Πηνελόπη Πλάκα: «Αγαπώ τα χρήματα αλλά δεν είμαι δούλος τους»
Showbiz

Πηνελόπη Πλάκα: «Αγαπώ τα χρήματα αλλά δεν είμαι δούλος τους»

Η Πηνελόπη Πλάκα υποδύεται την Κατερίνα στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Η ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για όλους και για όλα.

Νιώθει, λέει, πολύ τυχερή που βρίσκεται στη νέα εποχή της ΕΡΤ και αποτελεί κομμάτι της σε μια περίοδο όπου η κρατική τηλεόραση επέλεξε να έχει όχι μία αλλά τρεις σειρές. Εκείνη πάντως βλέπει φανατικά και σχεδόν αποκλειστικά... «Πλάτανο»!

Μιλήστε μας λίγο για την Κατερίνα...

«Είναι ένα κορίτσι της πόλης, που είχε έναν μόνο στόχο: να περάσει στην ιατρική, ώστε να βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη. Κάτι άλλο, πέρα από τον στόχο της, δεν την αφορούσε. Τα κατάφερε, ενώ παράλληλα δημιούργησε και σχέση με τον Λουκά, που ήταν η πρώτη της ζωής της. Επέλεξε αυτή τη σχέση λόγω ασφάλειας και κοινών ενδιαφερόντων, αλλά όχι λόγω έρωτα. Και ενώ είναι πολύ δυναμική, ξέρει καλά τον εαυτό της και διεκδικεί πράγματα, στο θέμα έρωτας είναι ακόμα παιδί. Είναι λίγο άπειρη. Φτάνοντας λοιπόν στο χωριό για την περιουσία του παππού της, που είναι 3 εκατομμύρια, έρχεται αντιμέτωπη με έναν νεαρό, τον οποίο ερωτεύεται σιγά - σιγά. Εκείνος είναι πιο ανοιχτός, εκείνη πιο μαζεμένη, αλλά με τον καιρό ενδίδει στην πολιορκία».

Το ότι ενδίδει τι συνέπειες έχει στη ζωή της;

«Ένας έρωτας μας αλλάζει. Μας κάνει πιο ανοιχτούς, πιο ρομαντικούς, μας βγάζει τις πιο τρυφερές πτυχές μας, αλλά και τις πιο άσχημες, γιατί υπάρχει και πολύς εγωισμός σε όλο αυτό. Την Κατερίνα λοιπόν θα την αλλάξει ο έρωτας. Θα χαλαρώσει, θα γίνει πιο ήρεμη απέναντί του, αν και είναι κορίτσι που διατηρεί πολλές άμυνες. Ο Παναγής όμως θα την κάνει να τις ξεπεράσει, όπως και να ξεπεράσει τη λογική και να φερθεί σύμφωνα με το συναίσθημα της. Ο Παναγής ευθύνεται για την αλλαγή της».

Έχετε κοινά με την Κατερίνα;

«Θέλω να είμαι αυτόνομη και ανεξάρτητη, ενώ βάζω και εγώ στόχους και τους πετυχαίνω όπως εκείνη, στα υπόλοιπα όμως διαφέρουμε. Εγώ κινούμαι και με το συναίσθημα, ενώ εκείνη με τη λογική. Εκείνη βρίσκεται σε κόντρα με την οικογένειά της, κυρίως με τον μπαμπά της, εγώ όχι... Επιπλέον, έχω ερωτευτεί στη ζωή μου, δεν είμαι άπειρη όπως αυτή».

Ως Πηνελόπη, θα αφήνατε την πρωτεύουσα για να πάτε στο χωριό;

«Ως τα 7 μου ζούσα στο Άδεντρο Θεσσαλονίκης, οπότε το χωριό το αγαπάω πάρα πολύ. Είναι κάτι που έζησα και έχω μνήμες και εικόνες. Παρόλα αυτά, σε χωριό δεν νομίζω να πήγαινα, αλλά θα μπορούσα να ζω σε μια πόλη που δεν είναι η πρωτεύουσα».

Οι χαρακτήρες στη σειρά κάνουν αγώνα δρόμου για να κερδίσουν τη μεγάλη κληρονομιά. Εσείς αγαπάτε το χρήματα;

«Φυσικά και τα αγαπώ, γιατί σου δίνουν τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα που θέλεις και να έχεις μια ευχάριστη καθημερινότητα. Θα ήθελα να τα έχω για να ζω καλά, όχι όμως για να μη χρειαστεί να ξαναδούλεψω, ούτε θα έκανα τα πάντα μόνο και μόνο για να τα αποκτήσω. Τα αγαπώ αλλά δεν είμαι δούλος τους», είπε η Πηνελόπη Πλάκα στο tv 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved