Νέες καταγγελίες τριών ηθοποιών κατά γνωστού σκηνοθέτη για παρενόχληση!
Showbiz

Νέες καταγγελίες τριών ηθοποιών κατά γνωστού σκηνοθέτη για παρενόχληση!

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες περί παρενοχλήσεων, είτε πρόκειται για λεκτική και ψυχολογική βία, είτε για σεξουαλικού χαρακτήρα παρενόχληση, στο χώρο του θεάματος. 

Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και μετά τη Σοφία Μπεκατώρου στον χώρο του αθλητισμού, ήρθε η σειρά του καλλιτεχνικού κόσμου για να ανοίξουν στόματα και να ειπωθούν όσα ήταν καλά κρυμμένα τόσα χρόνια.

Μετά το ξέσπασμα της Ζέτα Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη την περασμένη Τρίτη και πολλών άλλων συναδέλφων της για το ίδιο θέμα, ήρθε η σειρά του Κώστα Σπυρόπουλου να μπει στο μάτι του κυκλώνα καθώς χθες ακούστηκε σωρεία καταγγελιών εις βάρος του, με την Αγγελική Λάμπρη και την Τζένη Μπότση να τον κατηγορούν για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα εις βάρος τους.

Και τώρα, έρχεται η σειρά τριών ανδρών ηθοποιών να καταγγείλουν δημόσια πασίγνωστο σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση.

Την αρχή έκανε ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης και ακολούθησαν Χάρης Τζωρτζάκης και Γιάννης Νιάρρος οι οποίοι αναφέρθηκαν και ονομαστικά στον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα.

«Στο τέλος του πρώτου έτους της σχολής μου (σε ηλικία δηλαδή 19 χρονών) πέρασα από casting για μία κινηματογραφική ταινία, στην οποία ο σκηνοθέτης παρουσιαζόταν ως εγγυητής διεθνούς επιτυχίας [...] λέγοντας πως η ταινία ήταν ήδη σίγουρο πως θα πάει Κάννες [...] Αφού τα είπε αυτά στο πρώτο δοκιμαστικό, μετά μου ζήτησε να κατεβάσω το παντελόνι μου και το εσώρουχό μου (έχοντας κάμερα να καταγράφει το δοκιμαστικό) λέγοντας πως θέλει να δει αν είμαι ας το πούμε "ακομπλεξάριστος" σαν ηθοποιός και θαρραλέος και επίσης πως έτσι κι αλλιώς ο ρόλος ήταν κάπως άγριος, με άγρια ζωή, και χρειάζονται ακραία πράγματα. Στο επόμενο δοκιμαστικό που ζήτησε να με ξανά δει, μετά από πρόβα μιας σκηνής, μου ζήτησε να αυνανιστώ μπροστά του, επί τόπου (φυσικά με κάμερα και πάλι ανοιχτή εντός του δοκιμαστικού) [...] Μίλησα λοιπόν με τον casting director ο οποίος σοκαρισμένος μου είπε "Ερρίκο προβληματίζομαι γιατί στην ταινία δεν υπάρχει ούτε μία σκηνή γυμνού ή ερωτικού περιεχομένου για να δικαιολογεί αυτά που σου ζητάει" και θέτοντας τις διεθνείς προοπτικές της ταινίας μου είπε να συνεχίσω τα δοκιμαστικά και στην "επόμενη φάση" και αν ξανά γίνει κάτι τέτοιο να τον ενημερώσω και θα προβεί σε κινήσεις». Στο τρίτο λοιπόν δοκιμαστικό μου ζήτησε να σκεφτώ πως είμαι πρεζάκι στην Ομόνοια και πως θέλω λεφτά από έναν τύπο (πλούσιο, ντίλερ, κάτι τέτοιο) για να πάρω τη δόση μου, αλλά πρέπει να τον πείσω με σεξουαλικούς τρόπους να μου τα δώσει. Φυσικά είπε ότι ο τύπος με τα λεφτά, έτσι, για την πρόβα, είναι ο ίδιος και να κάνω πάνω του τα οποιαδήποτε σεξουαλικά. Κάπου εκεί εγώ το έκοψα και είπα χαρακτηριστικά "δεν νομίζω πως αυτό έχει καμία σχέση με την υποκριτική". Άρχισε να διαφωνεί και να μου λέει για ηθοποιούς σαν τον Πατσίνο που για να κάνουν ρόλο ομοφυλόφιλου έκαναν στη ζωή τους ομοφυλοφιλικό σεξ και ας μην είναι ομοφυλόφιλοι και κάτι τέτοια. Τέλος πάντων, κατέληξε πως εμένα θέλει στην ταινία και πως αν δε θέλω να δουλέψω στο "σεξουαλικό κομμάτι" του ρόλου θα το δεχτεί αλλά "ό,τι άλλο ζητήσω θα το κάνεις" [...] τον θεωρώ και επικίνδυνο για παιδιά και ότι δηλαδή είναι άνθρωπος που δεν μπορείς να του πεις και όχι αν σου δώσει δουλειά», γράψει μεταξύ άλλων» έγραψε αρχικά ο Ερρίκος Μηλιάρης στη σελίδα του στο Facebook.

«Ο Κώστας Ζάππας. Έκανε και σε μένα ακριβώς τα ίδια», έγραψε από την πλευρά του ο Χάρης Τζωρτζάκης.

Ο Γιάννης Νιάρρος από την πλευρά του υποστήριξε: «Ο Ερρίκος, ο Χάρης, εγώ και σχεδόν όλα τα αγόρια της γενιάς μας γνωρίζουν την κωμικοτραγική φιγούρα: Κώστα Ζάππα. [...] Δυστυχώς όμως δεν ήμουν αρκετά διαθέσιμος ώστε να του "δείξω τον π@@@ο μου" (το διατυπώνω όπως και μου ζητήθηκε αυτολεξεί). Αφού του την περιέγραψα, μου μίλησε για τον Μπράντο και άλλους γαμάτους ηθοποιούς που " δεν φοβούνται να βγουν από το καβούκι τους" ( να δείξουν την π@@@α τους σε ένα δωμάτιο στα Εξάρχεια, στον πρώτο τυχόντα). Στις δραματικές σχολές μαζί με το απολυτήριο, να υπάρξουν λίστες με ονόματα από τέτοιους τύπους!».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ερρίκος Μηλιάρης επανήλθε με νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας: «Χρέος μας. Μη φοβάστε. Μιλήστε. Το σωματείο και συλλογικότητες είναι εδώ. Υπάρχει περιβάλλον αγάπης και στήριξης. Δεν υπήρξε ποτέ ανάλογη στιγμή και μπορεί και να μην ξαναυπάρξει. Τώρα είναι η στιγμή. Χωρίς υπερβολές και ανθρωποφαγική διάθεση. Αλλά με σοβαρά γεγονότα και με αίσθημα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved