Μαλικένζου: «Mας έχουν καταστρέψει - Δεν ξέρω πώς το θέατρο θα μπορέσει να σταθεί ξανά»
Showbiz

Μαλικένζου: «Mας έχουν καταστρέψει - Δεν ξέρω πώς το θέατρο θα μπορέσει να σταθεί ξανά»

Η Έρση Μαλικένζου μετράει πάνω από πέντε δεκαετίες στον καλλιτεχνικό χώρο και έχει αναμετρηθεί με πολλούς και σημαντικούς ρόλους στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Η ηθοποιός, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, με αφορμή τη διαδικτυακή μετάδοση της παράστασης «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», εξομολογείται στο «ΜΥtv» τη σχέση της με τη μοναξιά, αλλά και γιατί έχει επιλέξει να μην κάνει τηλεόραση

Πώς βιώνετε την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας;

Δεν μου αρέσει καθόλου, όπως νομίζω και σε κανέναν άλλον. Βέβαια, δεν ήμουν άνθρωπος που κυκλοφορούσα συνέχεια δεξιά κι αριστερά, αλλά, όταν μου βάζουν απαγορεύσεις, με ενοχλεί. Και έχει περάσει καιρός από τότε που τέθηκαν σε ισχύ.

Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο;

Οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι αντιφατικές και τα πράγματα δεν έχουν μια σταθερότητα, αν λάβουμε υπόψη ότι μια είμαστε υπό καθεστώς αναγκαίου εγκλεισμού και μια όχι, ενώ γενικότερα υπάρχει ένας φόβος. Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ ψύχραιμος άνθρωπος, αλλά όλο αυτά είναι κουραστικά. Χώρια το οικονομικό κομμάτι. Εμάς μας έχουν καταστρέψει και δεν ξέρω πώς το θέατρο θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Το κοινό, όταν επιτραπεί η λειτουργία των θεάτρων, θα ξαναμπεί εύκολα μέσα;

Ο κόσμος έχει φοβηθεί πάρα πολύ, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα έρθει στο θέατρο και πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Και αυτό γιατί η πολιτεία λέει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. ώστε να υπάρχει ανοσία, και μια σειρά από άλλα πρέπει. Όλο είναι τόσο αβέβαια, που ο κόσμος επηρεάζεται. Το θέατρο είναι μια ζωντανή διαδικασία.

Η διαδικτυακή μετάδοση των παραστάσεων και το ραδιοφωνικό θέατρο μπορούν να αντικαταστήσουν το κανονικό;

Η διαδικτυακή μετάδοση των παραστάσεων και το ραδιοφωνικό θέατρο γίνονται αναγκαστικά και όχι επειδή το προτιμάμε εμείς ή το κοινό που μας παρακολουθεί. Από εκεί και πέρα, οι δύο παραπάνω μορφές του θεάτρου έχουν μια διαφορετική αίσθηση από μια παράσταση που γίνεται ζωντανά, Άλλωστε, η ζωντανή επαφή είναι το παν.

ΠΗΓΗ: MYtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved