Τσαρούχας: «Είναι πολύ ανησυχητικό αυτή τη στιγμή ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει»
Showbiz

Τσαρούχας: «Είναι πολύ ανησυχητικό αυτή τη στιγμή ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε γι’ αυτό που τον τρομάζει περισσότερο από όλα αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες λόγω κορονοϊού και αυστηρών μέτρων που επηρεάζουν τα πάντα γύρω. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στις διαδικτυακές πλατφόρμες με τις θεατρικές παραστάσεις και αν θα έκανε κι ο ίδιος αν του προταθεί. Διαβάστε τι είπε ο ίδιος στη συνέντευξή του...

- Πλέον περνάμε πάρα πολύ χρόνο στο σπίτι...

Αυτό είναι το κακό, πλέον έχουμε πάρα πολύ χρόνο πια να σκεφτόμαστε...

- Δεν πρέπει;

Έχουμε πάψει να είμαστε παραγωγικοί όμως, δηλαδή στον δικό μας τομέα, στις παραστατικές τέχνες, δεν ξέρω αν έχουμε επάγγελμα, εδώ και 8-9 μήνες και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμα δε θα έχουμε επάγγελμα. Η πολιτεία λέει ότι υποστηρίζει, αλλά δεν το κάνει, ενισχύει πάρα πολύ λίγους με 534 ευρώ τον μήνα. Αυτό όμως είναι ανέκδοτο για τα σημερινά δεδομένα όταν κάποιος έχει οικογένεια, ενοίκια, λογαριασμούς, δάνεια, ΔΕΚΟ... χωρίς να μειώνεται τίποτα.

- "Πενία τέχνες κατεργάζεται", έτσι έχουμε νέα δεδομένα, διαδικτυακές πλατφόρμες για τις θεατρικές παραστάσεις.

Δεν είναι θέατρο αυτό, το θέατρο προϋποθέτει την ύπαρξη ηθοποιών και κοινού, δια ζώσης, στην ίδια αίθουσα, εκεί υπάρχει το ρευστό της ενέργειας, εκεί αντιλαμβάνεσαι την παράσταση, εκεί μπορείς να την παρακολουθήσεις, να συγκινηθείς, να σου αρέσει ή όχι, κι έτσι μπορεί να λειτουργήσει ο ηθοποιός. Το να γίνεται μια κινηματογράφηση μιας παράστασης, καλή ή κακή, δεν εξετάζω αυτό, είναι ένα στείρο πράγμα, κι αυτό δεν είναι θέατρο.

- Είναι μια κατάσταση που δίνει προς στιγμήν μια επαγγελματική και οικονομική ανάσα, δεδομένου ότι δε γνωρίζουμε το πότε και το πώς θα τελειώσει όλο αυτό;

Δε θα επιστρέψει ποτέ εκεί που ήμασταν, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Να είναι μετάβαση σ' ένα άλλο μοντέλο, ναι, εκεί πάμε, απλώς δεν θα είναι αυτό που ξέρουμε, καθώς το θέατρο έχει πολύ συγκεκριμένες συνισταμένες και προϋποθέσεις, δεν θα έχουμε θέατρο. Δε μπορούμε να δεχθούμε ότι θα βλέπουμε θέατρο από τον υπολογιστή ή από την τηλεόραση, γιατί δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο.

- Δεν θα το κάνεις αν σου προταθεί;

Να παρακολουθήσω παράσταση, όχι βέβαια, δεν θα το κάνω, πόσο καλά να το κινηματογραφήσει; Αλλά αν εκεί εξελιχθεί η δουλειά μου, θα το κάνω, γιατί πρέπει να ζήσω.

- Τι σε τρομάζει περισσότερο από όλα αυτά που ζούμε;

Τίποτα, είμαστε παλιοί και δεν επιτρέπεται να μας τρομάζουν πράγματα. Επιβάλλεται να προσπαθούμε, να δούμε τι είναι αυτό που συμβαίνει, να ψάχνουμε στο παρελθόν, στα σήματα που έρχονταν γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα και να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε ορισμένα πράγματα. Αυτό που είναι πολύ ανησυχητικό αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει, κι είναι ένας παράγοντας ο οποίος εντείνει τον φόβο των ανθρώπων. Η πάνω από 50 χρόνια εμπειρία μου στη ζωή αυτή, μου λέει ότι αυτό δεν γίνεται συμπτωματικά, είπε στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved