεβασμός και ενημέρωση. Όπως επίσης χρειάζεται και πίστη στον Θεό ή σε ό,τι πιστεύει ο καθένας. Επίσης, με τον covid-19 δεν είναι ότι αν δεν προσέξεις κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις κακό σε αγαπημένα σου πρόσωπα ή σε άλλους ανθρώπους. Κι αυτό το θεωρώ εγκληματικό. Γι' αυτό όλη αυτή η κατάσταση ξεπερνάει μια απλή φοβία. Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Και πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας. Δεν χωράνε δικαιολογίες σε μια τέτοια κατάσταση.

Τι γνώμη έχεις για τους αρνητές της μάσκας και για εκείνους που πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη συνωμοσία;

Μου φαίνεται αδιανόητο ότι κάποιος μπορεί να πιστεύει τέτοιες θεωρίες, έπειτα από όλα αυτά που έχουν συμβεί παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας. Δεν θέλω καν να ανοίξω μια τέτοια συζήτηση. Δεν είναι ώρα για να αναλύουμε τις θεωρίες του καθενός. Εδώ μιλάει η επιστήμη. Και μπροστά στην επιστήμη τα πάντα σιωπούν.

Θα κάνεις το εμβόλιο μόλις έρθει;

Ναι, θα το κάνω.

Σε μια δική σου, προσωπική ανασκόπηση τι κρατάς από το 2020;

Ήταν μια υπέροχη χρονιά σε ό,τι αφορά και στην τηλεοπτική εκπομπή αλλά και στη ραδιοφωνική. Μέσα σε όλη αυτήν τη στενοχώρια που επικρατεί αυτήν τη χρονιά, νιώθω ότι τόσο η τηλεόραση όσο και το ραδιόφωνο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των ανθρώπων, εκτός από την ενημέρωση. Οι συνεργάτες μου κι εγώ δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και αυτό έχει αποδώσει. Ειλικρινά, είναι χιλιάδες τα μηνύματα και στην τηλεοπτική και στη ραδιοφωνική εκπομπή, στα οποία ο κόσμος μας λέει πόσο ανάγκη έχει να γελάσει και να περάσει όμορφα. Οπότε, από το 2020, πέρα από την υγεία, κρατάω και το ομαδικό καλό αποτέλεσμα στα επαγγελματικά μου, είπε ο Γρηγόρης Αρναουτογλου στο 7 μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved