Σπύρος Μισθός: Αυτή ήταν η τελευταία του συνέντευξη
Showbiz

Σπύρος Μισθός: Αυτή ήταν η τελευταία του συνέντευξη

Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Μισθού "πάγωσε" όλον τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και το ευρύ κοινό που τον θαύμασε, τον αγάπησε και τον χειροκρότησε! 

Πως είσαι αυτόν τον καιρό;

Είμαι με τα παιδιά μου, τα οποία λατρεύω, τον Γεωργάγγελο και την Άννα. Στο σχολείο έτσι θέλω να τον φωνάζουν, καθώς έχει πάρει το όνομα του μπαμπά μου Γιώργος, ενώ το Άγγελος, ήταν επειδή το ήθελε η πρώην γυναίκα μου, της άρεσε. Περιμένω να βγω στη σύνταξη, ουσιαστικά έχω παραδώσει, έχω κλείσει την εφορία, δεν έχω ενεργό δράση.

Είσαι νέος ακόμα, δεν θέλεις να δουλέ­ψεις άλλο;

Όχι… όχι… Δεν θέλω να δουλέψω άλλο, κουράστηκα. Βρίσκομαι 35 χρόνια, κλεισμένα, στον χώρο της υποκριτικής. Δεν θέλω να δουλέψω άλλο, απογοητεύ­τηκα από το θέατρο, είχα και μια περιπέτεια στα Γιάννενα, που ήμουν καλλιτεχνικό5 διευθυντή5 στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, κι έφυγα από εκεί, ενώ δεν άξιζε να φύγω... Μετά το "Καλημέρα Ζωή", που τελείωσε το 2007, πήγα στα Γιάννενα, κι έμεινα 4 χρόνια. Δεν θέλω άλλο, έχω κουραστεί, θέλω ν' ασχοληθώ μόνο με τα παιδιά μου. Είμαι μόνο5 μου, δεν έχω χέρι βοηθείας. Οι γονείς μου έχουν πεθάνει, δεν έχω αδέλφια. Να πάω να δουλέψω με ποσοστό στο θέατρο, με 300-400 ευρώ τον μήνα και να μην έχω ούτε για τη γυναίκα που θα κρατήσει τα παιδιά; Μου έχουν γίνει προτάσεις, αλλά με τις προϋποθέσει που μου τις έκαναν, είπα όχι.

Αν τα χρήματα ήταν περισσότερα, θα σκε­φτόσουν να δουλέψεις;

θα το σκεφτόμουν, βέβαια, γιατί αυτή τη στιγμή περνάω πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά, δεν έχω οικονομικούς πόρους, δεν είναι δυνατόν να ζεις από επιδόματα.

Αυτό κάνεις, έτσι ζεις;

Βέβαια...Έχω και μια βοήθεια από ένα συγγενή μου στα Γιάννενα, αδελφό τη5 μητέρας μου. Περνάω πάρα πολύ δύσκολα. Αν μου έκαναν μια πρόταση που οικονομικά θα με έκανε να ζήσω λίγο άνετα με τα παιδιά μου, θα έκανα έναρξη εργασιών. Έτσι έχω αποσυρθεί...

Πως είναι να μεγαλώνει μόνος τα παιδιά σου; Έχεις τον ρόλο της μητέρας κάποιες φορές;

Γίνεται να μην τον έχω; Τα παιδιά είναι κοντά μου, το εκλαμβάνουν θετικά, δεν έχουν πρόβλη­μα. Μιλάμε, τα λέμε όλα, θέλω να πηγαίνουν στη μητέρα τους όσο γίνεται πιο συχνά. Τα πηγαίνω πολλές φορές, η μεγάλη δεν θέλει να πάει, ο μικρός λιγότερο... Είναι πολύ δύσκολα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Τώρα έχει μεγαλώσει η κόρη μου και κρατάει το μικρό, ενώ πολλά βράδια μου λέει: "Μπαμπά βγες έξω", μπορώ να βγω και να γυρίσω αργά. Ο Γιώργος γεννήθηκε το 2010 στα Γιάννενα και θέλει ν' αγαπάω περισσότερο αυτόν κι όχι την Άννα, η οποία είναι 5 χρόνια μεγαλύ­τερη του. Η Άννα γεννήθηκε πριν τελειώσει το σίριαλ "Καλημέρα Ζωή", έτσι την έπαιρνα και την πήγαινα στο γύρισμα.

Τι αναπολείς από το παρελθόν;

Το θέατρο, έχω καλή θεατρική παιδεία, τελείωσα τη σχολή του Εθνικού θεάτρου. Αναπολώ πολλές ωραίες στιγμές, αγωνίες, τρακ, γιατί πάντα πρέ­πει να έχεις τρακ.

Έχεις κάνει λάθη;

Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι λάθη, τα περισσότερα λάθη τα έχω κάνει εγώ στη ζωή μου.

γυρίσω αργά. Ο Γιώργος γεννήθηκε το 2010 στα Γιάννενα και θέλει ν' αγαπάω περισσότερο αυτόν κι όχι την Άννα, η οποία είναι 5 χρόνια μεγαλύ­τερη του. Η Άννα γεννήθηκε πριν τελειώσει το σίριαλ "Καλημέρα Ζωή", έτσι την έπαιρνα και την πήγαινα στο γύρισμα.

Αν αύριο έρθει μια μεγάλη επιτυχία, πού θέλεις να είναι, στα προσωπικά ή στα επαγ­γελματικά σου;

Στα προσωπικά μου, έχω κλείσει τον κύκλο μου ως ηθοποιός. Ό,τι έχω κάνει είχε επιτυχία, κανείς δεν είπε ότι είμαι κακό5 ηθοποι05. Πάντα ήμουν μέσα από του3 διακριθέντες. Χωρίζω τους ηθοποιούς στους συμπαθείς κι αντιπαθείς. θέλω να πιστεύω ότι ήμουν από αυτούς που ο κόσμος αγάπησε πολύ.

Σου λείπει το χειροκρότημα;

Μου λείπει η ικανοποίηση της δημιουργίας. Πρώ­τα πρέπει να σε αποδεχθεί το σινάφι σου και μετά ο κόσμος.

Οι συνάδελφοι σου, σου τηλεφωνούν, έχεις επαφές μαζί τους;

Όχι, ελάχιστοι συνάδελφοι...

Σε έχουν βοηθήσει;

Όχι, δε με έχουν βοηθήσει, γιατί να με βοηθή­σουν;

Ανθρώπινα, συναδελφικά... Γιατί όχι;

Όχι, περισσότερο μπορεί να με έχουν βοηθήσει οι απλοί άνθρωποι, εκτός χώρου, παρά εκείνοι του χώρου μου. Όχι, καθόλου δεν με έχουν βοηθήσει άνθρωποι από τον χώρο μου. Μόνο ένας θεατρικός επιχειρηματίας με βοήθησε που με αγαπάει κι εξα­κολουθεί να με στηρίζει και τώρα, όποτε του ζητάω με βοηθάει.

Εσύ, βοήθησες άλλους αν­θρώπους;

Πολλές φορές έχω βοηθήσει, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει μόνο να παίρνουν. Τάιζα τα μισά Γιάννενα όταν ήμουν εκεί, τόσο που τότε με τη γυναίκα μου τσακωνό­μασταν πολλές φορές..."Γιατί τους ταΐζεις όλους;" μου έλεγε... Ήμουν γενικώς σπάταλος.

Έχεις "φάει" πολλά χρήματα;

Ναι, ήμουν σπάταλος.'Εχω εισπράξει αγνωμοσύνη, αδιαφορία και τώρα στα δύσκολα, οφείλω να πω, πως τώρα βλέπω τους φίλους μου, ποιοι πραγματι­κά είναι.

Τα παιδιά σου σ' έχουν βοηθήσει ψυχολογικά, αλλά και στον τρόπο σκέψης σου;

Βέβαια και ψυχολογικά, αλλά και στον τρόπο σκέψη. Παντρεύτηκα μεγάλος σε ηλικία, στον δεύτερο μου γάμο, γιατί είχα κι έναν πρώτο γάμο, μικρή διάρκεια, χωρίς παιδιά. Ήθελα οικογένεια, την αναζητούσα, ίσως επειδή ήμουν χορτάτος και πολύ τυχερός στη ζωή μου, έζησα πολύ ωραία χρόνια, δεν έχω παράπονο.

Ποιο ήταν το δύσκολο κομμάτι ζωής που κλή­θηκες ν' αντιμετωπίσεις;

Μου είπε ο μακαρίτης ο Νίκος Φώσκολος, όταν γεννήθηκε η Άννα, "εκτός από καλός ηθοποιός θα πρέπει τώρα να γίνεις και σκηνοθέτης". Δεν κατά­λαβα και τον ρώτησα γιατί το λέει...μου απάντησε: "Γιατί τώρα αρχίζει η πιο δύσκολη σκηνοθεσία της ζωής σου, να μεγαλώσει ένα παιδί", αυτό είναι το πιο δύσκολο, αν έχεις κάποιες αξίες, διαφορετικά είναι το πιο εύκολο, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved