Γιώργος Λέντζας: «Συνειδητά έπαψε να με νοιάζει να είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος στο δωμάτιο»
Showbiz

Γιώργος Λέντζας: «Συνειδητά έπαψε να με νοιάζει να είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος στο δωμάτιο»

Ο Γιώργος Λέντζας στα 30 του χρόνια μπορεί να υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν θέλει, δεν τον ενδιαφέρει και δεν δίνει (πλέον) δεκάρα να είναι «ο εξυπνότερος άνθρωπος στο δωμάτιο».

Αυτή, λέει, είναι η μεγαλύτερη και η πιο πολύτιμη προίκα από τα ταξίδια που έκανε τα τελευταία οκτώ χρόνια για τις ανάγκες των τηλεοπτικών projects του: «Football Stories», «Νomads», «Στον Δρόμο» και «World Party».

«Αν κάτι έχω μάθει, είναι, νομίζω, να αυξήσω την ενσυναίσθησή μου, να καταλάβω λίγο καλύτερα τους ανθρώπους. Πολύ συνειδητά έπαψε να με νοιάζει να είμαι ο εξυπνότερος άνθρωπος στο δωμάτιο. Κρασαρίστηκε το εγώ μου. Αν υπάρχει κάτι που κρατάω, είναι ότι έχω τη δυνατότητα πια να βλέπω κάτι και να το αντιλαμβάνομαι σε πολύ περισσότερα επίπεδα από το προφανές», εξήγησε. Ο Λέντζας είπε ακόμα πως παρότι έχει άστατο και συνήθως ολιγόωρο πρόγραμμα ύπνου αυθυποβάλλεται με νύχια και με δόντια να σηκώνεται καθημερινά από το κρεβάτι με ξυπνητήρι τη θετική σκέψη. Ειδικά μάλιστα τη φετινή τηλεοπτική σεζόν που ένας άνθρωπος με τη φυγή στο αίμα του αποφάσισε -και λόγω συνθηκών αλλά όχι μόνο εξαιτίας τους- να περιοριστεί στην περίκλειστη ασφάλεια ενός τηλεοπτικού στούντιο για την παρουσίαση του «Μεγάλου Παιχνιδιού» στην ΕΡΤ1 (κάθε Σάββατο στις 18.15).

Αλλά και στην πραγματικότητα να αναλάβει μια νέα επαγγελματική πρόκληση. «Για να είμαι ειλικρινής, η συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση προέκυψε από τα μικρά συμπωματικά κομμάτια που συνθέτουν όλα τα freelance επαγγέλματα», είπε. «Εμείς είχαμε στα σκαριά τη δεύτερη σεζόν του "Football Stories", είχαμε ξεκινήσει να τη δουλεύουμε, έσκασε ο κορονοϊός και παρέλυσε όλος ο πλανήτης. Περιμένοντας να δω πώς θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες, έχασα τηλεοπτικό χρόνο στην πιο κρίσιμη περίοδο και από τις προτάσεις που μου έγιναν στο φώτο φίνις το "Μεγάλο Παιχνίδι" ήταν αυτή που και μου άρεσε και θεώρησα ότι μου ταίριαζε. Είχα παρακολουθήσει την αγγλική εκδοχή του παιχνιδιού και είχα δει ότι επενδύει στην πρόζα, στους χαρακτήρες και στο χιούμορ. Νομίζω ότι το κίνητρο ήταν αυτό, ότι θα έκανα για πρώτη φορά πλατό, με 360 καλεσμένους σε 60 επεισόδια. Ήταν όλο ένα τεράστιο μάθημα».

Αν σε κάτι πιστεύει ο Γιώργος Λέντζας, αυτό είναι η εργατικότητα και οι ιδέες του. Εκείνες που ακόμα κι αν χρειαστεί να ματώσει για να τις χωρέσει σε τηλεοπτικές σεκάνς, καταφέρνει τελικά να τις μοιραστεί με το κοινό. Όπως το «Football Stories» -για πολλούς το καλύτερο του που τον επανασύστησε ή μάλλον σύστησε μια άλλη πλευρά του-, μια εκπομπή με άξονα το ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο για τηλεθεατές φιλάθλους, οπαδούς ή μανιακούς με τη στρογγυλή θεά. «Το «Football Stories» έγινε με αίμα, με αδιανόητη δουλειά, με απίστευτη έρευνα, με μεγάλη προσπάθεια να καταγράψουμε εικόνες που θα εξυπηρετούσαν την αφήγηση. Με ενδιαφέρει πολύ η κοινωνική έκφανση των πραγμάτων. Το «Football Stories» δεν ήταν αθλητικό ντοκιμαντέρ, αλλά μια ερμηνεία της κοινωνίας με αφορμή το ποδόσφαιρο».

Η πίστη του ότι μπορεί αυτό που έχει στο μυαλό του να αποτυπωθεί στο χαρτί και κατόπιν να αποκρυσταλλωθεί στην τηλεοπτική εικόνα είναι και ο -μάλλον εκκεντρικός για τηλεοπτική προσωπικότητα- λόγος που επιμένει να μη δεσμεύεται με πολυετή συμβόλαια. «Πιο μικρός ένιωθα ότι μου άρεσε να είμαι και επαγγελματικά κύριος του εαυτού μου. Ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά ήταν ευκολότερο να κάνω εκείνο που ήθελα τελικά. Ακόμα και στο "Νomads" δεν είχα συμβόλαιο με το κανάλι, αλλά σύμβαση. Είχα μια πίστη στον εαυτό μου, κυρίως στην εργατικότητα μου, ότι όπως και να 'ρθουν τα πράγματα θα βρω μια άκρη. Έτσι μου έμεινε. Δεν ξέρω αν τη συγκεκριμένη περίοδο είναι σώφρον όλο αυτό. Όταν ξέσπασε η πανδημία, είπα στον εαυτό μου: OΚ, την επόμενη φορά πάρε το συμβόλαιο". Στην πραγματικότητα, δεν σκέφτομαι τόσο μακροπρόθεσμα. Ένιωθα πάντα ότι ένα συμβόλαιο μπορεί να ξεκινά ως μια πολύ ωραία συνεργασία, όμως ποτέ δεν ξέρεις πού καταλήγει», είπε στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved