Άγριες Μέλισσες: Ο αδελφός της Πηνελόπης είναι βιρτουόζος στο βιολί!
Showbiz

Άγριες Μέλισσες: Ο αδελφός της Πηνελόπης είναι βιρτουόζος στο βιολί!

Η Μαρία Πετεβή σε ρόλο τρα­γουδίστριας για χάρη του βιο­λιστή αδελφού της!

Η δημοφι­λής ηθοποιός, που υποδύεται την Πηνελόπη Σεβαστού στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1, δεν είναι η μόνη στην οικογέ­νειά της που ασχολείται με την τέχνη.

Ιδιαίτερα ταλαντούχος και ενεργός στα καλλιτεχνικά δρώ­μενα του τόπου μας έχει απο­δειχτεί και ο αδελφός της Χρή­στος Πετεβής, που είναι μουσικός, δεξιοτέχνης στο βιολί και συνεργάτης επί σειρά ετών της τραγουδοποιού Ειρήνης Σκυλακάκη.

Το βάπτισμα του πυρός

Πρόσφατα, μάλιστα, Χρήστος και Μαρία Πετεβή συνεργάστηκαν πρώτη φορά σε δισκο­γραφικό επίπεδο, με την ηθο­ποιό του δημοφιλέστερου ελ­ληνικού σίριαλ αυτή τη στιγ­μή να παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως τραγουδίστρια.

Για τις ανάγκες της συνεργασίας τους η Μαρία τραγούδησε στί­χους του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου, που γράφτηκαν πριν από 2.000 χρόνια. Το κομμάτι έχει τίτλο «Genesis» και πέρα από τον Χρήστο και τη Μα­ρία Πετεβή, έχει συ­μπράξει μαζί τους ο μουσικός Δημήτρης Κοροντζής. Οι στίχοι που ερμηνεύει η ηθοποιός είναι από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου και συγκεκριμένα από το «Βι­βλίο Ι - Η δημιουρ­γία».

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν που το κομμάτι ανέβηκε στο Youtube στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ως πρωτοχρονιάτικα κάλα­ντα που περιγράφουν τη δημι­ουργία του κόσμου. Το «Genesis» έχει απαγγελία στίχων αλλά και καθαρά τραγουδιστικό μέρος, ενώ κατα­γράφεται στα πρωτοποριακά έργα της σύγχρονης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, αφού συνδυάζει την παράδοση (στο μουσικό μέρος, που είναι κυ­πριακά κάλαντα) με τις αρχαί­ες απόψεις (στο στιχουργικό) περί δημιουργίας τους κόσμου.

Ακούστε παρακάτω το βίντεο με την ερμηνεία των δύο αδελφών:

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved