Συγκολονίζει ο Σιωμόπουλος: «Σοκαρίστηκα με την φυγή του, πέθανε στα χέρια μου»
Showbiz

Συγκολονίζει ο Σιωμόπουλος: «Σοκαρίστηκα με την φυγή του, πέθανε στα χέρια μου»

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, μεταξύ άλλων, μίλησε για το πολυτιμότερο δώρο που του έφερε το 2020 αλλά και την απώλεια που τον σημάδεψε.

Η εκπομπή «ΜΕGΑ Σαββατοκύριακο» έχει ξεχωριστή απήχηση στο κοινό, ενώ βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στον τηλεοπτικό αέρα. Τα συναισθήματα σου;

Όταν «έφυγε» ο πατέρας μου, αισθάνθηκα ότι χάθηκε ένα δικό μου κομμάτι... Σοκαρίστηκα με τη φυγή του. Πέθανε στα χέρια μου. Δεν υπάρχει ημέρα που περνά χωρίς να τον σκέπτομαι. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας με την εκλεκτή συνάδελφο και πλέον φίλη, Στέλλα Γκαντώνα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή το κοινό αγκάλιασε αυτήν την ομαδική δουλειά. Αναδεικνύουμε τα θέματα της επικαιρότητας, απαντάμε στα ερωτήματα των τηλεθεατών και αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς τους. Είμαστε μια ενημερωτική παρέα. Επιθυμούμε να φέρνουμε στην επιφάνεια όλα όσα απασχολούν τους πολίτες και να κινητοποιούμε το κράτος, ώστε να δίνει λύσεις.

Έχει στο βιογραφικό σου δεκαπέντε χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού αέρα. Νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί βετεράνοι ελληνική τηλεόραση, παρά τη νεαρή ηλικία σου.

Η αλήθεια είναι πως η συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλά­δα» με βοήθησε καταλυτικά, ώστε να έχω την άνεση και τη γνώση να σταθώ στην πρωινή, ενημερωτική ζώνη του ΜΕΘΑ. Η εμπειρία που απέκτησα με τα χρόνια, στις τόσες ώρες τηλεοπτικού αέρα αλλά και τις διαφορετικού ύφους συνεντεύξεις, ήταν πολύτιμη. Ήμουν τηλεοπτικά ενεργός, πριν ακόμα ξεσπάσει η οικονομική κρίση. Έχω ζήσει όλες τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επέφεραν τα μνημόνια. Θυμάμαι πως οι τηλεθεατές έστελναν μη­νύματα απόγνωσης στην εκπομπή. Υπήρ­ξαμε μάρτυρες τραγικών συνθηκών διαβί­ωσης συμπολιτών μας.

Τι έμαθες από τον Γιώργο Παπαδάκη;

Η συμβουλή του ήταν να ακούμε τον κό­σμο. Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες και δεν εξυπηρετούμε την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Το 2020 σου χάρισε το ομορφότερο δώρο της ζωής σου, αφού έγινες πατέρας για πρώτη φορά.

Όντως. Το 2020, παρότι επώδυνο, με ό,τι επέφερε στην ανθρωπότητα, στο δικό μου μυαλό θα μείνει χαραγμένο για το τεράστιο δώρο του. Την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στις 2.45 το πρωί, όταν η γυναίκα μου έφερε στον κόσμο το παιδί μας, ένιωσα σαν να ξαναγεννήθηκα. Αυτή τη μοναδική κι ανεπανάληπτη στιγμή δεν θα την άλλαζα με καμία επιτυχία στον κόσμο. Δεν μπαίνει στη ζυγαριά.

Ο γιος σου Ιωάννης, όπως πρόκειται να βαπτιστεί, θα πάρει το όνομα του πατέρα σου, ο οποίος «έφυγε» πριν από μερικά χρόνια από τη ζωή. Σου λείπει;

Για κάθε παιδί θεωρώ ότι ο πατέρας του είναι το στήριγμά του. Όταν «έφυγε» αισθάνθηκα ότι έφυγε ένα δικό μου κομμάτι. Υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφους, από τους πρωτοπόρους στο οικονομικό ρεπορτάζ. Εξαιτίας του ακολούθησα αυτό το επάγγελμα. Μου μεταλαμπάδευσε το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Πάνω και πέρα απ’ όλα όμως ήταν φίλος μου. Σοκαρίστηκα με τη φυγή του. Πέθανε στα χέρια μου. Δεν υπάρχει μέρα που να περνά χωρίς να τον σκέφτομαι, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Τv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved