Τσαρούχας: «Δε με απασχολεί αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω, σε σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί μου»
Showbiz

Τσαρούχας: «Δε με απασχολεί αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω, σε σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί μου»

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Πασχάλης Τσαρούχας παραδέχτηκε ότι δεν μετανιώνει για όσα έχει κάνει στη ζωή του.

Ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τις φετινές γιορτές, για τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για να λύσει εργασιακά τους θέματα. Διαβάστε τι είπε...

- Υπάρχει κάτι για το οποίο στον απολογισμό της ζωής σου έχεις μετανιώσει;

Όχι, γιατί να μετανιώσω; Κάθε φορά έκανα το καλύτερο που μπορούσα, εκ των υστέρων, 20 χρόνια μετά, να πω ότι έκανα λάθος; Μπορεί να έκανα και λάθος, σε σχέση με τη σημερινή γνώση που έχω για τα πράγματα, τότε όμως δεν ήταν έτσι.

Δε μπορείς να φανταστείς το 2000, ότι το 2020, θα σου φαίνεται αφύσικο να βλέπεις έναν άνθρωπο στο πρόσωπο κι όχι με μάσκα, κι ότι όλο αυτό το πράγμα θα έχει αλλάξει μια κοινωνία ολόκληρη.

- Έχουν σταματήσει να λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ερωτικές, οι κοινωνικές, με τον τρόπο που γνωρίζαμε ως τώρα.

Τα παιδιά μας πώς θα ερωτευτούν; Πώς θα παίξουν, πώς θα διασκεδάσουν; Αυτό με απασχολεί πάρα πολύ. Δε με απασχολεί το αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω, σε σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί μου.

- Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν διαφορετικές.

Έχει αλλάξει όλη η ζωή, οι γιορτές μας πειράζουν; Δεν γιορτάζεις όταν δεν έχεις ζωή, γιορτάζουν αυτοί που έχουν ζωή.

- Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον τελευταίο καιρό, έχει λάβει ενεργό δράση σε ό,τι αφορά, στα επί σειρά ετών, άλυτα εργασιακά σας θέματα.

Εκτός από τον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Άρη Λάσκο, από πίσω υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο, όλοι εμείς οι εκλεγμένοι, που βοηθάμε. Το Σωματείο ήρθε ν' αλλάξει, για κάποια χρόνια δραστηριοποιούνταν στον εξής ένα τομέα, της απεργίας, λες και δούλευε κανείς για να κάνει απεργία. Η απεργία δεν είναι ένα άχρηστο εργα­λείο, είναι χρήσιμο όταν χρειάζεται.

- Κάποτε εθεωρείτο το "όπλο" του εργάτη.

Τότε που δούλευαν οι εργάτες, τώρα που σ' έναν κλάδο 10.000 ανθρώπων, δουλεύουν οι 500; Το 10.000 είναι σχηματικό, είναι πολλές χιλιάδες περισσότερες... Ποιος θα απεργήσει; Κι άντε ν' απεργήσουν εκείνοι, τι έγινε; Δεν υπάρχει κόστος για το σύστημα. Το ΣΕΗ με τη νέα διοίκηση, φροντίζει ν' αναθερμάνει τις διεθνείς σχέσεις, με όλα τα σωματεία στον υπόλοιπο κόσμο, προσπα­θεί, έχει διεκδικήσει και σ' έναν βαθμό το έχει πετύχει, την εγγραφή των εργαζομένων στις τέχνες στην πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ, έχει μια ανθρωπιστική δράση, βοηθάμε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Επίσης προσπαθούμε να μπούμε στην διαδικασία της συμφωνίας για τις καινούργιες συλλογικές συμβάσεις, είπε στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved