Αποκλειστικό: Βασίλης Γκουρούσης: «Το θέατρο χρειάζεται στήριξη από όλους τους φορείς»
Showbiz

Αποκλειστικό: Βασίλης Γκουρούσης: «Το θέατρο χρειάζεται στήριξη από όλους τους φορείς»

Συνέντευξη στο gossip-tv.gr, παραχώρησε ο θεατρικός παραγωγός, Βασίλης Γκουρούσης.

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για τις δυσκολίες που επικρατούν στον κλάδο λόγω του κορονοϊού, για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και όχι μόνο.

Μίλησε επίσης και για τις παραστάσεις που προβάλλονται σε online streaming.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη παρακάτω...

  • Κύριε Γκουρούση, ο κορονοϊός έχει φέρει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Εσείς ως θεατρικός παραγωγός πώς το βιώνετε όλο αυτό;

Ήρθε ο κορονοϊός και είμαστε υποχρεωμένοι και οφείλουμε να προσέξουμε τους εργαζόμενους μας, την υγεία την δική μας αλλά και των θεατών.

  • Πριν κλείσουν τα θέατρα, είχατε σκοπό να ανεβάσετε κάποια παράσταση και δεν τα καταφέρατε;

Είχα σκοπό να ανεβάσω δύο παραστάσεις όχι μια! Και τελικά όχι μόνο δεν ανέβασα παραστάσεις αλλά βρέθηκα να έχω πληρώσει δικαιώματα για έργα τα οποία δεν έχουν παιχτεί και δεν ξέρω αν θα παιχτούν κιόλας.

  • Τι γίνεται όσον αφορά τα έξοδα που τρέχουν, όπως είναι για παράδειγμα τα ενοίκια στα θέατρα.

Βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή.

Εκεί βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή. Η ΔΕΗ μας στέλνει το ρεύμα βάση περσινής κατανάλωσης, οι ιδιοκτήτες μας πιέζουν για τα ενοίκια, και με το δίκιο τους. Το τοπίο δεν είναι απλά θολό, είναι κατάμαυρο. Η επιβίωση του θεατρικού κλάδου όσον αφορά τα οικονομικά καθίσταται πλέον σχεδόν αδύνατη. Θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει ένα σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης για το ελληνικό θέατρο.

  • Τι αντίκτυπο θα έχει στο θέατρο όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε σήμερα, όταν επιστρέψουμε στην «κανονικότητα»;

Πιστεύω ότι η ζημιά που έχει γίνει στον κόσμο του θεάτρου είναι τεράστια και το θέατρο θα αργήσει πάρα πολύ να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς. Όπως είπαμε και νωρίτερα χρειάζεται στήριξη στο θέατρο, στήριξη από όλους τους φορείς.

  • Κάποιοι ηθοποιοί, όπως είναι για παράδειγμα η κυρία Χρυσούλα Διαβάτη, είναι κατά του online streaming και έχουν ξεσπάσει ενάντια σε αυτό το νέο εγχείρημα. Εσείς τι θα απαντούσατε σε όλους αυτούς που δεν συμφωνούν με την προβολή θεατρικών παραστάσεων στο διαδίκτυο;

Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός και θέλει το θεατή όπως είπε η κυρία Διαβάτη. Εδώ μιλάμε όμως για θέμα επιβίωσης, από αυτές τις παραστάσεις, τις ιντερνετικές, ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες και όλοι όσοι ασχολούνται με τις παραστάσεις θα έχουν κάποια έσοδα. Είναι θέμα επιβίωσης, αυτό τα λέει όλα.

  • Είναι μια ανάσα για τους ηθοποιούς και για όσους εργάζονται στο θέατρο, τα έσοδα που προκύπτουν από τις online παραστάσεις;

Βέβαια είναι μεγάλη ανάσα τα έσοδα που έρχονται από τις online παραστάσεις.

  • Εσείς, σε συνεργασία με τις θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση θα προβάλλετε τη βραβευμένη παράσταση «Με τη σιωπή». Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση αλλά και γι’ αυτή τη συνεργασία.

Η εταιρία Θεατροκίνημα σε συνεργασία με τις θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση, θα παρουσιάσουν μέσω worlddwide online streaming, την Παρασκευή 15.1, το Σάββατο 16.1 και την Κυριακή 17.1 και ώρα 20.00, την βραβευμένη θεατρική παράσταση «Με τη Σιωπή» του Αλεχάντρο Κασόνα, που χάρισε στην Μίρκα Παπακωνσταντίνου το πρώτο Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα βραβεία Αθηνοράματος και στον Προμηθέα Αλειφερόπουλο την πρώτη του υποψηφιότητα ως Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού. Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση που αξίζει να δουν όλοι!

Όσο για την συνεργασία, είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργάζομαι με την οικογένεια Λεμπέση που είναι σταθμός για το ελληνικό θέατρο

  • Ετοιμάζετε κάποια νέα παραγωγή; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Το μέλλον αβέβαιο, παρόλα αυτά έχουμε δύο παραγωγές υπόψη μας και με την πρώτη ευκαιρία πιστεύω ότι θα αρχίσουμε πρόβες, με τη βοήθεια του Θεού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved