Άγριες Μέλισσες: Η περιπετειώδης ζωή της Μαρίας Κίτσου και της Έλλης Τρίγγου!
Showbiz

Άγριες Μέλισσες: Η περιπετειώδης ζωή της Μαρίας Κίτσου και της Έλλης Τρίγγου!

Άγριες Μέλισσες: Όλα όσα δεν γνωρίζαμε για την Μαρία Κίτσου και την Έλλη Τρίγγου, δυο ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1.

Η Μαρία Κίτσου γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1979. Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και αυστηρός που όπως η ίδια έχει δηλώσει, αρνούνταν να τη δει σε θεατρικές παραστάσεις. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Τρίκαλα, όπου ως μαθήτρια Γυμνασίου ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θεατρική τέχνη. Πέρασε στο τμήμα Θεολογίας το οποίο παρακολούθησε για τρία-χρόνια, όμως παρόλο που της άρεσε, ήθελε να κάνει κάτι άλλο. Στα 24 της έδωσε εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία πέρασε με τη δεύτερη. Την παραμονή της πρεμιέρας της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού με το έργο «Ο Ηλίθιος» (Φ. Ντοστογιέφσκι) σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ο πατέρας της πεθαίνει ξαφνικά. Η ίδια έχει δηλώσει για το θέμα αυτό: «Με θυμάμαι να βγαίνω στην σκηνή, να παίζω, και μετά να καταρρέω. Με κρατούσαν στα χέρια... Με βοήθησε πολύ το θέατρο για να το παλέψω όλο αυτό. Ήμουν συγκροτημένη από μικρή».

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, στα δυτικά προάστια, και μεγάλωσα στο Αιγάλεω και στο Χαϊδάρι, σε ένα περιβάλλον πολύ αυστηρό, με ατσάλινη πειθαρχία, το οποίο δεν θα έλεγα ότι ήταν απολύτως ιδανικό και ειδυλλιακό για ένα παιδί», έχει πει η ίδια.

Ήταν ένα πολύ γελαστό παιδί, αλλά είχε και μια μελαγχολία που δεν την έδειχνε ποτέ. "Θυμάμαι ότι όλοι με έλεγαν «το γελαστό παιδί» και το είχα συνδέσει με το τραγούδι: «Ήταν 1 το πρωί του Αυγούστου, κοντά στη ροδαυγή, βγήκα να πάρω αγέρα στην ανθισμένη γη, βλέπω μια κόρη κλαίει, σπαρακτικά θρηνεί, σπάσε καρδιά μου, εχάθη το γελαστό παιδί...». Ένα από τα πολλά πράγματα που ήθελε να γίνει μικρή ήταν γιατρός, όχι όμως σε ιατρείο ή νοσοκομείο, αλλά σαν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Πάντα είχε μέσα της την έννοια της Ι προσφοράς. Δήλωσε Ιατρική, αλλά δεν πέρασε.

Η πάλη για την επιβίωση

Είχε, και έχει, ένα πολύ μεγάλο όνειρο, να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. "Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο και είχα την οικονομική δυνατότητα, θα έφευγα στο εξωτερικό για να σπουδάσω σκηνοθεσία. Θα πήγαινα στην Αγγλία ή στη Ρωσία και θα το έκανα, αλλά, δυστυχώς, όταν τελείωσα τη σχολή, δεν είχα την οικονομική δυνατότητα. Την τελείωσα μεγάλη τη σχολή, στα 27, γιατί μπήκα και μεγάλη, στα 24, με την τελευταία μου ευκαιρία -το Εθνικό έχει χρονικό όριο-, κι έπρεπε να παλέψω για τα προς το ζην", έχει πει. Ζούσε μόνη της, είχε φύγει από το σπίτι, οπότε δεν είχε τη δυνατότητα και να συντηρεί τον εαυτό της και να σπουδάζει.

Η μάχη με την κατάθλιψη

“Αυτό που δεν μπορώ να διαχειριστώ είναι το άγχος μου ή κάποιες στιγμές απαισιοδοξίας που έχω και με κάνουν να νιώθω αδύναμη. Δεν μπορώ πολλές φορές να βγω έξω από μια κατάσταση και να τη δω καθαρά, με αντικειμενικό μάτι. Δεν μπόρα") να πιστέψω εύκολα στη δύναμη του μυαλού μου, έχω πολύ έντονο θυμικό που με επηρεάζει κι έτσι μου παίρνει χρόνια να ξεπεράσω κάποια πράγματα που με ενοχλούν ή με πληγώνουν ή με απογοητεύουν. Δημιουργικά αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, αλλά το πώς το ζεις μέσα σου είναι μαρτύριο", έχει πει η Μαρία Κίτσου η οποία έχει παραδεχθεί ότι έχει δώσει για πολλά χρόνια μάχη με την κατάθλιψη. "Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, η στράτευση ^δεν είναι μόνο πολιτική, μπορεί να είναι και κοινωνική. Πρέπει να ασχολείται με τα προβλήματα της εποχής του, να περνάει μηνύματα με το έργο του. Δεν είναι απαραίτητο να ασχολείται κάποιος με την προσφυγική ή την οικονομική κρίση και τα γκέι ζητήματα, είναι όμως ωραίο όταν συμβαίνει αυτό. Ναι, κατά μία έννοια πρέπει να είναι στρατευμένος ο καλλιτέχνης, πρέπει να προσφέρει, έχει υποχρέωση, έχει ευθύνη", έχει πει και πρόσθεσε ότι το μεγάλο της όνειρο είναι να πάει κάποια στιγμή στην Αφρική. Ο πιο μεγάλος της φόβος είναι να πεθάνει χωρίς να έχει ζήσει. Δεν θέλει ν' αφήσει εκκρεμότητες σ' αυτήν τη ζωή... Τρελαίνεται με την αγένεια, την έλλειψη καλοσύνης και κατανόησης, με τους ανθρώπους που αφορίζουν, με τους μισαλλόδοξους, με τους φασίστες, με τους ρατσιστές, της ανάβουν τα λαμπάκια, "Με ενοχλεί η έλλειψη τακτ, η χυδαιότητα. Και υπάρχουν όλα γύρω μας. Δεν είναι δύσκολο να ζεις απλά, είναι ωραίο, γιατί στην πραγματικότητα σου χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα για να είσαι επαρκής και να νιώθεις αυτάρκης. Βέβαια, είναι δύσκολο να τα έχεις αυτά τα πράγματα, να ζεις από τον μισθό σου, να έχεις μια ανεξαρτησία, να μη χρειάζεται να κάνεις δυο τρεις δουλειές για να τα βγάλεις πέρα", όπως έχει πει. Δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει εκτός κέντρου, θέλει να μπορεί να πηγαίνει παντού με τα πόδια. Τα τελευταία 15 χρόνια έχει επιλέξει να ζει στα Εξάρχεια, ένα από τα τελευταία καλλιτεχνικά οχυρά.

Η Έλλη Τρίγγου γεννήθηκε το 1989 στην Πάτρα και έμεινε εκεί μέχρι την ηλικία των δυο ετών. Έπειτα (χώρισαν οι γονείς της και ήρθε ιέ την μαμά της στην Αθήνα.

Θα είναι περίπου μια διετία που επέστρεψε στη γενέτειρα της για να ζήσει με τον μπαμπά της. Την απόφαση όμως να γίνει ηθοποιός την πήρε μετά από ένα ταξίδι συ ην Ισπανία. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Για τις ομοιότητες και τις διαφορές που εντοπίζει η ίδια ανάμεσα στον εαυτό της και την Ασημίνα, η Έλλη Τρίγγου έχει πει: «Στην αρχή νόμιζα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κοινό μεταξύ μας και το ίδιο πίστευε και ο σκηνοθέτης μας, σ Λευτέρης Χάριτος και μου έλεγε ότι είναι μεγάλη πρόκληση γιατί δεν της μοιάζω. Εγώ συμφωνούσα! Έβλεπα όλη αυτή την καλοσύνη και την υπομονή της Ασημίνας και την «κοίταζα» περίεργα. Τώρα, όσο περνάει ο καιρός, βρίσκει πολλά κοινά σημεία. Σκέφτεται πολύ η Ασημίνα, είναι πολύ λογικός άνθρωπος. Κι εγώ έχω λογική, κάπου είναι. Η Ασημίνα έχει πολλή και βαθιά υπομονή, τη θαυμάζει για αυτό και θα ήθελα να της μοιάσω). Επειδή το σίριαλ είναι καθημερινό, θα πρέπει να κρατάς μια συνέπεια και μια συνέχεια στον ρόλο. Αυτό δεν είναι εύκολο». Η Έλλη Τρίγκου συνέχισε: "Εγώ, για παράδειγμα, εκτονώνω τα πράγματα από μέσα μου, η Ασημίνα όχι. θα δούμε τώρα αυτό τι μπορεί να σημαίνει. Όσον αφορά στην απιστία Νικηφόρου - Δρόσως, η σεναριογράφος μας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, αν δεν είχε φανταστεί για ποιο λόγο το κάνει και δεν είχε σκεφτεί τη συνέχεια. Δεν πρέπει-^να ξεχνάμε, όμως, ότι μιλάμε για ελληνικό χωριστού 1958".

Ο χωρισμός που τη σημάδεψε

Η Έλλη Τρίγγου έχει αναφερθεί στην οικογένεια της, στα αδέλφια της και στον χωρισμό των γονιών της όταν ήταν 2 ετών: «Έχω δυο μικρότερα αδέρφια. Τον Ηλία και τη Μ αντίο. Είμαι η μεγα­λύτερη. Έχουμε αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας, 15 χρόνια. Είναι τώρα στην εφηβεία. Δε ζούμε στην ίδια πόλη. Εκείνοι ζουν στην Πάτρα με τον μπαμπά μου. Είμαστε σαν φίλοι, σαν παρέα. Λαχταράω να τους ακούω να μου μιλάνε. Οι γονείς μου έχουν χωρίσει όταν ήμουν δυο ετών και έτσι έχω το πλεονέκτημα να έχω πολλές οικογένειες. 'Εχω πολλές οικογένειες, γιατί οι γονείς μου έχουν ξαναφτιάξει τις ζωές τους και έτσι είχα πολλά οικογενειακά πρότυπα. Βοήθησαν πολύ οι γονείς μου, υπάρχει τρομερή ισορροπία. Ό,τι και να συνέβαινε μεταξύ τους, είχαν πάντα την ενωτική πρόθεση σε σχέση με μένα», δήλωσε μεταξύ άλλων η 'Ελλη Τρίγκου. Η αγαπητή ηθοποιός έχει αποκαλύψει κι άλλα πράγματα για τον εαυτό της, όπως το ότι της αρέσει να κάνει γυμνισμό.

«Κάνω γυμνισμό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, από το να βρίσκεσαι μέσα στη θάλασσα ή κάτω από τον ήλιο, εσύ με το κορμί σου. Θεωρώ πως το ανθρώπινο σώμα είναι ό,τι πιο όμορφο, ένα δώρο. Η περιουσία μας. Δεν μου ανήκει τίποτα άλλο εκτός από το σώμα μου. Οπότε όταν βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον προστατευμένο, που επιτρέπεται και δε θα φέρω άλλον σε δύσκολη θέση, φυσικά και το επιλέγω, εννοείται.

Εγώ και πολύς άλλος κόσμος που ξέρει να εκτιμάει την ελευθερία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι γυμνές σκηνές

Κοριτσάκι ακόμη, στο πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού, απ' όπου και αποφοίτησε, έπειτα από πολλά δοκιμαστικά, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος την επιλέγει για την ταινία του «5υη-Ιαη». Μια ταινία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα διε8νή φεστιβάλ. Όχι μόνο για τις απλόχερες γυμνές σκηνές της με φόντο στο Αιγαίο αλλά και για τη φυσικότητα με την οποία χειρίστηκε τόσο το σώμα της όσο και την εκφραστικότητα της. Η ερμηνεία της 8α της χαρίσει το βραβείο β γυναικείου ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. «Έφτασα να συμμετέχω στην ταινία του Αργύρη Παπαδημπτρόπουλου, μετά από άπειρα δοκιμαστικά, τηλεφωνήματα, συζητήσεις, αμφιβολίες και ανυπομονησίες», έλεγε στο ίθΠηΐ6Γία'α.9Γ, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους. «Το 5υηίαπ δεν σταματάει να μας εκπλήσσει, αλλά ούτε μας χαρίζει τίποτα. Είναι γοητευτικό, σκληρό και αληθινό. Όπως π ζωή! Γι' αυτό το λα-τρεύουμε», σημείωνε τότε για την ταινία που κέρδισε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών.

Για την επιλογή της για τον ρόλο αυτό, είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξη της: «Από το πρώτο τηλεφώνημα με τον Αργύρη μέχρι την τελική συμφωνία της συνεργασίας μας μεσολάβησαν πάρα πολλά δοκιμαστικά στάδια, μεταξύ των οποίων πρόβες με τον Μάκη, δοκιμές στην κάμερα, της γνωριμίας με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας, συμμετοχή δική μου, του Μάκη και του Αργύρη στο σεμινάριο τεχνικής στην κάμερα που διοργάνωνε ο Αθανάσιος Καρανικόλας και πολλές, πολλές συζητήσεις. Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, και ανάμεσα σε 300 κορίτσια, διάλεξε τελικά εμένα. Ας πρόσεχε».

Οι εμπειρίες με παραγωγές του εξωτερικού

Η Ελλη Τρίγγου μπήκε στα βαθιά στον κόσμο του κινηματογράφου, ενώ πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε στο Βερολίνο για τις ανάγκες μιας διαδικτυακής κωμικής σειράς του ΖΟΕ. Η 'Ελλη Τρίγγου έχει, όπως αποδεικνύεται, τον τρόπο να μαγεύει τους δημιουργούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Έτσι, είχε την τύχη να συμμετάσχει και στον τρίτο κύκλο της βρετανικής σειράς The Durrels. Η τηλεοπτική παραγωγή παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας οικογένειας Βρετανών που μετακομίζουν στην Κέρκυρα, σε ένα ακόμη σίριαλ εποχής που απλά προετοίμαζε την Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες» για ερμηνείες από άλλες δεκαετίες.

Η σχέση με τον Αργύρη Πανταζάρα

Η 'Ελλη Τρίγγου διατηρούσε σχέση επί τέσ­σερα χρόνια με τον επίσης ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα. Παρότι οι δύο ηθοποιοί κράτη­σαν τον δεσμό τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πριν από έναν χρόνο τα δη­μοσιεύματα τους ήθελαν να χωρίζουν. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν βελούδινο χωρισμό χωρίς εντάσεις και τσακωμούς, που οφειλόταν κατά βάση σας αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις της ηθοποιού την περασμένη σεζόν. Πάντως, οι πληροφορίες, τους θέλουν να δίνουν πρό­σφατα μια ακόμη ευκαιρία στη σχέση.· τους... Η 'Ελλη Τρίγγου διέγραψε μια κα­ριέρα «σιωπηλά», ενώ η συμμετοχή της στις «Άγριες Μέλισσες» την έφερε απότομα στο σαλόνι όλο)ν των Ελλήνων. Για εκείνη, πάν­τως, οι σημαντικότεροι άνθρωποι της ζωής της είναι τα δυο μικρότερα αδέρφια της, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το περιοδικό Ciao.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved