Πρεζεράκου: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το ατύχημα και η νέα της αποκάλυψη
Showbiz

Πρεζεράκου: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το ατύχημα και η νέα της αποκάλυψη

Έρρικα Πρεζεράκου:«Η ζωή μου κρίθηκε μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο»

H Έρρικα Μπρεζεράκου έχοντας αντιμετωπίσει ένα σοκαριστικό ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό μέρους του χεριού της, δεν θα ξεχάσει ποτέ τα όσα βίωσε στο πρόσφατο παρελθόν.

Μιλώντας στο περιoδικό ΟΚ! η Έρρικα Μπρεζεράκου περιγράφει...

Είχα μόλις φτάσει στην Κύθνο για διακοπές – ήταν το πρώτο πρωινό στο νησί. Ωραίος, ζεστός Αύγουστος, μπόλικος κόσμος στην παραλία της Αγίας Ειρήνης. Έγραψα λίγο, έκανα μια βουτιά. Αργά το μεσημέρι με προσκάλεσαν μαζί με την παρέα μου να πάμε για φαγητό σε μια κοντινή παραλία. Μπήκαμε στο φουσκωτό –τέσσερα άτομα ήμασταν–, καθίσαμε και ξεκινήσαμε. Δεν είχαμε βγει καλά καλά από το λιμανάκι, όταν ο οδηγός του σκάφους έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό 180 μοιρών. Ξαφνικά από το κάθισμά μου εκσφενδονίστηκα μέσα στη θάλασσα…

Βρέθηκα ξαφνικά κουτρουβαλώντας μέσα στο νερό και άκουσα έναν περίεργο θόρυβο – το «γκαπ» της προπέλας που έκοβε το χέρι μου. Μόνο που εγώ δεν το ήξερα τότε. Το κατάλαβα βγαίνοντας στην επιφάνεια και βλέποντας τη δεξιά παλάμη μου κομμάτια – κομμένη στη μέση, μύες, σάρκες, όλα μια ματωμένη μάζα, το μικρό μου δαχτυλάκι να κρέμεται» αναφέρει.

Και συνεχίζει...

«Ακόμα κι εγώ σοκαρίστηκα από το πόση δύναμη, πόση ψυχραιμία έδειξα. Άρχισα αμέσως να κολυμπάω προς το σκάφος με το άλλο χέρι μου, για να σωθώ. Φτάνω, με τραβούν επάνω, γυρνάμε αμέσως πίσω στο λιμάνι, με τρέχουν στο ιατρικό κέντρο. Ο αγροτικός γιατρός με το που είδε το τραύμα, χλώμιασε. Έχω μια διαύγεια απίστευτη, λειτουργώ σχεδόν σαν γιατρός στην εντατική. Τους ζητάω να μου βάλουν ορό, να βάλουν πάγο στο μικρό μου δάχτυλο μήπως και κατάφερνα να το σώσω, να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις στείλουν στους γιατρούς του ΚΑΤ. Είχα μπει σε κατάσταση επιβίωσης» λέει.

«Η ζωή μου κρίθηκε μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο. Αν όπως ανέβαινα στην επιφάνεια του νερού και βρέθηκα ακριβώς κάτω από τις προπέλες στη θέση του χεριού μου βρίσκονταν τα μαλλιά ή το κεφάλι μου, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ να μιλάμε».
«Ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που μου συνέβη. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί. Βρέθηκα κάτω από δύο προπέλες. Εστίασα στην ευγνωμοσύνη ότι είμαι ζωντανή. Νομίζω πως ψυχολογικά με βοήθησε πολύ το ότι είχα κάνει «δουλειά» με τον εαυτό μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, οπότε, σε γενικές γραμμές, ήμουν καλά, με εξαίρεση κάποιους εφιάλτες που είχα. Έβλεπα στον ύπνο μου πως η προπέλα μού έκοβε το κεφάλι και πεταγόμουν επάνω», αποκαλύπτει.

Πώς είναι η κατάσταση του χεριού της;

«Το χέρι μου δεν είναι λειτουργικό ακόμα. Τους τελευταίους μήνες κάνω καθημερινά τρίωρες φυσικοθεραπείες, χειρομάλαξη, ασκήσεις σε ειδικό μηχάνημα, ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να υποβληθώ σε δύο τουλάχιστον χειρουργεία, επειδή, τώρα του λείπουν κάποιοι μύες. Σε άλλα δάχτυλα έχω αίσθηση αφής, σε άλλα όχι, ο αντίχειρας και ο δείκτης κλείνουν δύσκολα, δεν έχουν δύναμη και δεν μπορώ να είμαι λειτουργική στην καθημερινότητά μου.

Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πιάσω ένα πιρούνι, να δακτυλογραφήσω, να κρατήσω το μολύβι. Κάνω προσπάθειες να μάθω να γράφω με το αριστερό. Το καλό είναι πως αν γινόταν τώρα κάστινγκ για άλλο ένα sequel των Πειρατών της Καραϊβικής, σίγουρα θα με έπαιρναν – τον γάντζο τον έχω έτοιμο! (Γελάει)».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved