Ρουβάς: Έφτιαξε τα ταχινοπιτάκια του Πετρετζίκη για την οικογένειά του – Μάθε και συ τη συνταγή!
Showbiz

Ρουβάς: Έφτιαξε τα ταχινοπιτάκια του Πετρετζίκη για την οικογένειά του – Μάθε και συ τη συνταγή!

O Σάκης Ρουβάς μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε πεντανόστιμα και υγιεινά ταχινοπιτάκια για όλη την οικογένεια!

Ο τραγουδιστής λατρεύει να μαγειρεύει και πολλές φορές ακολουθεί πιστά τις συνταγές του μοναδικού chef Άκη Πετρετζίκη! Έτσι έκανε και το Σάββατο που μας πέρασε… Έφτιαξε ταχινοπιτάκια για την Κάτια και τα παιδιά του και όλοι ξετρελάθηκαν. Η Κάτια ξετρελάθηκε τόσο που δημοσίευσε και φωτογραφία με τα ταχινοπιτάκια του Σάκη και τόνισε ότι είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη…

Για τα ταχινοπιτάκια του Πετρετζίκη που τα έφτιαξε και ο Ρουβάς θα χρειαστείτε!

Για το σιρόπι

250 γρ. νερό

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ κανέλα

1/2 λεμόνι, τις φλούδες του

Για τα ταχινοπιτάκια

6 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη

100 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.σ. κανέλα

360 γρ. ταχίνι

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι.

Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα ταχινοπιτάκια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον φούρνο.

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 6 φύλλα.

Ενώνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε σε ένα φύλλο μαργαρίνη με ένα πινέλο. Απλώνουμε περίπου 1 κ.σ. από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και 60 γρ. ταχίνι σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Τυλίγουμε διαγώνια σε ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.

Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη-κανέλα.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτά, απλώνουμε με ένα κουτάλι το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε.

Δείτε παρακάτω τα ταχινοπιτάκια του Σάκη Ρουβά!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved