Ναθαναήλ: Μιλάει στο gossip-tv για την εκστρατεία στήριξης της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι!
Showbiz

Ναθαναήλ: Μιλάει στο gossip-tv για την εκστρατεία στήριξης της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι!

H Αννίτα Ναθαναήλ παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά στο gossip-tv.gr και μίλησε για την οικονομική εκστρατεία που πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε για την Ιωάννα μετά το βιτριόλι.

Πρόκειται για μια παγκόσμια καμπάνια για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του προσώπου της άτυχης κοπέλας! Να σας θυμίσουμε ότι το περιστατικό με την άτυχη 34χρονη Ιωάννα συνέβη στις 20 Μάϊου 2020 και όλη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από την ανατριχιαστική αυτή είδηση.

Η επιχειρηματίας Αννίτα Ναθαναήλ μέσω μιας διεθνούς πλατφόρμας του εξωτερικού που αφορά δωρεές σε άτομα που χρήζουν βοήθειας καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά για την 34χρονη.

Η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr και μας εξήγησε πώς ξεκίνησε την εκστρατεία, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε με τον ερανικό λογαριασμό στην Ελλάδα, αν έχει έρθει σε επαφή με την Ιωάννα αλλά και πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην απόφαση να ξεκινήσετε τη μεγάλη εκστρατεία για την Ιωάννα;

Το γεγονός ότι η Ιωάννα δεν δέχεται καμία οικονομική βοήθεια από πουθενά. Δεν παίρνει κανένα επίδομα αναπηρίας και γενικότερα περνάει πολύ δύσκολα κι εκείνη κι η μητέρα της. Όλες οι θεραπείες της έχουν σταματήσει, διότι το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς και μονάδας για τον Covid - 19. Οπότε σε όποια κατάσταση είχε αρχίσει να προχωράει και να εξελίσσεται, έχει μπει μια άνω τελεία και αντιλήφθηκα ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση της. Έχουν περάσει τόσοι μήνες από τότε που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Περιγράψτε μας πώς από την σκέψη βρεθήκατε στην υλοποίηση της οικονομικής εκστρατείας για την Ιωάννα!

Ο σύζυγός μου, επειδή είναι Αμερικάνος και διατηρεί στενή φιλική σχέση με τον ιδρυτή της πλατφόρμας αυτής που χρησιμοποιούμε, της “Gofundme”, η οποία δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, ήταν πιο εύκολη η διαδικασία.

Λόγω της νομοθετικής κατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να λειτουργήσει εδώ, που αυτό αυτόματα σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια εκστρατεία στην Ελλάδα αλλά δεν είναι εμπόδιο από την άλλη να στηρίξει την Ιωάννα κάποιος που είναι από την Ελλάδα. Η πλατφόρμα αυτή είναι εντελώς καθαρή και διάφανη, δεν υπάρχουν κρατήσεις ή κρυφές κρατήσεις ενώ μας εγγυάται ότι η Ιωάννα θα βοηθηθεί και θα ωφεληθεί στο 100% από όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. Γι' αυτό ξεκινήσαμε την καμπάνια. Μάλιστα την καμπάνια της Ιωάννας την ανέλαβε η V.I.P. ομάδα της Αμερικής.

Η ίδια η εταιρία, η “Gofundme” κατέθεσε τα πρώτα 500 δολάρια και κάπως έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία! Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε σε όλον τον ελληνισμό, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Οι απανταχού Έλληνες από όλον τον κόσμο μπορούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν την εκστρατεία αυτή, γιατί η Ιωάννα χρειάζεται τώρα τη βοήθεια και όχι σε έξι μήνες! Επιπλέον έχω κάνει ήδη τις ενέργειες για τον ερανικό λογαριασμό που πρόκειται να ανοιχτεί αλλά αυτή είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία στην Ελλάδα. Δυστυχώς η νομοθεσία για τους ερανικούς λογαριασμούς είναι από το 1931. Δεν έχει αναθεωρηθεί η νομοθεσία από τότε μέχρι σήμερα. Γνωρίζω ήδη τρεις περιπτώσεις παιδιών που δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τους πόρους, εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατικής δυσκολίας και «έφυγαν» από τη ζωή.

Έτσι, βλέποντας όλη την κατάσταση, είπαμε να προσπαθήσουμε και να προχωρήσουμε με κάτι πιο «καθαρό» και λιγότερο γραφειοκρατικά χρονοβόρο. Η Ιωάννα πέρα από τα ιατρικά έξοδα που της δικαιολογεί ένας ερανικός λογαριασμός, που είναι συγκεκριμένα και αυστηρά, έχει κι άλλα έξοδα, οπότε είπαμε ότι η κοπέλα χρειάζεται χρήματα τώρα. Δέχτηκα πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μου ζητούσαν άνθρωποι να τους στείλω τον ελληνικό ερανικό λογαριασμό για να βάλουν χρήματα και τους εξηγούσα ότι ο λογαριασμός δεν ανήκει σε κάποια ελληνική τράπεζα. Από την άλλη δέχτηκα και την αμφισβήτηση περί φερεγγυότητας της πλατφόρμας “Gofundme” αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αδιάβλητη, ξεκίνησα αμέσως τις διαδικασίες.

Εσείς έχετε κάποια σχέση με την Ιωάννα, είχε τύχει να την γνωρίσετε; Την έχετε συναντήσει ποτέ;

Όχι, με την Ιωάννα δεν γνωριζόμαστε. Της μιλάω μόνο τηλεφωνικά, μιλάω και με έναν από τους δικηγόρους της και αυτή είναι όλη η επαφή μας. Έχουμε πει να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή. Ειδικά τώρα και για μένα δεν είναι βασική προτεραιότητα το να βρεθούμε από κοντά, ούτε για να κάνουμε κοινωνική συνεύρεση. Καθημερινά βρίσκομαι με πολύ κόσμο, μπαινοβγαίνω σε τηλεοπτικά στούντιο και το να πάω στο περιβάλλον μιας κοπέλας, που περνάει όλα αυτά που περνάει, μια στο εκατομμύριο να της φέρω κάποιον ιό στο σπίτι, δεν θα ήθελα να το φανταστώ.

Έχουμε μιλήσει με μηνύματα κάποιες φορές και της πρότεινα κάποιες λύσεις που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν σχετικά με την εμφάνισή της, κάποια προσθετικά που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Κι αυτό γιατί, επειδή κάνω κάποια συχνά ταξίδια στην Κίνα, έχω πρόσβαση σε κάποιες τεχνολογίες που μπορεί να μην είχαν πέσει στη δική της αντίληψη και κάπως έτσι ξεκίνησε μια επικοινωνία μεταξύ μας.

Σας εξιστόρησε ποτέ την περιπέτεια που έζησε και τις εικόνες που βίωσε εκείνη τη στιγμή της επίθεσης με το βιτριόλι;

Δεν τη ρώτησα ποτέ, δεν θέλω ποτέ να μάθω και να μου περιγράψει τις σκληρές εικόνες που βίωσε! Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά στην υγεία της και πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά! Αυτά ίσως τα συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο, αν και εφόσον το επιθυμεί η ίδια, η Ιωάννα. Εγώ προσπαθώ να τη στηρίξω οικονομικά και ψυχολογικά όσο περισσότερο γίνεται.

Πόσα χρήματα έχετε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής για την Ιωάννα;

Από τότε που ενεργοποίησα τον λογαριασμό και επικοινώνησα την εκστρατεία μπαίνω συνέχεια και κάνω ανανέωση για να δω πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί. Μέχρι χθες, είχαμε καταφέρει και είχαμε μαζέψει 5.000 δολάρια και μέχρι σήμερα (04/01) το ποσό ανέβηκε στα 5.823 δολάρια.

#helpforioanna

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved