Γιολάντα Μπαλαούρα: Η επιστροφή της στην τηλεόραση και ο ρόλος της «Ρούλας»
Showbiz

Γιολάντα Μπαλαούρα: Η επιστροφή της στην τηλεόραση και ο ρόλος της «Ρούλας»

Ύστερα από απουσία αρκετών ετών, επέστρεψε στη μικρή οθόνη με τη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» της ΕΡΤ και ως τηλεθεατές διαπιστώσαμε πόσο πολύ μας είχε λείψει.

Η Γιολάντα Μπαλαούρα δεν έχει μόνο ταλέντο αλλά και μεράκι για ό,τι κάνει και, παρά τις δυσκολίες, βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο αντιμετωπίζοντας τη ζωή με χιούμορ και θετική διάθεση.

Η ηθοποιός απολαμβάνει όχι μόνο τη συμμετοχή της στη σειρά, αλλά και τον ρόλο της, αυτόν της Ρούλας, ανύπαντρης θυγατέρας αντιεισαγγελέα εφετών, που γνωρίζει τα πάντα για τη γειτονιά.

Είχαμε πολύ καιρό να σας δούμε στην τηλεόραση και η συμμετοχή σας στα «Καλύτερα μα5 χρόνια» είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

«Η αλήθεια είναι ότι από την "Πολυκατοικία" και μετά δεν έτυχε να κάνω τηλεόραση. Είχα μια γκεστ εμφάνιση στη σειρά "Με λένε Βαγγέλη" και μετά ξεκίνησε η κρίση. Τα σίριαλ άρχισαν να μειώνονται δραματικά και πάνω σε αυτή τη συγκυρία ξεκίνησα συνεργασία με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, οπότε από το 2012 βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου έπαιξα πολύ ωραία πράγματα, από κωμωδία μέχρι τραγωδία. Το 2018 πήρα μέρος στην ταινία "Λούγκερ" που είναι να βγει στις αίθουσες αυτό το διάστημα. Τώρα ήρθε η συνεργασία με την ΕΡΤ και την Όλγα Μαλέα και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Μετά από χρόνια αποχής από την τηλεόραση ήρθε μια δουλειά ονειρεμένη με καταπληκτικούς συγγραφείς, τον Νίκο Απειρανθίτη και την Κατερίνα Μπέη και ένα εξαιρετικό συνεργείο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η ΕΡΤ ζει μια άνοιξη έχοντας στο πρόγραμμα της τρεις νέες σειρές και πολύ ωραίες εκπομπές. Και υπάρχει και το ERTFLIX που μπορεί να δει κανείς επίσης εξαιρετικά προγράμματα».

Πάντως επιστρέψατε σε ένα είδος που ξέρετε πολύ καλά, την κωμωδία.

«Ως είδος δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο ρόλος της Ρούλας έχει μια νότα κωμωδίας, αλλά όλη η ιστορία εξελίσσεται στα χρόνια της χούντας. Το ιστορικό πλαίσιο είναι πολύ δύσκολο και μέσα σε αυτό ζουν άνθρωποι των οποίων βλέπουμε την καθημερινότητα. Υπάρχουν εκείνοι που στηρίζουν το καθεστώς όπως ο Νίκος ο περιπτεράς, η Ρούλα, ο Παπαδόπουλος το αφεντικό του Στέλιου, εκείνοι που αντιστέκονται όπως ο Αντώνης που είναι φοιτητής, και οι άλλοι που δεν συμφωνούν αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν όπως ο Στέλιος. Όλη η ιστορία περνάει μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού, του Άγγελου και την αθωότητα με την οποία αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις, αλλά οι συγγραφείς μας δίνουν το στίγμα των καιρών. Κανείς δεν θέλει να εξωραΐσει τη χούντα. Ωστόσο, όσο σκληρές και να είναι οι εποχές, τα παιδιά βλέπουν τη ζωή πιο αθώα».

Πείτε μας για τη Ρούλα. Είναι πολύ αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε κάθε γειτονιά.

«Με τη Ρούλα δεν έχω καμία σχέση. Απεχθάνομαι το κουτσομπολιό και οτιδήποτε συμβαίνει θα το μάθω τελευταία. Η αλήθεια είναι ότι έχω συναντήσει πολλές Ρούλες και το υλικό ήταν τεράστιο. Η ηρωίδα μου ασχολείται με τις ζωές των άλλων γιατί δεν έχει δική της ζωή. Είναι ένας άνθρωπος μοναχικός. Είναι ανύπαντρη θυγατέρα ενός εισαγγελέα εφετών και ζει με τη σύνταξη του πατέρα της. Δεν είναι μόνη από άποψη, αλλά γιατί θέλει να βρει τον καλύτερο και έχει, όπως λέει και η ίδια, υψηλές προσδοκίες. Γι’ αυτό και λίγες πιθανότητες. Ψάχνει τον ιδανικό. Έχει τα πρέπει που της έχει "φορέσει" η οικογένεια της και ο κοινωνικός της περίγυρος που δεν την αφήνουν να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Επίσης είναι μια γυναίκα από γραφής του ρόλου κοκέτα», είπε η Γιολάντα Μπαλαούρα στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved